Kulttuurikävelyjä Kuolleet lehdet -elokuvan maisemissa

Kallion kävelyfestivaali tekee Aki Kaurismäen -elokuvien kuvauspaikoista kulttuurikohteita. Nyt Kaurismäki kävelytrilogia täydentyy Kuolleet lehdet -kävelyllä. Tämä kompaktisti Kalliossa ja Alppiharjussa kiertelevä kävely on, Kaurismäki tyylisesti: ”jo kadonneeksi luultu neljäs osa Kf:n Kaurismäki trilogiaa”. Kesän ja syksyn aikana on vaellettu kävelyt: ”Miehen tie”, ”Varjoja tulitikkutehtaan tytön paratiisissa” sekä ”Joutomaakävely Aki Kaurismäen niemelle”.

Kuolleet lehdet-kävely avaa samalla Kallion kävelyfestivaalin Kulttuurikävely-viikkojen (15.11. -26.11.) kävelytarjonnan. Viikot, jotka ovat ”Vastaisku tulevalle pimeälle vuodenajalle”pitää sisällään myös luentoja.

Kuolleet lehdet -kävely vaelletaan viikolla kolme kertaa. Ensi-illan lisäksi on ”uusinta ensi-ilta” sekä ”toiveuusinta”.

Kävely-viikkojen teemoja ovat ”kaikenlainen kaupunkihistoria”. Ne sopivat myös nuoremmille ikäryhmille, sillä osa kävelyistä on satuilua, jotka sekoittavat fiktiota ja faktaa. Eräs kävelyistä kertoo kuninkaallisista ja miten he liittyvät Helsingin ja Kallion historiaan. Luvassa on myös suosittuja arkkitehtuurikävelyjä tiivistetyssä muodossa.

Kallion kulttuurikävely -viikkojen tapahtumiin on 10 euron hintainen yhteislippu, joka oikeuttaa osallistumaan kaikkiin tapahtumiin. Lisäksi tapahtumissa arvotaan kirjapalkintoja. Viikkojen koko ohjelmisto osoitteessa:kallionkavelyfestivaali.fi.

Kuva: Kuolleet lehdet -elokuvan Ansa Granholm on kalliolainen. Elokuvassa hänen kotinsa sijaitsee Pengerkadulla (Kuva Juhani Styrman).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.