fbpx

Linkki verkkokauppaan

ZARO café Porvoonkadulla tarjoilee belgialaisia vohveleita – paikan voi vuokrata myös yksityistilaisuuksiin, kahvilasta halutaan olohuonemainen

ZARO café Alppilassa palvelee osoitteessa Porvoonkatu 14. Sitä pyörittää Leena Rontu ja hänen hollantilainen aviomiehensä Jack van Zantvliet. ZARO café tarjoilee etenkin Brysselin vohveleita, jotka ovat rapsakoita päältä ja ilmavia sisältä, kertoo Leena Rontu. Belgiassa vohvelit syödään makeana, mutta ZARO café on tehnyt myös suolaisen version.

ZARO café aloitti pahaan korona-aikaan tämän vuoden kuudes päivä huhtikuuta. Silloin tarjoiltiin takeawayta, ei saanut oikein ottaa ihmisiä sisäänkään, kommentoi Leena Rontu. Kesällä kun rajoitukset taas lievenivät, tuli sisäänkin porukkaa ja moni istui ulkona terassilla.

Moni ehkä mietti, että on ihan kylähullujen touhua, vielä ollaan pysytty nenä veden pinnan yläpuolella, kommentoi Leena Rontu.

Alppila on ottanut paikan kivasti vastaan, mutta vielä olisi saatava enemmän paikallista näkyvyyttä, että asiakaskunta löytäisi paikan, tuumii Leena Rontu, ehkä koronakin syö kävijöistä osan. ZARO cafén omistajat toivovat, että ihmiset tulisivat vaikka kaveriporukalla iltapäiväkahville tai -teelle.

Lähistöllä ei ole oikein muita kahviloitakaan, on Lintsin kahvila ja Läntisen Brahenkadun kahvila, jos haluaa kahvilaan voi joutua Triplaan, mutta se on taas ostoskeskuksessa, tuumaa Leena Rontu.

Pariskunta asuu itse Etelä-Haagassa, mistä pääsee fillarilla Keskuspuiston läpi kesäisin.

Belgialaisen vohvelin taikina ei ole suolainen, mutta päälliset vaihtelevat makeasta suolaiseen. ”Siinä on melkeinpä taivas rajana, mitä siinä on”, kommentoi Leena Rontu. Kesällä olivat suosittuja avokado-chili-lime-vohvelit, tomaatti-mozzarella-vohvelit, lämmin savulohitahna ja skagen-tyyppiset vohvelit.

Makeassa vohvelissa käytetään kermavaahdosta kauden marjoihin ja hedelmiin. Kastikkeeksi käyvät vaahterasiirappi-, mansikka-, ja suklaakastikkeet. Joulunaikaan tarjoillaan ZARO caféssa kermavaahdolla ja piparkakkumuru-päällistä.

Kahveissa ei ole lähdetty laajasti hifistelemään, mutta perussuodatin kahvin lisäksi erikoiskahveista löytyy; Latte, Cappuccino, Espresso ja Americano. Makeutta voi lisätä esim. vanilija tai karamelli siirapilla.  Käytämme Segafredon papuja ja hyvää palautetta kahvista olemmekin jo saaneet, kertoo Leena Rontu.

Joulunaikaan tarjolla on myös glögiä ja piparia.  Harrogate Taylorin teet toimittaa Suomen vanhin teetalo Sergejeff. Suklaat ja macaronsit tulevat Chjoko Finlandian toimittamina.

Erikoisuutena on myös ainutlaatuinen vohveli-buffet, jota tarjoillaan lauantaisin ja sunnuntaisin, sen voi varata Quando.fi-palvelun kautta. Vohvelibuffetissa voi itse rakentaa mieleisensä herkkuvohvelin niin suolaisen kuin makean.

ZARO cafén voi myös vuokrata yksityistilaisuuksiin kuten pieniin perhejuhliin, esimerkiksi lasten synttäreihin, sanoo Leena Rontu. Sisään mahtuu viisitoista henkeä ja kesällä myös pieni terassi on käytössä. Tilan saa vuokralle tarjoilun kanssa tai ilman tarjoilua. ZARO cafén voi vuokrata myös myyntitakuu-periaatteella.

Pariskunta on asunut Belgiassa useita vuosia. Paluu Suomeen tuli Leenalle ensin, kun hänen lapsenlapsensa syntyivät sitten parivuotta myöhemmin perässä tuli Jack vohveliraudan kanssa. Ideana oli tuoda belgialaista hauskaa vohvelikulttuuria Suomeen, jota täällä ei niin ollut.

Kilpailua saralla ei hirveästi ole, muutama vohvelibaari Helsingistä kyllä löytyy, Triplassa saa singaporelaista tötterötyylistä vohvelia. Joissain vohvelissa voi olla päällystystä niin paljon, että itse vohveli ei enää näy, se on vähän eri konsepti, tuumaa Leena Rontu.

Belgiassa vohveleita myydään myös katukojuissa. Vohvelin päälle laitetaan  tomusokeria ja servietti ympärille ja menoksi. Kahviloissa nautitaan vohvelit kermavaahdolla, kastikkeilla, marjoilla ja hedelmillä.

Tulevaisuuden odotuksissa omistajilla on, että ihmiset löytäisivät kahvilan sekä vuokraisivat heiltä myös yksityistilaisuuksia. ZARO cafén haluttaisin olevan olohuonemainen, johon voisi tulla työpäivän jälkeen tai vaikka keskelläkin nauttimaan herkkuja, paikka mihin on helppo tulla ja olla, kertoo Leena Rontu.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *