Taide- ja kehysliike Kamiter-Ars on juuri muuttanut pienen matkan Harjutorille, liikkeellä on pitkät perinteet – alalla tehdään paljon yhteistyötä mutta kaivattaisiin uusia yrittäjiä

Taide- ja kehysliike Kamiter-Ars Harjutorilla kantaa pitkiä perinteitä. Nykyinen omistaja on Tiina Tainio on pyörittänyt liikettä vuoden 2013 syksystä, edellinen omistaja lähti eläkkeelle pyöritettyään liikettä kolmekymmentä vuotta. Kamiter-Ars muutti juuri lyhyen matkan Helsinginkadulta.

Uusia kulmia hän kehuu, paljon riittää myös ovella poikkeajia. ”Tässä poikkeaa ihmisiä pienemmällä kynnyksellä, kun isommassa liikkeessä. Tietysti kun ovi on auki, moni käy kommentoimassa jotain, mikä on ihan hauskaa”, sanoo Tiina Tainio.

Uusiin tiloihin hän halusi sillä korona pakotti hiukka miettimään asioita uudelleen, varmistelemaan, hän sanoo. Ennen vanhaan paikalla on ollut hedelmäkauppa ja kaksi peräkkäistä hammasteknikkoa.

Tiina Tainiolla on itsellään taiteilijataustaa, hän opiskeli taidetta Moskovassa 90-luvulla. Hän juuri palasi harrastuksensa pariin kahdeksan vuoden jälkeen. Hän ei osaa kuvata taiteensa tyylisuuntaa, mutta vaikutteita on ainakin Kalevalasta. Hänen taiteessaan näkyy lohikäärmeitä, Väinämöinen ja sotalaivoja. Tiina Tainio on maalannut myös Helsinki-aiheita kuten kattojentasoja.

Kovasti hän kiittelee että kehystystyö on todella puuhakasta työtä. Toisena työnään hän pitää joogastudio Dalia Suurmetsässä, kävelymatkan päässä kotoa.

Taiteenmyynti liikkeessä on nyt loppumassa, uudet tilat ovat vain 40 neliöiset joten ei ole oikein paikkaa tauluja ripustaakaan. Takahuoneessa on koottuna kehysten puut, joista Tiina Tainio leikkaa kehykset. Puodin puolella on näkyvillä kehysten kulmapalat, joista asiakas saa valita.

Nykyisin Kamiter-Ars toimii lähinnä mittatilauskehystämönä.

Edelleen hän tekee myös jämäpaloista peilejä, moni vanha asiakas tulee niitä kyselemään, eikä heille oikein voi myydä ei-oota.

Kehystysliikkeitä on viime aikoina lopettanut ympäri Helsinkiä. ”Jatkajia on hankala löytää kun kehystäjäksi ei voi missään opiskella, tämä ammatti ei taida tulla uravalintojaan pohtivan nuoren mieleen”, kuittaa Tiina Tainio.

Tiina Tainio saattaa myös ohjata asiakkaita toisiin kehystysliikkeisiin, jos varastossa ei satu löytymään sopivaa. Hän sanoo etteivät he ole oikein toistensa kilpailijoitakaan.

Kehykset tulevat pääasiassa Tammisaaresta, jossa on kohta jo sata vuotta vanha Wernerin kehystehdas. Posti kuljettaa, kun tänään tilaa niin perillä ne ovat huomenna iltapäivästä tai seuraavana aamuna perillä, kommentoi Tiina Tainio.

Asiakkaita tulee myös kauempaa, Espoosta, Mäntsälästä ja Lahdesta. Moni hakee kehyksiä kotinsa sisustukseen, aina taiteilijoilla ei ole varaa hankkia kehyksiä.

_

Kamiter-Arsin kesätarjous kiirettömistä kehystyksistä! Tuo kehystystyö sisään ennen juhannusta ja näytä tämä ilmoitus, niin saat loppusummasta 10% alennuksen. Kehystystyöt valmistuvat heinä-elokuulla lomien jälkeen.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.