Vapaa-ajan vietto Kalliossa – tarjontaa niin kadulla kuin netissä

Kallio on yksi trendikkäimmistä alueista Helsingissä ja samalla koko Suomessa. Sen nuorekkaasta ja massasta poikkeavasta ilmapiiristä keskustellaan myös Kehä kolmosen ulkopuolella. Se ei tarjoa pelkästään paljon nähtävää, mutta yhtä lailla mukavasti ajanvietettä vapaa-ajalle.

Unsplash

Jos siis mietiskelet, mitä haluaisit tehdä Kalliossa vapaa-aikanasi ja tarkoituksenasi olisi viihtyä hetken kulttuurisen tai musiikillisen tekemisen parissa, lue seuraava artikkeli ja anna sen kertoa sinulle muutaman vinkin kaikenlaisesta tekemisestä Kallion alueella.

Musiikkia ja viihdettä

Kallio on yksi tärkeimmistä musiikin kehdoista Helsingissä. Sen pienillä lavoilla esiintyy monenlaisia pieniä bändejä ja artisteja, jotka etsivät paikkaansa musiikkiskenen sisältä. Upouudessa Kallionsalissa esiinnytään jo nyt viikoittain. Yhtä maineikkaita keikkapaikkoja ovat Kuudes Linja sekä Lepakkomies, jotka ovat keskittyneet enemmänkin raskaampaan musiikkiin.

Näyttävä Kallion kirkko ei ole myöskään tarkoitettu pelkästään hengellisiin tilaisuuksiin, vaan siellä järjestetään kaikenlaisia konsertteja ympäri vuoden. Voit yhtä lailla viihtyä teattereissa tai osallistumalla vaikkapa kävelykierrokselle Kallion historiallisiin kohteiisin. Entä miltä tuntuisi osallistua vaikkapa On the Rocks Kallion viikoittaisiin tietovisoihin?

Voit yhtä lailla viihtyä eri kuppiloiden järjestemissä peli-illoissa tai jos sää on huono, voit pysyä kotona ja vaikka pelata monenlaisia nettipelejä suoraan älypuhelimestasi. Niitä taasen tarjoaa esimerkiksi Nopeampi. Sään parantuessa voit suunnata takaisin kaduille ja vaikkapa urheilemaan Näkinpuiston sulkapallokentille.

Käytettyjen vaatteiden ja vintage-tavaran mekka: Kallio

Etenkin Hämeentien varrella on enemmän käytettyjen vaatteiden liikkeitä kun missään muualla Helsingissä. Ne kattavat pienet putiikit kuin isommat ketjuliikkeetkin, mutta voit taatusti tehdä löytöjä edullisesti. Niiden kiertely on kuitenkin erittäin mukava keino viettää vapaa-aikaa, koska samalla voit tutustua aikaisempien vuosikymmenten muotiin sekä kodin esineistöön.

Unsplash

Ehkä jokin kaupassa näkemäsi antaa sinulle inspiraation tehdä omia käsityöprojektejasi. Voit esimerkiksi ostaa jonkin tuolin, lipaston tai pöydän sekä maalata sen haluamasi väriseksi tai koristella sen juuri itsellesi sopivaksi. Persoonallisuus kuuluu tiukasti Kallion ilmeeseen.

Hiljentymistä kirjojen ääreen

Kallion kirjasto on Suomen neljänneksi vanhin kirjastorakennus ja samalla kaupungin neljänneksi suosituin kirjasto. Siinä on neljä kerrosta sekä parvi, ja kirjaston valikoimista löytyy yli 100 000 nidettä. Näistä 80 000 on kirjoja. Vaikka et tykkäisikään kirjoista ja niiden lukemisesta, kirjastot ovat oivia paikkoja viettää vapaa-aikaa.

Voit käyttää kirjaston tietokoneita, kopiokoneita tai lainata musiikkiosastolta erilaisia soittimia. Lisäksi voit pelata Playstation 2 -konsolipelejä. Musiikinystäville kirjastossa on oma musiikkiosasto, jonka yksi osa on omistettu pelkästään kalliolaisille bändeille ja artisteille, jotka ovat lahjoittaneet kirjaston valikoimiin omaa tuotantoaan.

Kallio on festivaalialue

Kesäisin Kallio herää aivan uudella tavalla eloon. Kaksi suurinta alueella järjestettävää festivaalia ovat Kallio Block Party ja Kallio Kukkii -festivaali. Niistä Block Party järjestetään vuosittain ilmaisvoimin ja se on keskittynyt erityisesti epäkaupalliseen katujuhlimiseen, jonka keskiössä ovat yhteisö ja ympäristö.

Toukokuussa järjestettävä Kallio Kukkii on taasen Kallion kulttuuriverkoston järjestämä vuosittainen festivaali, joka keskittyy enemmänkin kalliolaisten yritysten ja artistien taiteeseen sekä työpajoihin. Kallion kulttuuriverkosto järjestää marraskuussa myös samantyylisen Kallio Kipinöi -festivaalin sekä joulun ajan Kallion Joulukipinät -tapahtuman. Järjestöllä on paljon yhteisöllistä toimintaa joka vuodenaikana ympäri Kalliota sekä Kalliolan settlementtitalolla.

Kallio tarjoaa jokaiselle jotain

Kallio on alueena hyvin yhteisöllinen ja ottaa uudet kalliolaiset nopeasti mukaan toimintaansa. Yhteisöllisyys korostuu hyvin netissä, jossa Kalliolle on omistettuja useita FB-ryhmiä. Niistä saadaan hyviä ideoita uusiin tapahtumiin ja harrastusmahdollisuuksiin, joita esimerkiksi yllä mainittu Kallion kulttuuriverkosto pyrkii järjestämään. Täten vapaa-ajan viettäminen tuskin muodostuu ongelmaksi, kunhan vain etsii aktiivisesti itselleen kiinnostavaa tekemistä.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.