Sump! haluaa olla merellinen yleisskandinaavistyyppinen bistro ennen kaikkea Kalasataman ja Sompasaaren asukkaille

Mikko Mäkelä ja Markus Lehtimäki perustivat elokuussa Sump! -ravintolan Sompasaarenlaituri kahteentoista. Se haluaa olla yleisskandinaavistyyppinen bistro ja rauhallinen illanistumispaikka. Merellisyys oli heidän mukaansa ratkaiseva tekijä, että he ravintolan paikalle halusivat.

Sump! ei ole heidän ensimmäinen ravintolansa, vaan liiketoiminta alkoi  Sastamalasta, jossa he omistavat hotelliravintola Vammalan seurahuoneen ja kesäisin auki olevan terassiravintola Laiturikahvilan. Hiljattain he laajensivat Valkeakoskeen jossa he pyörittävät lounasravintola-kahvila Savariinia. Lisäksi heillä on Vammalassa yhteisomistuksessa lounasravintola Patruuna.

Sompasaarenlaituri sijaintina on toistaiseksi hieman haasteellinen, sanovat uudet omistajat. Sompasaaren pää on yhtä rakennustyömaata ja ohikulkua ei vielä niin paljon ole. Suurin osa Sump!:n asiakkaista tulee Sompasaaresta ja Kalasatamasta.

Sump!:n sisustuksen on tehnyt paljon ravintoloita sisustanut Eero Korpelainen. Siinä on paljon vaaleita pintoja ja isoja ikkunoita, jotka tuovat valoa. Aurinko paistaa sisään iltapäivästä iltaan. Ihan samanlaista ravintolaa ei löydy Kalasatamasta, kommentoi Markus Lehtimäki.

Juuri purettu terassi ei ihan parhaimpaan terassiaikaan kerennyt olla auki, harmittelee Markus Lehtimäki. Sump!:n terassilla on sata asiakaspaikkaa ja sisällä noin viisikymmentä. Ravintolan seinällä on seinänkokoinen kuva Sompasaaresta rantaan päin, siinä näkyy Suvilahden alue.

Koska Sompasaaressa on vielä paljon työmaata, on ravintolan sisustukseen haluttu tuoda paljon kasveja. Sump!:n omistajat lupaavat kuunnella Sompasaaren asukkaiden puheita, että tietävät minkälaista ravintolaa paikalle halutaan.

Raaka-aineissa suositaan kotimaista ja hieman on lähiruokaakin, ne halutaan tuoda tuoreina asiakkaille. Sump!:n pääruoat maksavat 20-30 euroa ja alkuruoat ovat 15-20 -euron hintahaarukassa. Lounailla on paljon kävijöitä, muuten ravintola täyttyy eniten perjantai- ja lauantai-iltaisin. Sump!:ssa myydään eniten viiniä, mutta tarjolla on myös erikoisoluita kuten Vallilan panimon tuotteita.

Omistajat seuraavat mielenkiinnolla minkälainen Sompasaaren alueesta kehittyy. Kaupungin uskotaan satsaavan alueeseen, sinne on suunniteltu rantabulevardi. Parkkipaikkoja löytyy ihan kivasti, sanoo Markus Lehtimäki, alueella on kahden tunnin kadunvarsipaikkoja.

Sompasaarenlaiturin varrella on laivatontteja, joista yhdessä oli kesän ravintolalaiva M/S Maria. Tontteja tarjotaan myös muuhun kuin ravintolatarkoitukseen. ”Varmasti on meidänkin etumme, että tulee muitakin ravintoloita, jos tulee enemmän toimijoita niin kyllä se meidänkin asiakasmääräämme kasvattaa”, Markus Lehtimäki sanoo.

Sump!:n menu on juuri vaihtunut lokakuun lopussa ja marraskuun ajan Sump!:ssa on tarjouksena tiistaista torstaihin kaksi keittiömestarin suosittelumenua yhden hinnalla.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.