Kukkahuone Viviella myy eniten valmiskimppuja vitriinistä, erityisesti viikonloppuisin, mutta kaikenlaisia toiveita saa ja pitää esittää

Kukkahuone Viviella on avautunut kaksi kuukautta sitten Konepajalla osoitteessa Aleksis Kiven Katu 19a. Sen omistaja Päivi Kokkonen valmistui juuri kaupanalan puutarhuriksi viime kesänä, joskus hän vielä haaveilee opiskelevansa itsensä floristiksi. Hän sai opiskella Rajamäellä Nurmijärvellä mihin oli lyhyt koulumatka Vihdistä jossa hän asuu.

Hän on ennen Viviellaa toiminut henkilöstöravintolayrittäjänä kaksitoista ja puoli vuotta Espoossa. Oli järkevää lopettaa, kun alue kaavoitettiin asuinrakentamiseen ja oma asiakaskunta alkoi hiipua.

Kukkahuone Viviellassa on korkeat katot, ne nousevat viiteen tai kuuteen metriin. Ennen tiloissa oli vaatekauppa. Rakennus on uusi, valmistunut vuonna 2017

Korona-ajat eivät paljon ole hänen yritykseensä vaikuttaneet, koska kukkakaupat ovat pärjänneet varsin hyvin. Pidennetty starttiraha antoi hänelle kimmokkeen alkaa yrittämään vaikeinakin aikoina. Korona-aikana ihmiset ovat paljon kotona ja kotiin on panostettu, kertoo Päivi Kokkonen.

Kukkahuone Viviellassa on myynnissä viherkasveja, leikkokimppuja, irtoleikkoja ja kausikukkia sekä tarvikkeita ja hankin myös tilauksesta harvinaisempia kukkia ja kasveja asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Kesäkukkia tulee liikkeeseen kokoajan lisää, kuten juuri nyt orvokkeja ja niitä on ulkopuolella. Kesäkukkia varten Päivi Kokkonen pystyy hankkimaan myös istutusruukkuja. Sään lämmetessä, hän tilaa kesäkukkia lisää jotta ihmiset saisivat niitä parvekkeilleen. Siemeniä hän ei vielä myy, mutta kesäksi kauppaan tulee yrttientaimia.

Hän tuotteistaa kukat valmiiksi ruukkuihin: ”Siksi että asiakkaat voivat hypistellä niitä ja asiakkaat näkevät suoraan mikä sopii minkäkin kanssa ja niitä yhdistellä”, kertoo Päivi Kokkonen.

”Ja sitten toiveita, toiveita, toiveita”, hän sanoo. Kukkahuone Viviella toteuttaa asiakkaiden toiveita niin paljon kuin suinkin vain pystyy, sillä meillä panostetaan henkilökohtaiseen palveluun ja toteutetaan korttellitoiveita.

Liiketilan pienuus hiukkan rajoittaa valikoimaa, jos kierto on tarpeeksi nopeaa niin liikkeeseen tulee uusia tuotteitakin. Viikoittain Päivi Kokkonen pyrkii ottamaan kauppaan jotain uutta.

Vitriiniin on asetettu valmiskimppuja, se on päätuote. Viikonloppukimpuille on löytynyt vakioasiakkaita. Niitä uusitaan viikoittain menekin mukaan, mutta tukkutorilta haetaan lisää jos on tarvetta. Torstaisin tulee tuoreet kukat viikonloppua varten.

Somemarkkinointi on toimivaa. Päivi Kokkonen on ilmoitellut milloin liikkeeseen tulee uusia tuotteita. Osa asiakkaista on pyytänyt kuviakin ja tullut sitten kaupasta noutamaan niitä. Eräs asiakas halusi ilmakasvia ja sellainen käytiin tukusta hakemassa ja asiakas tuli samana päivänä hakemaan sen kuultuaan että se on saatavilla.

Kukat tuodaan Hollannista, kesällä on kotimaisiakin kasvattajia mutta kotimaisten kukkien saatavuus on silti huonoa.

Kukkahuone Viviella tekee tilauksesta kaikki mahdolliset kukkasidonta työt. Kukkakimppuja voi tilata myös Woltin kautta. Myynti siellä on lähtenyt hyvin käyntiin. Se myös toimii kokeena että kannattaisiko Viviellan perustaa oma nettikauppa. Se toimii toki myös hyvin ihan korttelikauppana, jonka asiakkaat tulevat lähistöltä. Jos tulee iso sulku niin se taas lisää painetta perustaa oma verkkokauppa, kommentoi Päivi Kokkonen.

Päivänkimput ovat kaikkein myyvin tuote, mutta myös kalliimpia kimppuja menee. Kukat ovat kuitenkin arvokkaita, kertoo Päivi Kokkonen.

Tuoreen kukkakimpun pitäisi säilyä viikosta puoleentoista. Ruusut eivät ole kovin kestäviä mutta neilikkaa eräs asiakas sai säilytettyä toista kuukautta. Harvoin tulee kuitenkaan tällaisia yllätyksiä. Mitä nopeammin kukka löytää asiakkaalle niin se on aina keston kannalta parempi.

Maljakoita, ruukkuja ja amppeleita Kukkahuone Vivieallasta myös saa. Jos tarvitsee vaikka parvekekukille multaa, se onnistuu ennakkotilauksena. Myös isoja ulkoruukkuja saa tilattua.

Päivin innostus kukkiin lähti hänen omasta puutarhaharrastuksestaan. Heidän omakotitalonsa pihalla on tuhannen neliön puutarha. Hänen perehtyi kasvimaailmaan tarkkaan. Puutarhassa on kaikkea magnolioista perennoihin ja kirsikkapuihin ja jopa aitoon viiniköynnökseen, joka tuottaa runsaasti rypäleitä. On hieman hyötytarhaakin.

Vapaa-aikakin kuluu puutarhaharrastuksessa ja valokuvauksessa. Päivi Kokkonen seuraa alaa lehdistä, telkkarista ja netistä, jossa tulee selailtua vähän liiankin kanssa, kertoo Päivi Kokkonen.

”Pyrin ihmisläheiseen toimintaan ja henkilökohtaiseen palveluun, että ihmisten olisi kiva tulla ilman mitään kynnystä. Meille saa aina tulla aina katselemaan mitä uutta on tullut”, hän sanoo.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.