Bistro O Mat on avautunut Lyyran ylimpään kerrokseen, tila kulkee poikki koko rakennuksen: idästä näkee Kallion kirkon ja kattoterassilta näkymät länteen

Bistro O Mat on avautunut Hakaniemeen hiljalleen valmistuvan Lyyran ylimpään kerrokseen. Valoisa tila kulkee läpi rakennuksen kattokerroksen ja sen kattoterassilta avautuvat komeat näkymät länteen. Idästä puolestaan voi ihailla Kallion kirkkoa.

Bistro O Matin sisätiloissa on parisataa asiakaspaikkaa ja terassilla vielä lisää. Asiakkaat ohjataan pöytiin, kun tiloihin saapuvat.

Bistro O Matia pyörittää Päivi Palovaara miehensä kanssa. Heillä on kaksi muutakin Bistro O Matia. Ensimmäinen Kirkkonummella on avautunut jo 2010, toinen on avautunut Tapiolan Ainoa-kauppakeskukseen vuonna 2019.

Päivi Palovaara on aikanaan asunut Linnunlahdella Kalliossa opiskeluaikoinaan. Ennen Bistro O Mateja Palovaarat työskentelivät Royal-ravintoloissa, jotka ovat nykyään NoHon omistamia.

Bistro O Mat on saanut mukavan alun, sanoo Päivi Palovaara. Myös Lyyra on saanut paljon positiivista huomiota. Hakaniemen alue tulee kehittymään, hän uskoo. Kauppahallin remontti on saanut hyvää palautetta eritoten valoisuudestaan.

Bistro O Matin kattoterassi on jo vetänyt paljon vierailijoita, joskus se on täynnä jo illansuussa. Kesällä sinne rakennetaan oma tiski, josta voi anniskella. Talvella kattoterassilla voi juoda glögiä. Siellä voi vaikka nauttia aperitiivit ennen ruokaa, sanoo Päivi Palovaara.

Lyyran rakennuttaja on Ylva, joka on myynyt ja kiinteistö on myyty edelleen ruotsalaisomistukseen. Suunnitelmissa olleet tutkijahuoneet toteutuvat ja kadunvarteen on tulossa kahvila- ja ravintola-aluetta.

Bistro O Matin sisustus on Jaana Ekmanin suunnittelema Visionary Design Partners Helsinki Oy:sta.

Omistajat halusivat samanlaista tunnelmaa kuin eräässä ravintolassa Tukholmassa: ”Oli maanantai, kun tultiin ulos ravintolasta, vilpittömästi kysyin, onko tänään maanantai. Se sekoittui lauantaiksi”, sanoo Päivi Palovaara.

Tarjoilijoilla on oma apupiste ja juomat hanaan kaadetaan omasta baarista.

Asiakaskuntaa toivotaan monenlaista, ei vain ympäröivistä yrityksistä. Kuten turisteista, teatterikävijöistä, muista helsinkiläisistä ja vielä kauempaa Suomesta  tulleista.

Sana Bistro tulee venäjänkielestä. Sitä venäläinen sotaväki huusi Napoleonin aikaan Ranskassa, kun haluttiin ruokaa nopeasti. Sanottiin ”bistro, bistro”. Ei kelvannut ihan klassiset valkoisten pöytäliinojen paikat.

Bistrot ovat hiukka fine diningista alaspäin, selittää Päivä Palovaara. Bistro O Matissa tehdään ranskalaistyyppistä ruokaa skandinaavisista raaka-aineista. Perushyvää ruokaa, kuittaa Päivi Palovaara.

Bistro O Mat tarjoilee ruokaa jouluna ja uudeksivuodeksi on luvassa oma illallismenu.

Lounastakin tarjoillaan. Päivän keitto maksaa 11,70 euroa, salaatti 12,70. Kala- ja liharuoat maksavat 14,50-17 euroa, kasvisruoat 14,50 euroa. Mukaan kuuluu talon leipä ja salaatti. Annokset tuodaan lautasilla pöytään, Bistro O Matissa ei buffet-tarjoilua ole.

Lounas tarjoillaan kello yhdestätoista puoli kolmeen. A la Carte tarjoillaan 16.00-23.30. Lauantaisin vain a la Carte 12-23.30. Terassi ja baari ovat auki puoleen yöhön.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.