Pronto Pizzeria pyöräyttää isot määrät pizzoja varsinkin viikonloppuisin – pizzalistalla on italialaisia klassikkoja, mutta muutama suomalainenkin

Pronto Pizzeria palvelee osoitteessa Hämeentie 21. Se tarjoilee pizzaa ja salaatteja. Pizzat ovat klassisia italialialaisia, mutta on joukossa muutama suomalainen erikoisuuskin. Pronto Pizzerian alkoi kesken pahimpien korona-aikojen.

Toinen Pronto Pizzeria palvelee Espoonlahdessa. Hämeentien pizzeriaa on hiljattain laajennettu ja käyttöön on saatu toinen sali.

Romanialaissyntyinen Adelin Ross muutti tyttöystävänsä kanssa Suomeen Sisilian Cataniasta puolisen vuotta sitten. Hän teki siellä kymmentuntisia työpäiviä pizzeriassa neljän euron päiväpalkalla, joten oli järkevää muuttaa Suomeen.

Nykyään he asuvat tyttöystävänsä kanssa Taka-Töölössä ja Suomessa asiat kulkevat hyvin, hän sanoo. Tyttöystävän suomenkielen taidosta ja Suomen tuntemuksesta oli hyötyä vaikka asioidessa Migrin kanssa.

Italialaisia klassikkopizzoja saa Frutti di Maresta Margaritaan. Suomi-versioita pizzoista on esimerkiksi Paholaisen kana. Pizzat tehdään napolilaiselle pohjalle. Jauheena käytetään perinteistä caputoa, joka on myös yleinen napolilainen sukunimi.

Lisäksi tarjoillaan eri salaatteja, jotka öljyllä ja leivällä ryyditettynä maistuvat tosi hyvälle, sanoo Adelin Ross.

Viinejä saa lasittain, eniten myydään italiailaisen Famiglia da Pasquan viinejä.  Proseccoa saa vain ja ainoastaan pullossa.

Lisäkkeet kuten mozzarella ja kinkku tuodaan osa italiasta, osa Suomesta. Välillä “pepperoni” menee hauskasti sekaisin, kun Italiassa sillä tarkoitetaan paprikaa ja suomessa makkaraa, kertoo Adelin Ross.

Pronto Pizzeriasta saa gluteenitonta ja laktoositonta juustoa, myös pizzapohjan saa gluteenittomana 2,50 euron lisämaksulla. Gluteeniton pizza on hiukka työläämpi tehdä, perustelee Adelin Ross.

Yhteensä Pronto Pizzeriassa on työvoimana viitisen tarjoilijaa ja viitisen kokkia.

Pronto Pizzeria tekee paljon takeawayta. Viikonloppuna voi uuneista tulla satojakin pizzoja. Pizzat saadaan asiakkaalle Woltin ja Foodoran kautta, jos tehdään yli viidenkympin tilaus, lähtee omistaja itse viemään pizzoja, mutta vain Kallion lähialueille.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.