Anne Vuotarin luontaishoitola Sturenkadulla tekee paitsi hoitoja, myös myy erilaisia öljyjä kotikäyttöön, joilla on erilaisia vaikutuksia

Anne Vuotarin luontaishoitola on sijainnut Sturenkadulla 24 vuotta. Nyt kuusi vuotta osoitteessa Sturenkatu 43. Sitä ennen se sijaitsi sadan metrin päässä vuodesta 1997 osoitteessa Sturenkatu 47. Anne Vuotarin lisäksi tiloissa tekevät töitä Kari Paulus ja Johanna Mannonen.

Kari Pauluksen kanssa hän on tehnyt töitä yli kaksikymmentä vuotta, Johanna Mannosen kanssa nelisen vuotta.

Nykyisessä hoitolassa on kaksi hoitohuonetta. Vakituisten työntekijöiden lisäksi  tilan voi vuokrata aloitteleva hieroja tai muu luontaishoitaja, jos ei vielä halua aloittaa omaa yritystä, vaikka päiväksi viikossa, selittää Anne Vuotari. Tilojen vuokraamisessa on hänelle se etu, että aloitteleva yrittäjä pääsee turvallisesti aloittelemaan uraansa, asiakkaille on enemmän aikoja tarjolla ja ettei itse välttämättä tarvitse tehdä yli 40-tuntista työviikkoa.

Alusta asti liikkeessä on tehty hierontoja, mutta vuosien mittaan mukaan ovat tulleet vyöhyketerapia ja homeopatia, homeopatiaa on tehty vuodesta 2008. Kari Paulus tekee  reiki-energiahoitoja ja pitää siitä myös kursseja asiakkaille. Johanna Mannonen tekee hieronnan lisäksi osteopatiaa.

Muutaman vuoden liikkeessä on ollut kaupan eteerisiä öljyjä, joita voi ostaa kotikäyttöön. Niitä valmistaa ulkomainen Young Living. Stressin poistamiseen voi käyttää laventelintuoksuista öljyä, joka laitetaan diffuusoriin. Öljyjä voi hieroa vaikka jalkapohjiin. Jos joku asiakas haluaa lisätuloja, voi hän myydä öljyjä eteenpäin verkostomarkkinointi-pohjalta.

Annen ja Johannan hoitovalikoimiin kuuluu myös eteerisillä öljyillä tehtävät hieronnat. Tunnin kestävässä Raindrop-hoidossa käytetään yhdeksää eri yrttiöljyä, ja niiden vaikutuksesta rentouttava hoito lisäksi tukee myös immuniteettia.

Tunteita vapauttavassa hoidossa kuuden öljyn voimin tuetaan mielen ja kehon tasapainoa.

Harmony-tuoksu tasapainottaa, Inner Child tuo oman sisäisen lapsen esiin, Forgiveness taas auttaa jättämään riidat taakse. Öljy menee ihon kautta solutasolle, selittää Anne Vuotari.

Apua hoitolasta haetaan lähinnä rentoutumiseen ja stressinpoistoon. Jos on vähän päänsärkyä tai ei saa unta, pelottaa ja ahdistaa niin hoitolasta löytyy hoitoja ja itsehoitovinkkejä, joilla  pääsee ahdistavasta arjesta irti.

Luontaishoitola on ollut Anne Vuotarin unelma jo viisitoistavuotiaasta. Hän entisenä kilpahiihtäjänä näki kuinka hänen valmentajansa vaimolla oli hoitola, jossa oli myös pari huonetta ja pari hänen kaveriaan teki siellä fysioterapiaa. ”Ajattelin, että miten kiva tapa se onkaan elää, saa valita itse työkaverinsa, ja kaikki asiakkaat tulevat vapaaehtoisesti hoitoon, joten päivät ovat täynnä hyviä ihmiskontakteja”, hän sanoo.

Anne Vuotarilla on säilynyt osa asiakassuhteista niin vakituisena, että jo opiskeluaikoina on käyty hänen vastaanotollaan, silloin hän otti asiakkaita vastaan kotona.

Lyhimmät hoidot Anne Vuotarilla kestävät puolisen tuntia, pisimmät kaksi ja puoli. Suosituin hoito on yhdistelmähoito homeopatiaa ja vyöhyketerapiaa, se kestää puolitoista tuntia ja maksaa 120 euroa.

Homeopatiassa käytetään pieniä rakeita, jotka voivat auttaa vaikka flunssan ensioireisiin, kipeään kurkkuun tai aivastuttamiseen. Ne lisäävät ihmisen omaa immuniteettia. Toiset rakeet voivat auttaa jos on sattunut tapaturma tai on saanut urheiluvamman. Ennen leikkausta otetut rakeet saavat kudokset palautumaan nopeammin.

Homeopatialla hoidetaan aina ihmistä kokonaisuutena, joten se on erinomainen hoito myös psykosomaattisiin oireisiin.

Anne Vuotarin liikkeessä käy myös paljon urheilija-asiakkaita, joilla hoidot voivat lieventää kilpailustressiä.

Rakeita tuodaan Saksasta, Sveitsistä ja Englannista, niitä myydään Helsingissä Pur-myymällä Urho Kekkosen kadulla.

Nykyään Anne Vuotari asuu itse Arabianrannassa, mutta Helsinkiin 28 vuotta sitten muuttaneena muutti Hämeentielle Toukolaan.

 ”Minä tykkään Vallilan alueesta tosi paljon”, hän sanoo. Kun edellisen liikkeen talossa tehtiin julkisivuremppaa, tarjottiin hänelle liiketilaa muiltakin Helsingin alueilta, mutta hän ei halunnut muualle.

”Halusin ehdottomasti pysyä Vallilassa, Vallilan tunnelma ja vanhat talot. Täällä on hirveästi vakioasiakkaita ja hyvä meininki. Tähän on kiva vartin kävelymatkan päästä Arabianrannasta.”

Vallilassa on myös hyvät kulkuyhteydet asiakkaille, jotka tulevat Lahdesta,  Hämeenlinnasta tai Tampereelta ja keskustasta pääsee vartissa julkisilla.

Liikkeessä on myös Anne Vuotarin pojan Joona Lahden kirjoittamia runokirjoja myynnissä. Hän on nyt julkaissut kaksi: Trasseliin piirrettyjä päiväkirjoja ja 1969. Niissä värähtelee sekä Sturenkatu että Kallio. Hän opiskelee kielitieteellisessä humanistisessa tiedekunnassa joten kirjoissa tulee esille myös Antiikin Kreikkaa ja latinaa.

Kirjan saatesanoissa lukee että hän ”paneutuu kirjoittajana antiikkiin, rock-kulttuurin ilmiöihin ja niiden puitteissa luotavaan tulevaisuuteen.” Kirjoittajana hän näkee nykyhetken ohikulkevana surrealismin lieveilmiönä, johon tulee puuttua ainoastaan silloin, kun on varma hetken ainutlaatuisuudesta”, kuuluu saatesanojen jatko.

”1969-runoelma on pehmeä läpileikkaus ZZ-topista tulevaisuuteen. Vierailevina tähtinä nähdään muun muassa Jeesus lohduttajan roolissa sekä Debbie Harry darts-pelaajana. Teos nivoo yhteen sukupolvet puhumalla yhdestä suusta kaikkien kielellä; puhumalla yleisesti tunnustetusta rakkaudesta, ontologiasta ja siitä, miksi me kaikki olemme syyttömiä tähän”, lukee teoksen 1969 saatesanoissa.

Marraskuun 19. päivä kello 12-18 hoitolassa on avoimet ovet. Johanna tekee silloin 30 min näytehoitoja osteopatiasta  ja tunneöljyhieronnasta. Lisäksi esillä Young Livingin öljyjä ja muita tuotteita pikkujoulutarjouksin, sekä myös lahjakorttitarjouksia. Tai voi tulla vain glögille ja teelle.

Anne Vuotari toivottaa asiakkaat tervetulleeksi tutustumaan hoitolaan ja hakemaan vinkkejä hyvinvointiin ja tekemään vaikka jo joululahjaostoksia.

Anne Vuotarin luontaishoitolan kotisivut:

www.kolumbus.fi/anne.vuotari

Anne Vuotarin luontaishoitolan Facebook-sivu:

https://www.facebook.com/luontaishoitola.annevuotari

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.