Linkki verkkokauppaan

Suosittuja Kallion kulttuurikävelyjä järjestetään taas keväällä

Helsingin aikuisopiston perinteiset kulttuurikävelyt sukeltavat syvälle Kallion urbaaniin kulttuurihistoriaan. Kulttuurikävelyillä käsitellään puistojen ja muistomerkkien lisäksi teollista ja kulttuurihistoriaa, tragedioita ja huvipaikkoja, ravintolaelämää, merkkihenkilöitä ja arkkitehtuuria.

”Kallio on tiiviisti asuttu kaupunginosa, jossa korkea ja matala, siveys ja synti, työ ja vapaa-aika ovat kohdanneet, sekoittuneet ja kehittyneet eri tavoin eri aikoina” kertoo kävelyjä vetävä Kallio-opas ja toimittaja Juhani Styrman.

Yksi Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä -elokuvan ikonisimmista kohtauksista on kuvattu kuvan sisäänkäynnin edustalla, sananmukaisesti Sörkan laitakaduilla, jonne “Kulttuurikävelyjä Kalliossa osa 1” lopulta päättyy (kuva: Juhani Styrman)

Kevään kulttuurikävelyjen yhtenä teemana on itäinen kantakaupunki Aki Kaurismäen elokuvissa. Lisäksi käsitellään kaupunginosaan liitettyä juopottelua ja rötöstelyä Helsingin neljännessä poliisipiirissä. Retkillä katsastetaan myös mm. paskatorni, hanhiparvi ja muuta julkista taidetta.

Yksi kävelykierros maksaa 14 euroa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Helsingin aikuisopiston kevätkauden Kallio-kävelykursseihin:

https://helao.fi/fi/kurssi/135-historia-ja-kulttuuri/130215-kaupunkihistoria/

Artikkeli on Helsingin aikuisopiston maksamaa sisältöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *