ELLI Early Learning Työpajankadulla painottuu erityisesti erityisopetuksen materiaaleihin – käsillä tekeminen on edelleen tärkeää digi-aikanakin, sanovat Ellin yrittäjät

ELLI Early Learning Oy palvelee Työpajakatu 10 C:ssä kolmannessa kerroksessa Yrittäjätalossa aivan Redin vieressä.

Tuotevalikoima painottuu erityisopetukseen erityisesti alakoulujen opettajia silmällä pitäen. Se tarjoaa työkaluja lasten kansa toimimiseen. Nyttemmin Elli on halunnut hieman karistaa erityisopetuksen leimaa, koska materiaaleja voi hyvin käyttää myös normiopetuksessa ja normioppilaiden kanssa, selittää toinen yrittäjistä Jukka Pääkkönen.

”Me pyrimme konkreettisiin välineisiin, meillä ei ole minkäänlaisia sähköisiä materiaaleja tuotevalikoimassamme, eikä olla haluttu lähteä mihinkään sähköiseen”, selittää Jukka Pääkkönen. ”Meidän mielestämme käsillä tekeminen on hyödyllistä kaikenikäisille”, hän jatkaa.

Ja asiaa on ihan tutkittukin, sanoo toimitusjohtaja ja toinen yrittäjistä Outi Haikarainen. Nyt koulut ”digi-huumassa” ovat hankkineet itselleen kaikkea sähköistä. Se on hyvä sinänsä, mutta se ei kokonaan korvaa niitä oppimateriaaleja, joita käytetään käsin.

”Luotamme ihmistenväliseen vuorovaikutukseen, ei koneeseen, jonka kanssa lapset tekevät asioita”, sanoo Outi Haikarainen.

Suurin osa Ellin myynnistä menee alakouluille ja eskareille, jonkin verran päiväkoteihin ja erityisoppilaitoksiin. Mutta Ellistä saavat ostaa myös kaikki yksityishenkilöt.

Outi Haikarainen pitää valitettavana trendinä sitä, että monet opettajat joutuvat ostamaan tuotteita omalla rahalla, kun kunnilla ja kaupungeilla ei ole niin satsata kyseisiin materiaaleihin.

Elli kustantaa itse osan tuotteistaan, osa tuodaan Euroopasta, mutta on paljon yhdenkin tuotteen yritysten tuotteita jälleenmyynnissä. Jos tuote sopii ELLI:n tuotevalikoimaan, on se otettu kernaasti myyntiin. Yleensä nämä ovat opettajien itsensä kehittämiä välineitä, jotka he ovat hyväksi havainneet omassa opetustyössään.

Myynnissä ei ole leluja, vaan joka tuotteella on pedagoginen perustansa. Erityisen hyvin kotikäyttöön sopii mini-LUKO, joka kehitettiin Saksassa 50 vuotta sitten. Elllissä on mini-LUKO -harjoituksia tällä hetkellä matematiikkaan, luetun ymmärtämiseen, sekä hahmottamiseen, eskari-ikäisistä koululaisiin.

Ellin itse kustantamista materiaaleista esimerkiksi Matematiikkaa lapsen kanssa -kirja on suunnattu vanhemmille, jotka ovat kiinnostuneita tukemaan lastensa oppimista. Kirjassa on paljon esimerkkejä ja yksityiskohtaisia neuvoja. Myös moni alakoulun opettaja on hankkinut kirjan ja kokenut sen hyödylliseksi.

Ellin yksi painopistealueista on visuaalinen hahmottaminen ja siihen liittyvät pelit ja konkretiamateriaalit.

”Aika usein oppimisvaikeuksien taustalla on visuaalisen hahmottamisen vaikeus. Palapelien tekeminen ja mallista rakentaminen, kehittävät taitoja joita tarvitaan kun lähdetään ymmärtämään matematiikkaa tai opitaan lukemaan ja kirjoittamaan”, sanoo Outi Haikarainen.

Myynnissä on paljon samantyylistä kuin Montessori-pedagogiassa käytetään, britit puhuvat hands on -materiaaleista.

Yksi tärkeä yhteistyökumppani on Varga-Neményi -yhdistys. Se on suomalaisten luokanopettajien perustama yhdistys ja suomalaistanut luokille 1.-4. unkarilaisen matematiikkaopetusmenetelmän, joka on paljon toiminnallisempi kuin perinteinen matematiikan opetus.

Korona-aika on vaikuttanut Ellissä niin, että tuotteita ei ole päästy esittelemään messuille, kuten Educaan tai Varhaiskasvatusmessuille. Uutuuksien esittely on ollut vaikeaa. Korona-aikoina on panostettu kouluissa myös enemmän sähköisiin etäopiskeluvälineisiin.

Mikään iso katastrofi korona-aika ei kuitenkaan Ellille ollut. Erityisopetuksen materiaaleista ei ole leikattu samalla tavalla kuin muista materiaaleista.

Elli julkaisee säännöllisesti Instagramissa ja Facebookissa, kun tuotevalikoimaan tulee uutta, tai jos halutaan nostaa esille jotain erityistä tuotevalikoimasta. Elli pitää myös blogia, joka ei ole ihan perinteinen blogi, vaan siellä kerrotaan laajasti, minkälaisia eri käyttömahdollisuuksia tuotteilla ja välineillä on.

Tässä linkki kotikäyttöön sopiviin tuotteisiin: https://ellinkauppa.fi/kauppa/?filter_kohderyhma=kotiin

https://ellinkauppa.fi/blogi/

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.