Digicity myy kännykkätarvikkeita ja tekee huoltoja Kaarlenkadulla – opiskelijoille kahdenkymmenen prosentin alennus!

Digicity on avautunut Kaarlenkadulle elokuussa. Se tekee huoltoja ja myy tarvikkeita muun muassa puhelimiin ja läppäreihin. Digicityä pyörittää tiivis kaveriporukka. Omistajien Leandre Uyulun ja Mohamed Farahin lisäksi Digicityllä on kolmas osakas.

Huoltoja tekee pari työntekijää ja lisäksi yksi vielä huolehtii talouspuolesta. Ennestään he ovat olleet töissä muun muassa Swappiessa, joka myös tekee kauppaa vanhoilla puhelimilla.

Leandren Uyulun suku on Kongosta. Hänen vanhempansa muuttivat Suomeen 20 vuotta sitten. Leandre Uyulu on käynyt ranskankielistä koulua Suomessa esikoulusta lukioon. Nyttemmin hän on opiskellut Haaga-Heliassa kansainvälistä myyntiä ja markkinointia.

Mohamed Farah on muuttanut Suomeen 2012 ja opiskellut sähköinsinööriksi. Mohamed Farah on aikaisemmin ollut töissä Digishopissa 2018 asti, jonka jälkeen hän lähti sähköalalle. Myöhemmin hänelle kasvoi kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan ja halusi avata oman puhelin- ja elektroniikka-huoltoliikkeen.

Ystävykset alkoivat suunnittelemaan liikeideaa koronapandemian aikana ja 2022 elokuussa Digicity avasi ovensa Kallioon.

Idea liikkeen perustamisesta Kallioon tulee siitä, että Leandre Uyulu ja Mohamed Farah ovat asuneet täällä, kuten myös moni heidän kaverinsa. Leandre Uyulu asui Sörnäisissä, mutta muutti pois juuri pari viikkoa sitten kaikkien remonttien tieltä.

Kalliossa on Leandre Uyulun mukaan tiivis meininki ja kalliolaiset mielellään tukevat paikallisia yrityksiä.

Ennen Digicityn tiloissa oli hieromalaitos. Tilat remontointiin, mutta he joutuivat itse lyömään paneelit ja hyllyt seiniin. He kuitenkin tekivät remontin huolella loppuun, alkuvaikutelma on niin tärkeä. Hiukan aikaa myös lämmitys kenkkuili, mutta nyt toimii hyvin. Nyt aikeissa on tehdä huollolle oma koppinsa.

Nettikauppa Digicityllä on vasta tekeillä, sen pitäisi avautua piakkoin. Tarkoitus on, että netistä voisi vaikka suoraan ostaa puhelinhuollon.

Digicity hyötyy siitä, että tekijät ovat nuoria ja tietävät kuinka tärkeitä elektroniikkalaitteet ovat nykynuorille. He tietävät miten huoltaa läppäreitä tai pelikonsoleita.

Sillä on myös joitain yhteistyökumppaneita, Ruotsissa, Alankomaissa, Puolassa ja Suomessakin, josta voi tilata tuotteita kauppaan nopeasti.

Tämän hetken myydyin tuote on 360-asteen panssarilasi, sen hintaa Leandre Uyulu kuvaa huokeaksi: ”Ei tarvitse ostaa uutta puhelinta, on helpompi saada uutta näköä siihen vanhaan laitteeseen, ja luoda sille uuden fiiliksen. Sitten sitä vanhaa kännykkää jaksaa katsoa puoli vuotta tai vuoden pidempään.”

Digicity tarjoaa 20 prosentin alennuksen opiskelijoille. Digicity on mainostanut muun muassa Frank-sovelluksessa, josta opiskelijat ovat löytäneet opiskelija-alennuksen. Noin joka toinen asiakas onkin opiskelija. Opiskelijat käyvät haalareissaan myös ympäri Kalliota, käyvät ehkä Helsing Barissa tai Brewsterissa ja löytävät sitä kautta Digicityn.

Dr. MobileFix palvelee vähän samalla konseptilla Helsinginkadun puolella, mutta Leandre Uyulun mukaan kilpailua käydään hyvässä hengessä. Digicity palvelee enemmän Linjojen suunnan asukkaita. Joskus he välittävät toisilleen asiakkaita, jos ei puodissa juuri satu olemaan sitä vaadittavaa tuotetta.

Digicity palvelee maanantaista perjantaihin 10–20 ja lauantaina 11-18. Digicityn löytää sosiaalisesta mediasta nimellä Digicitykallio.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.