Natural Beauty Shop, Finland myy omistajan itsensä tekemää orgaanista kosmetiikkaa ja tuo Suomeen afrikkalaista käsityötä

Harriet Aryenda ja hänen miehensä Topi Nakari ovat pyörittäneet the Natural Beauty Shop, Finlandia osoitteessa Hämeentie 17A jo vuoden 2014 helmikuusta. Kallioon he halusivat siksi että Kalliossa on elämää. Aikansa he asuivat perheineen Hermannissa.

Melkein kaikki kosmetiikka mitä kaupassa myydään on Harriet Aryendan itsensä valmistamaa: saippuoita, öljyjä, hoitoaineita ja shampoota, muun muassa. Amerikoista tuodaan paria luonnonmukaista tuotemerkkiä Shea Moisturea ja Kinky Curlia. Kosmetiikka on kaikki orgaanista. Se tarkoittaa että ne eivät sisällä esimerkiksi parasulfaatteja. Tuotteet säilyvät vähintään vuoden luonnonmukaisen, kasviperäisen säilöntäaineen ansiosta.

Nyt korona-aikoina kun pestään käsiä paljon on saippuan laatu tärkeää. Natural Beauty Shopin saippuat eivät niin kuivaa ihoa. Karitevoisaippuaa saadaan afrikkalaisesta puusta ja se on 100% vegaanista, kertoo Harriet Aryenda.

Harriet Areynda sanoo että hänestä on vain hauska valmistaa tuotteitaan, kaikki tehdään tietty rakkaudella, hän sanoo – ajankuluakaan ei valmistaessa huomaa.

Sen lisäksi Natural Beauty Shopissa myydään käsitöitä jotka on tehty Keniassa, Tansaniassa, Ruandassa ja Ugandassa.

Kallion ihmiset ovat löytäneet kivasti kauppaan, mutta muualtakin Suomesta tullaan. Usein ihmiset tietävät mitä ovat tulleet kaupasta etsimään. Kilpailua on, mutta tällä elää, sanoo Harriet Aryenda.

Kaupan myytävät käsityöt ovat parempaa kuin vain reilua kauppaa. Mattoja ja korvakoruja ostettaessa ei käytetä lainkaan välikäsiä joten palkkio menee suoraan tekijälle. Tekijät saavat parempaa hintaa tuotteistaan mutta niin saavat myös suomalaiset asiakkaatkin. Natural Beauty Shop pyrkii tekemään pitkäikäisiä sopimuksia valmistajien kanssa.

Korien materiaali on sisalia, joka on kasvi josta saa hyvin vahvaa kuitua. Joten siitä tehdään mielellään korjea, kertoo Harriet Aryenda. Koreja valmistetaan käsin, valmistaessa ei käytetä edes neuloja.

Natural Beauty Shopissa myytävät korut on tehty kierrätetystä paperista, metallista, bambusta ja puiden siemenistä. Lapsille on tehty elefantteja, kirahveja, seeproja ja sarvikuonoja millä leikkiä. Kenian suurimmassa slummissa Kiberassa on valmistettu puodissa esillä olevia sormuksia.

Hinnat liikkeessä liikkuvat testerien kahdesta-kolmesta eurosta noin 25 euron arvoiseen kosmetiikkaan. Käsityöt maksavat kymmenestä eurosta viiteenkymmeneen euroon.

Korona-aikoina on kaupassa kiinnitetty enemmän huomiota hygieniaan. Ovenkahvoja on pyyhitty ja myyjillä on aina maski päällä kun asiakas tulee kauppaan. Hämeentien remontti on sekin laskenut asiakasmääriä hieman.

Kallio saa Harriet Aryendalta kehuja erityisesti siitä että se toivottaa tervetulleeksi niin monenlaiset ihmiset. Se on sisäänsä sulkeva. Hän haluaakin toivottaa kaikenlaiset tervetulleiksi kauppaan ostamaan käsitöitä ja laatukosmetiikkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.