Biggie’s on hiphop-teemainen baari Hämeentie 50:ssä, musiikkilistalla ysärijenkkiräppiä – Kalliossa on paljon baareja mutta harvat erottautuvat

Biggie’s on uusi hiphop-teemainen baari Hämeentiellä Kurvissa. Se avautui kesken korona-aikojen marraskuun alkupuolella. Sen omistaja Shivam Sharma sanoo Kalliota Suomen Brooklyniksi, johon hiphop-paikka hyvin sopii.

Biggie’sissä on 46 asiakaspaikkaa ja ulos suunnitellaan 16-paikkaista terassia kevääksi. Shivam Sharma: ”Idea lähti siitä että itse tykkään räpista, se on suosittu genre eikä sitä ole huomioitu mitenkään Kalliossa.”

Kalliossa on monia baareja mutta kaikki ovat vähän samaa kategoriaa: ”Kokeiltiin vähän villiä korttia että laitetaan tällainen räp-paikka pystyyn, mietittiin pidemmän päälle, että mitä voisi olla”, kertoo Shivam Sharma.

Paikan musiikki pyörii tällä hetkellä soittolistalta mutta kun ajat normalisoituvat olisi paikalle tarkoitus saada DJ. Mitään klubia siitä ei tulisi, Biggie’s olisi silti paikka mihin kavereiden kanssa voi tulla eli seurustelupaikka, kommentoi Shivam Sharma.

Räp mitä Biggie’sissä kuullaan on jenkkiysäriräppiä. Teemailtoina mahdollisesti kuultaisiin muunkin ajan räppiä ja ehkä Suomi-räppiäkin. Biisejä saa pyytää soitettavaksi kunhan ne istuvat baarin musiikkilinjaan.

Ajan myötä seinille on tarkoitus tulla ison seinämaalauksen lisäksi vinyylilevyjä ja t-paitoja.

Hanasta saa puoli litraa Karhua hintaan 5,20 euroa, erikoisoluitakin menee.

Ruokaa tulee myöhemmässä vaiheessa myyntiin, fingerfoodia, kuten hodareita, ranskalaisia, wingsejä ja pizza-sliceja. ”Pubiruokaa”, kommentoi Shivam Sharma.

Hän syntynyt Vantaan Ylästössä ja hänen isänsä on pyörittänyt ravintoloita ja yökerhoja. Isä oli käskenyt häntä opiskelemaan mutta Shivam Sharma aloittikin työt ravintoiloissa jo viisitoistavuotiaana. Samalla konsernilla on toinenkin yökerho Monaco Lohjalla, mutta se on ollut korona-aikoina jo puoli vuotta kiinni.

Räppiin Shivam Sharma ajautui kuuntelemalla, yrittivät he kavereidenkin kanssa tehdä räppiä, mutta oma sanavarasto ja taito ei oikein riittänyt, hän kommentoi.

Hän on buukannut räppäreitä yökerhoihin mutta käyttänyt myös ”varmoja” esiintyjiä kuten Irinaa. Hän sanoo olevansa hyvä myymään kaljaa mutta on stressaavaa kun yökerhojen myynti korona-aikoina tulee neljän tunnin ajalta viikossa.

Erityisesti on Biggie’sissä kiinnitetty huomiota äänentoistoon, räpissä on paljon matalaa bassoa, boom bappia. Toki Biggie’s myös kunnioittaa naapureita. Baarin alakerrassa on Savate-klubin kuntosali, ”alhaalla tyypit nostaa rautaa tällä hetkellä”, nauraa Shivam Sharma.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.