Italialaistyyppinen ravintola Madonna avaa Haapaniemenkadulle, ravintolassa huulien muotoinen baaritiski ja keittiöönkin näkee

Osoitteeseen Haapaniemenkatu 5 B on tulossa italiaistyyppinen ravintola Madonna. Se avaa ovensa virallisesti 2.3. ”Keittiö on aika klassinen italialainen, läpi koko Italian saappaan pituudelta. Viinit tulevat myöskin Italiasta ja drinkit ovat siitä inspiroituneet” kertoo toinen paikan omistaja Ville Relander.

Italiassa hänelle on rakasta ruokakulttuuri ja koko maa, jonkin verran hän on siellä käynytkin, lomilla. Moni hänen tuttunsa tuntee Italiaa paremmin ja on viettänyt aikaansa siellä ja sitä kautta Ville Relanderkin on saanut tutustuttua italialaiseen kulttuuriin.

Yhdessä toisen omistajan, ravintoloitsija Richard McCormickin kanssa, heillä on nyt neljä ravintolaa. Ensimmäinen the Cock avautui Kasarmitorille viisi vuotta sitten vanhan Kellarikrouvin tiloihin. Perinteiset tilat olivat myös Katajanokalla Kanavarannassa johon avautui Holiday. Kaksi ja puoli vuotta sitten he perustivat Iso-Roba yhteen Yes Yes Yes -ravintolan.

Vaikka Madonna on jo neljäs ravintola, ei sitä tehdä löysin rantein: ”Kyllä me tehdään ravintoloita niin että meidän viimeiset laitetaan kaikki peliin ja tehdään parhaamme”, sanoo Ville Relander.

Omistajakaksikko on siitä onnellisessa tilanteessa että he ovat vain avanneet uusia ravintoloita eikä yhtään ole tarvinnut sulkea.

Madonnan ravintolasalin keskiössä sydämenä on huulienmuotoinen baari, mutta baarinkin puolella voi hyvin syödä ja juoda. Keittiössä on pieni baaritiski josta voi seurata keittiöhenkilökunnan tekemisiä.

Ville Relander kiittelee sitä, että terassilla on lähes yhtä paljon tilaa kun sisällä, se on ainutlaatuista. Viileämpänä kautena ulkona on vain pitkittäiset puupenkit ja pikkupöytiä ja -tuoleja, mutta vapuksi niitä tulee lisää.

Madonnan baari on alkuun auki viikonloppuisin yhteen. Keittiö palvelee kymmeneen jonka jälkeen baarista saa snackseja. Maanantaista perjantaihin tarjoillaan lounas kello 11 eteenpäin, kello viideltä illalla aukeaa keittiö.

Ravintolan ympärillä tapahtuu paljon ja on mielenkiintoista olla osana kokonaisuutta alueella, sanoo Ville Relander.

Miltton on päävuokralainen rakennuksessa ja sen omistaa Elo. Heidän kanssaan Madonnan perustajat alkoivat keskusteluihin vuosi sitten. Remontissa meni puli vuotta, mikä on Ville Relanderin mukaan aika pitkä aika, mutta vuosi ravintolan perustamisessa ei sitä ole, usein liikutaan vuosissa, hän kertoo.

Akustiikkaankin on satsattu. Tämä siksi että rakennuksessa on muitakin toimijoita ja että olisi ravintolassa olisi mukava olla, syödä ja keskustella, kertoo Ville Relander.

Pizzan hinta tulee liikkumaan 15 euron kieppeillä, hanasta saa Lapin Kulta -luomuolutta kahdeksalla eurolla.

Madonnan tavoitteena on vetää sisään porukkaa matalalla kynnyksellä, voi tulla pizzalle, syödä pidemmän kaavan mukaan tai napostella baarissa drinkillä. Toivotaan kaikenlaista porukkaa.

Onnistunut ravintola Ville Relanderille olisi että ihmiset siellä hymyilevät, viihtyisivät ja haluaisivat tulla takaisin, suositella tutuille ja että on mukavasti ihmisiä ja elämää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.