Kivun kauneus Helsinginkadulla tekee perinteisiä ja arpi-tatuointeja – tulevan vuoden alkupuoliskon ajanvaraus on juuri käynnistynyt!

Kivun kauneus on alun perin perustettu vuonna 2011 ja juhlii tänä vuonna kymmenvuotissyntymäpäiviään. Uudet helmikuussa avautuneet tilat sillä on osoitteessa Helsinginkatu 14. Sen omistajan Jenni Kiiskin studio sijaitsi ennen  Hämeentiellä ja Porthaninkadulla.

Kivun kauneuden valikoimiin kuuluu perinteiset tatuoinnit sekä arpitatuoinnit, lävistyksiä ei ole enää ollut saatavilla uudessa studiossa. Myös arpia peitetään tavallisilla tatuoinneilla.

Tatuointi Samuli Ponsimaa, Inquisition Tattoo

Jenni Kiiskin oma vahvuus on mustaharmaissa kuvassa. Omien sanojensa mukaan hän pyrkii kuitenkin oppimaan ja ylläpitämään monipuolista osaamista tyylien suhteen, mutta kuitenkaan japanilaiseen tai old school -tyyliin hän ei oikein ole koskaan päässyt sisälle.  Niissä on omat tarkat sääntönsä, miten mm. värejä tulee käyttää.

Nyt hänellä on nuorempi tatuoija Elzy apuna, joka aloitti huhtikuussa. Elzy on kova kehittymään, kommentoi Jenni Kiiski. Myös lahjakas piirtämään.

Päiväsaikaan studion ovet pidetään lukossa. Sillä pyritään rauhoittamaan liikehdintää studiolla etenkin korona-aikaan, mutta myös niin että voidaan keskittyä senhetkiseen asiakkaaseen.

Korona-aika on tehnyt sen, että tatuoijien tilauskannat ovat lisääntyneet, Jenni Kiiski on myynyt loppuvuoden jo täyteen. Ihmiset ovat joutuneet korona-aikaan olemaan kotona paljon eikä ole päästy matkustelemaan.

Jenni Kiiskin ajanvaraus vuodelle 2022 alkupuoliskolle avautui lauantaina 25.9.2021, Elzylle pääsee jo nopeammin tatuoitavaksi.

Hän käyttää eniten Instagramia markkinointiin. Seuraajia hänellä on parituhatta, joita hän kuvaa aktiivisiksi.

Kalliossa on paljonkin tatuointistudioita. Jenni Kiiski on juuri muuttanut itse Arabiaan, mutta asui Kalliossa pitkään. Hän tuli parikymppisenä Imatralta Helsinkiin ja sai työpaikan Tauko-baarista, jota hän kuvaa raffiksi.

”Olihan siinä sopeutumista, kun hain Kallion baariin töihin, olihan se vähän sinisilmäiselle maalaiselle aika jännä. Onhan tämä alue siitä siistiytynyt ihan älyttömästi”, hän sanoo.

Hyviä tatuoijia tulee hänen mukaansa koko ajan vain lisää. Erityisesti hän ihailee Paul Boothin töitä, amerikkalainen horror-taiteilija. Ja myös Nikko Hurtadoa, joka tekee niin öljymaalauksen näköisiä tatuointeja, että ei mitään järkeä.

Satunnainen kävijä, joka haluaa tatuoinnin, saattaa tulla referenssikuvien kanssa sisään, että tällaista hän haluaa. Sitten piirrellään ja ideoidaan, että saadaan kiva kokonaisuus.

Tärkeää on, että tatuoinnit kestävät aikaa, että ne ovat luettavissa vielä kymmenenkin vuoden päästä, sanoo Jenni Kiiski. On tiettyjä tatuointeja, mitä hän ei suostu tekemään kuten hakaristejä tai kihla- ja vihkisormuksia. Myöskään kasvojen alueen, kämmenselkien tai kaulan tatuoinnit eivät tule kysymykseen, ellei asiakas ole jo aiemmin raskaasti tatuoitu. Myöskään jos on raskaana, imettää, on humalassa tai aineissa, niin ei kiitos.

Jenni Kiiskillä itsellään on paljon tatuointeja. Hänen kaulassaan on metatronin kuutio. Pyhän Geometrian mukaan kaikki muodostuu noin viidestä eri kuviosta, metatronin kuutio pitää sisällään ne kaikki. 

Tatuointitarvikkeet ovat kehittyneet hurjasti muutaman viiden vuoden aikana. Nykyään käytetyt cartridge-neulat mahdollistavat nopeamman vaihtosetin ja paremman hygienian. Myös koneet ovat kehittyneet paljon, sekä musteita on tutkittu lisää kuten niiden pitkäaikaisvaikutuksia. Suomessa tatuoijan työvälineet saa parhaiten Nordic Tattoo Supliesista.

Kuvatkin tehdään useimmiten nykyään Ipadeilla ja tulostetaan. Tuntiveloitus Jenni Kiiskellä on sadan euron luokkaa, suurin osa asiakkaista otetaan sisään koko päiväksi. Kymmeneltä aloitellaan ja viiden aikaan lopetellaan.

https://www.instagram.com/kivun_kauneus/

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.