Kind of Green muutti Hesarin ja Flemarin kulmaan, neliöitä tuplasti ja lisää tilaa taidenäyttelyille – ruoat ja vaatteet samasta osoitteesta

Kind of Green muutti Vegekaupan yhteyteen Helsinginkadun ja Fleminginkadun kulmaan. Liikkeet erottaa avoinna oleva väliovi, samasta paikasta saa ruoat ja vaatteet, sanoo Kind of Greenin pyörittäjä Tanja Fred. Teemana on myös eettisyys ja ekologisuus.

Uudessa liikkeessä on 20 neliömetriä enemmän eli melkein tuplat entiseen nähden. Siellä on myös oikea galleriaseinä, vanhassa liikkeessä taulut olivat vähän ympäri seiniä, sanoo Tanja Fred. Nyt yksi kaupanseinä on kokonaan taidenäyttelyille pyhitetty.

Nyt kaupalla on näytillä Nora Helsingin taidenäyttely. Hän on Punavuoresta ja alkanut uransa 1990-luvulla. Nora Helsinki tekee eläinhahmoja pastellivärein. Nykyään hän kuvaa enimmäkseen eläinhahmoja, tekee tilauksestakin jos joku haluaa tietystä eläimestä kuvan, tietyissä väreissä, tietyllä mielialalla. Hän maalaa hahmojaan tarinoiden takaa, kertoo Tanja Fred.

Nora Helsingin näyttely on esillä 15.3. asti ja sen jälkeen tulee näytille Laura Elo, joka tekee isoja street-valokuvia.

Kind of Greeniin alkaa tulla juuri kevätmallisto, juuri helmi-maaliskuun vaihteessa. Liikkeeseen on juuri tullut uusia vegaanikenkiä. Myös aurinkolaseja, jotka on valmistettu suomalaisesta koivuviilusta.

Shadeseries on suomalainen yritys mutta aurinkolasit valmistetaan Keniassa. Siellä työpajassa kouluttautuu ja työskentelee 20 slummissa lapsuutensa viettänyttä nuorta. World Vision Kenya vastaa työntekijöiden alkukoulutuksesta. Työntekijät saavat kunnon palkat ja kaikki tuodaan Suomeen.

Mitä Tanja Fred toivoisi uudelta liikkeeltään?

”Toki enemmän asiakkaita, että ihmiset löytäisivät tänne eettisen katumuodin saralle. Että ei tarvitse stadiin asti lähteä hakemaan vaatteita, täältä löytyy. Jos ei täällä niin varmasti jostain viereisestä ihanasta second hand -liikkeestä.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.