Antilooppi on investoinut isosti Hakaniemeen, alueen uskotaan kehittyvän – 78 miljoonan hanke on yksi isoimmista mitä Suomessa on käynnissä

Kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi on hankkinut alkuvuodesta 2016 itselleen kolmen kiinteistön kokonaisuuden Hakaniemestä. Silloin on alkanut kehityshanke. Siltasaarenkatu kuuteen tulee uudisrakennus, vanha Elannon rakennus kunnostetaan, samoin nurkan takana oleva Paasivuorenkatu 4-6 peruskorjataan.

Yhdessä rakennukset muodostavat Siltasaarenkatu 10 -hankkeen.

Lisäksi Antilooppi omistaa kiinteistöt osoitteessa Siltasaarenkatu 12, Paasivuorenkatu 3 ja Siltasaarenkatu 18-20 eli Ympyrätalon.

Heidi Kerosuo vastaa kolmen Siltasaarenkadun rakennuksen projektista ja Laura Kemppinen vastaa Antiloopin omistuksista Hakaniemen alueella, tilojen vuokraamisesta ja asiakkaista.

Siltasaarenkatu kuutosesta jäljelle jää vain kellarikerros ja kahteen alimpaan kerrokseen tulee kaupallisia tiloja, monitilatoimistoja ja kokous- ja konferenssitiloja. Julkisivu menee kokonaan uusiksi. Ylimpiin kerroksiin tulee toimistotiloja.

Heidi Kerosuon mukaan koko kehityshankkeen tavoitteena on eri rakennusten yhdistäminen ja niiden laajamittainen perusparannus. Aikaisempi laatutaso ja tekninen käyttöikä ovat rakennuksissa tulleet vastaan.

On tarkoitus, että nämä kolme rakennusta, Siltasaarenkatu 6, Siltasaarenkatu 8-10 ja Paasivuorenkatu 4-6 muodostaisivat yhtenäisen kokonaisuuden.

Vanha Elannon talo on jo yli satavuotias, muut kolmesta ovat 1970-80 -lukujen taitteesta. Hanke tähtää siihen että ne kunnostetaan uudisrakennuksen tasolle.

Kyseessä olevat kolme rakennusta yhdistetään kerrostasoissa. Ennestään kerrokset eivät ole olleet linjassa. Sinne saa laajoja yhtenäisiä toimistotiloja käyttäjille: ”Organisaatio pystyy toimimaan yhdessä kerroksessa kaikissa näissä rakennuksissa. Yhteensä kerroksen pinta-ala on melkein 3000 neliötä. Me näemme erittäin hyvänä ja hyvin harvinaisena mahdollisuutena näinkin kantakaupungissa tarjota tällaista kokonaisuutta toimistokäyttäjille”, kertoo Heidi Kerosuo.

Hanke valmistuu vuoden 2021 loppupuolella. Nyt on saatu päätökseen Siltasaarenkatu 6:n purku-urakka. SRV Rakennus toimii hankkeen pääurakoitsijana.

Peruskorjaus- ja uudisrakennushankkeen arvo on noin 78 miljoonaa euroa. Se on Suomenkin tasolla yksi suurimmista käynnissä olevista peruskorjaushankkeista.

Vanhan Elannon julkisivua tai ulkovesikattoa ei voi muuttaa, ne on suojeltu. Sisätilojen muutokset on käyty viranomaisten kanssa läpi että ne voi tehdä.

Laura Kemppisen mukaan Antilooppi fokusoi toimistoalueille joilla on erinomaiset joukkoliikenteen kulkuyhteydet. Antiloopilla on Kallion alueella omistuksia  Käenkujalla ja Vallilassakin. Se on juuri hankkinut yhdeksän kiinteistön salkun Ruoholahdesta, joten laajenemissuunnitelmia sillä tällä hetkellä ole Hakaniemen tai ympäristön alueella, joskin uusin mahdollisuuksiin suhtaudutaan mielenkiinnolla, kertoo Heidi Kerosuo.

Hakaniemi, Sörnäinen, Kalasatama ja Vallila ovat sille itäisessä kantakaupungissa tärkeitä. Läntisessä alueessa Ruoholahti ja Leppävaara. Myös Aviapoliksessa Vantaalla Antiloopilla on omistuksessaan mm. Finnairin pääkonttorina toimiva HOTT- toimistokiinteistö.

Antilooppi on halunnut keskittää omistuksiaan. Se pyrkii myös kehittämään alueita joilla se kiinteistöjään omistaa, yhteistyössä vaikka Helsingin kaupungin kanssa.

Ympyrätalossa on tarkoitus jatkaa ”samalla ladulla” sanoo Laura Kemppinen. Kun vuokralainen vaihtuu tai tulee muita muutoksia, uudistetaan vuokrattavia tiloja. Talon konsepti ja ulkonäkö pysyvät samoina.

Ympyrätalo on Museoviraston suojelema kohde. Se on ulkonäöllisesti, historiallisesti ja arkkitehtuurillisesti merkittävä rakennus. ”Pyrimme säilyttämään kohteen historiallisen arvokkuuden kehityshankkeisamme”, sanoo Laura Kemppinen.

Ympyrätalo on juuri peruskorjattu vuonna 2004. Toimistotrendit muuttuvat joten sisäpuolta uudistetaan – toimistohuoneista siirrytään avokonttoreihin suuressa kuvassa, layout ja sen toiminnallisuus muuttuvat.

Hissiaulat ja porrashuoneet ovat Ympyrätalossa suojeltuja, joten äskettäisessä hissiremontissa konsultoitiin myös museoviranomaisia, jotta suojeluarvot täyttyisivät. Alkuperäisiä materiaaleja tuotiin esiin.

Antiloopissa uskotaan että uusiin tiloihin tulee löytymään vuokralaisia.

Hakaniemi on sijainniltaan erinomainen ja ympäristöön ollaan rakentamassa lisää. Ympäristön infrastruktuurin rakentaminen kuten Hämeentien saneeraus joukkoliikennekaduksi ja Kruunusiltojen hanke sekä Hakaniemenrannan lisärakentaminen tuovat alueelle lisää asukkaita ja palveluja.

Heidi Kerosuo: ”Vaikka toimitilamarkkinassa on tyhjää käyttöä niin tuollaiselle sijainnille kyllä laadukkaille toimitiloille on aina kysyntää.”

Hakaniemeen ei olekaan hetkeen tullut uudisrakennuksia. Se kehittyy ihan ydinkeskustan välittömässä läheisyydessä, uskoo Heidi Kerosuo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.