HOB eli Helsinki Original Beerhouse palvelee Isoisänsillan vieressä – Isoisä eli Jeppe tissutteli omalla niemellään Mustikkamaalla ja elää paikan hengessä

Katajanokkalaiset Matti Bergbacka ja Tayfun Mutlu lyöttäytyivät yhteen ja käynnistivät HOB-nimisen olut- ja viinihuoneen Kalasatamaan viime toukokuussa vapun jälkeen. Sen koko nimi on Helsinki Original Beerhous ja palvelee Capellan Puistotiellä, aivan Isoisänsillan vieressä.

Kumpikin on vasta aloittelemassa yrittäjänä. Alkuun he miettivät ruokaravintolaa, mutta kun löytyi sopiva paikka, päättivät he perustaa oluthuoneen.

He eivät halunneet lähteä kilpailemaan erikoistuneitten oluthuoneiden kanssa, joissa on laajalla skaalalla käsityöläispanimoitten tuotteista, vaan haettiin ”oogee”-meininkiä hienostuneella twistillä. HOBissa tarjoillaan toki pienpanimo-oluita, mutta ennen kaikkea tunnettuja hanatuotteita.

Matti Bergbacka näkee, että Kalasatama on mielenkiintoinen sekoitus Kallion ja Töölön asukasprofiilia. Kalasatamassa on nuoria samaan tapaan kuin Kalliossa, mutta löytyy myös merellisen maiseman äärelle hakeutunutta aikuisväestöä.

Oluen lisäksi tarjoillaan valikoituja viinejä, joita peruslistalle ja kausittain vaihtuvalle tasting-listalle on miettinyt Viinitien huippuasiantuntijat. Tämä istuu Kalasataman tarpeisiin, uskoo Matti Bergbacka.

HOB sijainniltaan on Isoisänsillan ihmisvirtojen äärellä.

Baaritiskille on juuri saatu laajennus, jossa valmistetaan ruokaa. Nyt tarjolla olevan tapaslajitelman lisäksi lokakuussa aletaan tarjoilemaan myös lämmintä pubiruokaa kuten wingsejä, nacholautasia ja tex-mex -tyylistä snackfoodia.

HOBin aktiivisimmat hetket ovat iltojen ja viikonloppujen lisäksi afterwork-aika ja HOBiin tullaan istumaan kavereiden kanssa iltaa, joskus vähän kauempaakin. Mukavan kokoinen ja eteläsuuntainen terassi on tärkeä osa HOBin tarjontaa – aurinko paistaa terassille koko päivän. Siinä on 50 asiakaspaikkaa ja sisällä baarin puolella 60.

”Olemme säillekin armollisia, meidän isolta terassiltamme on mahtavat näköalat Katajanokalle ja jäänmurtajille, aika pitkälle riippuu siitä millaisen sääolosuhteet ovat”, sanoo Matti Bergbacka.

”Mutta kurjemmallakin säällä oluthuoneen sisältä avautuu mahtavat merinäköalat jokaisesta ikkunasta”, hän jatkaa.

Kalliosta on helppo tulla alamäkeen Kalasatamaan, tuumaa Matti Bergbacka. Vanhastaan aluehan on Sörnäisen satama-aluetta.

Tärkeä osana HOBille luotua brändiä on Isoisä, jonka mukaan on nimetty viereinen silta, kuin myös niemi Mustikkamaalla. Siellä vanha skönäri Viktor, Isoisä, kävi kalliolla tissuttelemassa.

Viktor on kuvitettu HOBin logoon piippusuisena merimiehenä. Viktorin vaimo oli kuulemma todennut: ”Där står han som Jeppe på berget”, joka on myöhemmin jäänyt elämään lentävänä lauseena. HOBissa on isoisän henkeä, siellä hän kummittelee.

Kalasatamaan oli visioitu ravintolaivoja, mutta paikalla seisoo nyt vain M/S-Maria. Helsingin kaupunki on halunnut, että konseptit näissä kahdeksassa paikassa olisivat mahdollisimman monipuolisia.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.