Manneken Peace Läntisellä Brahenkadulla haluaa olla paitsi kapakka, myös taidepaikka – baarin yhteydessä on pieni ateljee

Ranskalais-suomalainen pariskunta avasi Manneken Peace –nimisen baarin joulukuussa osoitteeseen Läntinen Brahenkatu 8. Manneken Peace- nimi on saanut vaikutteita Brysselin 400-vuotiaasta patsaasta, joka esittää pientä pissaavaa poikaa.  Ranska ja Belgiahan ovat kuin serkkuja.

Rauha eli Peace haluttiin lisättiin nimeen liitteeksi, koska paikan halutaan olevan rauhallinen monella eri tapaa.

Manneken Peace haluaa olla paitsi baari, myös taidekauppa ja sen yhteydessä on pieni studio tai ateljee, jossa voi maalata. Öljyvärejä ei voi käyttää, koska ne haisisivat salin puolelle. Manneken Peace tarjoaa taidetarvikkeita ilmaiseksi ja tilat taiteen tekemiseen.

Suomesta löytyy paljon lahjakkaita taiteilijoita, uskovat omistajat.

Joissakin näytillä olevista teoksista käytetään kierrätysmateriaaleja kuten pahvia, muovia ja puuta. Monet taideteokset ovat myös löytäneet tiensä baarin puolelle. Taidetta voi myös ostaa itselleen.

Manneken Peace uskoo, että se tulee tekemään tietä yhdistämällä baarin ja taiteilijatilat. Taiteilijoiden tilassa vierailee paljon esimerkiksi opiskelijoita, jotka tilaavat pullon viiniä ja alkavat maalaamaan. Se on heille harrastus, siinä missä vaikka elokuvissa käynti.

Manneken Peacen hanojen tarjonta on juuri uusittu ja on tarkoitus alkaa painamaan myös omaa olutta. Cocktailtarjoilua halutaan korostaa.

Naapurusto on vähän hiljaisempi ja hieman kaukana esimerkiksi Vaasankadun ja Helsinginkadun hälinästä. Asiakaskuntakin on hiukka erilainen – Peace baarin nimessä vihjaa tästäkin.

Ikäraja on 21 vuotta ja sitä todella valvotaan. Baarissa on 70 asiakaspaikkaa, joten tilaa riittää, baariin olisi mahtunut enemmänkin. Viikonloppu-illat ovat olleet kiireisempiä.

Suunnitelmissa on saada Manneken Peace elävänä vaikka musiikki-, komedia- ja runoiltoja.

Manneken Peace on avoinna maanantaisin ja sunnuntaisin klo 16-24. Tiistaista torstaihin 16-02 ja perjantai ja lauantaina 16-04.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.