Uutuuskirja esittelee kiviarkkitehtuurin historian itäisessä kantakaupungissaHelsinki oli pitkään puutalovoittoinen rannikkokaupunki, johon nousi kivitaloja harvakseltaan.

Kalliossa kivitalot alkoivat yleistyä 1900‐luvun alussa. Tässä teoksessa keskitytään esittelemään taloja,jotka ovat edelleen olemassa, sekä kertomaan niiden arkkitehtityyleistä ja vaikutuksesta kaupunkikuvaan. Teoksen näkökulma on Helsingin itäisessä kantakaupungissa, mutta se luo samalla läpileikkauksen Suomen arkkitehtuuriin 1800‐luvun kertaustyyleistä aina modernismiin saakka.

Kuvin ja tekstein pyritään todistelemaan myös sitä, että kaupunki ei ole koskaan valmis; arkkitehtuuri elää ajassa ja pyrkii kuvastamaan aikaansa niin kuin muutkin taidemuodot.

Styrman esittelee kirjassa yli sata kohdetta. Kirja kulkee läpi eri arkkitehtuuri aikakaudet, 1800-luvulta, aina 2020-luvun arkkitehtuurin saakka.

Juhani Styrman, Kivitalojen Kallio -Kiviarkkitehtuurin historia itäisessä kantakaupungissa

Lähes 180 valokuvaa. Sidottu koviin kansiin. 72 sivua. Koko 210 x 270 mm

Kirjan hinta on 28 euroa. Teos on saatavilla kustantajalta ja kaikista kirjakaupoista kautta maan. www.kustantajalaaksonen.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.