Takapiha-baari Sompasaaressa haluaa tuotteen hyväksi pelkän kilpailun sijaan, omistaja Lutfor Rahman odottaa vilkasta kesäkautta

Baari Takapiha aloitti osoitteessa Aallonhalkoja seitsemän, joka sijaitsee Sompasaaressa, juuri joulunaikaan. Se on siis joulun lapsi, selittää omistaja Lutfor Rahman. Hän omistaa kaksi muutakin baaria Virkavapaan ja Heräämån.

Takapiha-nimi on Lutfor Rahmanin vaimon keksimä. Baari sisustettiin sen mukaan. Rakennusmiehet tulivat paikalle ja sanoivat että tehdään näin ja näin.

Takapihassa on neljäkymmentä asiakaspaikkaa.  Alku on ollut suhteellisen vilkas kun katsoo olosuhteita, kertoo Lutfor Rahman. Ympäristö hiljalleen rakentuu ja ihmiset vasta muuttavat sinne. Paikka odottaa kuitenkin jo kesää, silloin pitäisi vilkastua. He päättivät kuitenkin jo avata sen, että ympäristöön muuttavat ihmiset tottuisivat jo paikkaan.

Lutfor Rahman sanoo, että vaikka hän perustaisi kapakan toisen viereen, hän ei kuitenkaan tee sitä kilpaillakseen, vaikka ympäristössä olisi sitten kymmenenkin baaria. Hän lähtee siitä, että baarissa perusasioiden pitää olla kunnossa. Minkälainen palvelutaso siellä on ja minkälaista tuotetta myynnissä, viihtyvätkö ihmiset siellä?

Takapihalle tulee oma terassinsa, jos asiat talonyhtiön ja kaupungin kanssa sujuvat, mutta vuokrasta siitä maksetaan jo osa. Uusi tila remontoitiin baariksi, sen suurempaa remonttia se ei tarvinnut. Toinen vessa on piakkoin tulossa.

Virkavapaan Lutfor Rahman perusti, kun otti virkavapaata kaupungin sosiaaliohjaajan toimesta. Hän oli päättänyt vaihtaa ammattia. Virkavapaa tuli entisen Exodus-reggaebaarin tilalle nelisen vuotta sitten. Hän on muuttanut Bangladeshista Suomeen vuonna 2004 ja suorittanut bisnes- ja sosionomin tutkinnot, ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon.

Takapihan tärkein panimo on Sinebrychoff. Hanassa on monenlaista olutta, viinejä saa, vodkaa ostetaan paljon ja jopa blue label -viskiäkin. Liika valikoima saattaa myös hämmentää asiakkaita, sanoo Lutfor Rahman. Lisäksi tarjolla on pientä suolaista.

Happy houria Takapihassa ei ole, se ei välttämättä kovin hyvin toimisi, sanoo Lutfor Rahman. Paikka on profiloitunut hieman paremmaksi paikaksi. Paikalliset eivät niin katso hintaa vaan minkälainen tuote on, hän kertoo.

Kalliosta hän ei odota niin paljon asiakkaita, mutta ihmiset jotka ennen lähtivät Kalasatamasta Kallioon saattavat nyt tulla Takapihaan. Riittäisi, jos paikallisetkin vain tulisivat, hän sanoo. Ympäristössä ei ole kuin pari muuta baaria.

Takapihaan Lutfor Rahman sanoo olevansa sitoutunut. Bisnestä olisi kiva laajentaakin, mutta toistaiseksi 42-vuotiaana hän jaksaa pyörittää paikkojaan.

”Varmasti asiakkaat näkevät ja kokevat millainen paikka Takapiha on, siten uskaltavat tulla uudestaankin. Meillä on laadukasta tavaraa ja hyvä asiakaspalvelu, että asiakkaalla on hyvä olla, se on tärkeintä”, sanoo Lutfor Rahman.

Takapihan nimeen liittyy vitsejäkin. Kaksi henkeä oli odottamassa kolmatta baarissa. Kolmas oli kysynyt, missä olette. He vastasivat olevansa Takapihalla. Kolmas soitti kohta uudestaan, että millä takapihalla. He vastasivat olevansa Takapiha-baarissa ja kolmaskin henkilö löysi tiensä sinne.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.