Linkki verkkokauppaan

Kinnunem Franzeninkadulla keskittyy unisex-vintageen

Kinnunemin omistaja Minttu Kinnunen on koko elämänsä harrastanut käytettyjä ja kierrätettyjä vintage-vaatteita. Hän halusi perustaa liikkeensä Kallioon, josta puuttui liike jossa ei olisi pelkkiä mekkoja ja hameita, vaan kaikenlaisia sukupuolettomia vaatteita.

Hän sanoo tykkäävänsä unisex-tyylistä, jossa voi sekoittaa ja yhdistellä maskuliinisia ja feminiinisiä vivahteita keskenään. Vintage ja second hand ovat muutenkin kovassa nosteessa.

Kinnunem valikoitui nimeksi kun Kinnunen-nimellä oli jo toimivia toiminimiä. ”Ja myöskin ennen vanhaan liikkeet nimettiin usein suvun tai sukuniemen mukaan, haluan vaalia tässäkin vanhoja perinteitä”, sanoo Minttu Kinnunen.

Kinnunem on sijainnut Franzeninkadulla kesäkuusta 2018. Toistaiseksi sitä on pyörittänyt Minttu Kinnunen yksin, mutta hän pitäisi hyvänä jos kauppaan saisi apua, tuuraajan tai osa-aikaisen myyjän – hän itse haluaisi keskittyä vaatteiden suunnitteluun ja tekemiseen kierrätysmateriaaleista.

Ensi alkuun Minttu Kinnunen mietti, miten ihmiset löytäisivät hiljaiselle sivukadulle: ”Tässä oli se lohtu että ympärillä on niin paljon vanhoja konkareita, joista sitten lähetellään asiakkaita toinen toisillemme.”

Hänen puolisonsa on pitänyt vintage-liikettä korttelin päässä jo 13 vuotta.

Kalliolaiset vaateliikkeiden yrittäjät tukevat ja hyödyttävät toisiaan, sanoo Minttu Kinnunen. Kaupoissa on pieniä eroavaisuuksia tuotteissa joita ne tarjoavat.

Kinnunemissa on pääasiassa unisex-vaatetusta ja useimmat vaatteet sopivatkin esimerkiksi leikkauksen tai mallin puolesta kenelle vain, sanoo Minttu Kinnunen.  Kalliossa on joitain liikkeitä, jotka myyvät miehillekin vintagea mutta ei kovin paljon. Kinnunemissa käy ihmisiä opiskelijoista vanhempaan väkeen.

Liikkeen 28 neliötä ovat täydessä käytössä, vanha kylppäri on nykyisin sovituskoppi. Nyt Kinnunemin edusta on täynnä rakennustelineitä kun rakennukseen lisätään ullakkokerros.

Kinnunemin mallinuket ovat nekin vintagea. Minttu Kinnuselle oli tuttu vihjannut, että Lauttasaaressa olisi joku luopumassa vuosikymmeniä vanhasta mannekiinista. Osa mannekiineista on tullut sukulaisilta.

Tuotteet hän hinnoittelee riippuen hieman tuotteen kunnosta ja iästä. Vanha käsintehty borsalino-hattu voi kiivetä pariin sataan euroon, mutta hattuja saa jo kolmellakympilläkin. Kaikki myytävät tuotteet on ostettu sisään ja huollettu sekä korjattu tarpeen mukaan ja tämä vaikuttaa osaltaan hintaan.

Minttu Kinnunen toivoisi että jossain vaiheessa hän voisi laajentaa omaa mallistoaan. Tällä hetkellä hänellä ei ole varsinaista työtilaa, joten hän tekee vyölaukkuja ja rusetteja kierrätysnahkasta, joiden valmistus ei vaadi erillistä työhuonetta.

Minttu Kinnusen täti Vääksystä kutoo liikkeeseen pipoja ja villasukkia. Muut myytävät tuotteet hän kerää pääasiassa Etelä-Suomesta ja Ruotsista, haorit ja kimonot tulevat tilaustuotteina Japanista.

Minttu Kinnunen kirjailee käsin myös vanhoja frakkeja ja puvuntakkeja, joista yksi  Otso Kivekkään päällä linnanjuhlissa. Se sattui olemaan sopivaa kokoa. Jotkin artistit käyvät etsimässä liikkeestä jotain hieman spesiaalimpaa esiintymisvaatetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *