Kallion kaupunkiopastukset vievät pintaa syvemmälle

Kallion kävelyfestivaali tarjoaa kaupunkiopastuksia kymmenistä erilaisista aiheista. Yksi reitti vie julkisen taiteen pariin (kuva: Harri Ahola)

Kallion Kulttuuriverkoston (Kallion kävelyfestivaali) Kulttuurikävelyt on ollut uranuurtaja uudenlaisten opastettujen kaupunkikävelyiden järjestämisessä Suomessa.

Kallio on Suomen urbaanein kaupunginosa ja samalla keskeinen osa Helsinkiä, missä korkea ja matala, siveys ja synti, työ ja vapaa-aika ovat kohdanneet, sekoittuneet ja kehittyneet eri aikoina ja eri tavoin. Niinpä kulttuurikävelyt Kalliossa esittelevätkin laaja-alaisesti alueen historiaa, arkkitehtuuria, merkkihenkilöitä, teollista historiaa, puistoja, tragedioita, ravintolaelämää etc…

Kallion kulttuurikävelyt ovat mainio tapa viettää esimerkiksi työpaikan virkistyspäivää Kalliossa. Ne sopivat piristämään erilaisia yksityistilaisuuksia. Tai tulla muuten vaan porukalla tutustumaan Kallioon pintaa syvemmältä ja uusista, yllättävistäkin näkökulmista.

Kf järjestää kulttuurikävelyjä myös esikoulu- ja ala-asteikäisille. Näillä kierroksillaKallion historiaa, henkilöitä ja arkkitehtuuria käsitellään helppotajuisesti ja lapsille sopivassa muodossa. Opastetut kierrokset sopivat myös osaksi koulujen ympäristö- ja kulttuurikasvatusta. Kierros kestää noin tunnin.

Lisäksi Kallion kävelyfestivaali järjestää kaikille avoimia kuukausikävelyjä. Kävelyfestivaali tarjoaa myös omatoimikävelijöille retki- ja kävelyoppaita itäiseen kantakaupunkiin. Omatoimikävely-esitteiden myynti kallionkulttuuriverkosto.fi/holvi.

Maksullisten kaupunkiopastusten tilaukset ja tiedustelut: kallion.kavelyt@gmail.com Lue lisää: www.kfkkv.fi/.

Teksti ja maksettu sisältö: Kaupunkiopas Juhani Styrman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.