Hytösen puoti on palvellut Helsinginkadulla jo vuodesta 1926 – nykyoloissa olisi ensiarvoisen tärkeää tukea kivijalkayrityksiä

Vaateliike naisille Hytösen Puoti on toiminut osoitteessa Helsinginkatu 9 siitä asti kun talo, missä se nykyisin sijaitsee, rakennettiin vuonna 1926. Liikkeen nimi oli 1970-luvulle asti Kangas- ja lyhyttavaraliike T:mi E. Hytönen. Aikanaan nykyisen omistajan Tuula Hytösen isänäiti ompeli liikkeessä siellä myytävät vaatteet.

Alkuun Hytösten myytiin myös miestenvaatteita. Nykyään liikkeessä asioivat ovat Tuula Hytösen mukaan kaikenikäisiä naisia, mutta silti nuorekkaita.

Vuonna 2015 Tuula Hytösen tytär Taika Hytönen otti jatkaakseen perheyrityksen omalta osaltaan ja perusti oman liikkeen Felinasin Töölöön. Kahden liikkeen yhteinen verkkokauppa tavoittaa asiakkaat ympäri Suomen. Moni puotia lähellä asuva näkee asusteen netissä ja haluaa tulla myymälään sitä sovittamaan.

Puodissa pyritään myymään muodikkaita ja laadukkaita vaatteita, jotka myös kestävät aikaa ja käyttöä. Mitä laadukkaampia vaatteita hankitaan, sitä parempi ympäristölle. Muodin tulevaisuus on sekin Tuula Hytösen mukaan ekologisuudessa.

Suurin osa liikkeessä myytävistä vaatemerkeistä on pohjoismaisia.

Hämeentien remontin ajan raitiovaunut kulkevat poikkeusreittiä, ei Helsinginkadulla, mutta Hytösen puodissa jo odotetaan aikaa kun ne toukokuussa palaavat tutulle reitilleen: ”Vilkas ja värikäs Helsinginkadun alue tulee vielä kehittymään tulevaisuudessa”, uskoo Tuula Hytönen.

Nykyinen koronavirus-tilanne vaikuttaa monien ihmisten ja yritysten toimintaan, Tuula Hytönen: ”Emme voi kun toivoa että tilanne saataisiin pian hallintaan ja arki palaisi ennalleen.” Tuula Hytönen toivoo kaikkien nyt suosivan Kallion kivijalkaliikkeitä jotta ne säilyisivät auki näiden vaikeiden aikojen yli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.