Rubylea Aleksis Kiven kadulla tekee naisille hattuja, miehille tilaustyönä – Rubylean hatut tunnistaa kyllä kadulla!

Eini Immonen pyörittää hattukauppa Rubyleaa osoitteessa Aleksis Kiven katu 38. Hän on juuri startannut yrityksensä suomenkielisen nettikaupan. Eini Immonen tekee hattuja pääasiassa naisille, mutta myös tilaustyönä miehille. Liike on perustettu neljä vuotta sitten ja nykyisellä paikallaan se on seissyt kaksi ja puoli vuotta.

Eini Immonen: ”Vaikka voisi kuvitella että eivät suomalaiset välttämättä hattuja niin kauheasti pidä, niin on viimeisen parin vuoden aikana mennyt enemmän ja enemmän.”

Aleksis Kiven katu on paikkana rauhallinen, poikkeajia ei ole paljon, mutta aika moni tulee käymään varta vasten juuri Rubyleaan, kertoo Eini Immonen.

Alun perin joensuulainen Eini Immonen opiskeli Stadin ammattiopistossa ensin vaatetusompelijaksi ja jatkoi siitä modistiksi. Yhteensä opinnot kestivät kolmisen vuotta, joista viimeinen vuosi meni erikoistumiseen.

Rubyleasta on tilattu viime aikoina paljon turbaaneja. Eini Immonen epäilee syyksi sitä että korona-aikoina naiset eivät ole päässeet niin paljon kampaamoon.

Rubyleasta löytyykin paljon erilaisia hattuja: hellehattuja, huopahattuja, olkinauhahattuja ja vaikka mitä.

Asiakkainaan hänellä on paljon pinup-tyttöjä, burleskitaiteilijoita ja vintagea etsivää asiakaskuntaa. Moni burleskitaiteilija ostaa juuri turbaaneja, sillä niiden alle saa papiljotit piiloon.

Netissä hänellä on näkyvillä tietty valikoima mutta jos tietää tarkkaan mitä haluaa tilata voi ottaa yhteyttä suoraan sähköpostillakin.

Turbaaneja saa Rubyleasta halvimmillaan 49 eurolla, kangas- ja huopahattujen hinnat nousevat sadasta eurosta ylöspäin. Pelkkä huopahattujen materiaali voi maksaa yli satasen ja tähän lisäksi vielä pitää laskuttaa työstä. Työaikaa yhden hatun tekeminen vie ainakin tunnin, kesä- ja huopahattuihin työaikaa uppoaa kahdesta neljään tuntia.

Liikkeessä on nähtävillä vanha valikoima Hattutukkeja. Ensin hattu höyrytetään ja sitten painetaan muottiin. Vanhan kokoelman hän oli ostanut käytettynä eräältä toiselta modistilta, uutena ne ovat varsin kalliita, toteaa Eini Immonen.

Korjauksia hän tekee nykyisin vain varsin vähän. Rubylean logon on aina painettu hatun sisäpuolelle, ulkopuolelle Eini Immonen ei logoa laittaisi, koska logo kertoo paitsi nimen, se opastaa myös asiakasta miten päin hattu puetaan päähän.

Onkin niin, että Rubylean hattuja näkee Helsingin kaupunkikuvassa. Moni naapuri Aleksis Kiven kadulta on Eini Immosen vakioasiakas. 

Kerran hän kysyi seuraajiltaan, tunnistavatko ihmiset hänen tekemät hattunsa. Eräs nainen sanoi, että hänen miehensä joka ei tunne brändiä sanoi ne kyllä tunnistavansa. Hän osaisi suoraan sanoa, että päähine on Eini Immosen tekemä.

www.rubyleashop.com

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.