The Store valtasi kolme kerrosta Hämeentien ja Toisen linjan kulmasta – kauppa keskittyy ”savuisiin harrastuksiin” ja papereita tarkastellaan ovella

The Store on juuri avannut uudet isot tilat Hämeentien ja Toisen linjan kulmassa. Tilassa on yhteensä kolme kerrosta. Aiemmin kauppa sijaitsi pari osoitetta Hakaniemen torin suuntaan. The Storen entinen nimi oli Tobacco Store.

Kyse on ketjusta – The Store-myymälöitä on Helsingissä kolme: Hakaniemessä, asematunnelissa ja Itäkeskuksessa. Turussa on yksi. Kauppa kuuluu samaan ketjuun kuin Cybershopit, joissa myydään nuorisolle vaatteita.

Yksi ketjun neljästä myymälävastaavasta on Riku Nissilä. Hän vastaa Hakaniemen The Store -liikkeestä.

He ovat heitelleet ideoita mitä kaikkea uuden tilan kolmeen kerrokseen voisi tulla Katutaso tulee säilymään myymäläkäytössä. Alakertaan voisi tulla galleriatila jossa taidekoulut voisivat pitää näyttelyitä.

Siinä missä Cybershopit myyvät teineille vaatteita, keskittyvät The Storet ”savuisiin harrastuksiin”, sanoo Riku Nissilä.

Valikoimissa on vesipiippuja, sätkätarvikkeita, vaporisaattoreita ja paljon muita. Tupakkatuotteista kuten röökistä ja sikareista luovuttiin, mutta sikareita on ehkä tulossa takaisin valikoimiin. The Store myy myös laitteiden puhtaanapitovehkeitä ja hajuastioita.

Riku Nissilä on itse ollut töissä yrityksessä jo kahdeksan vuotta. Työkavereista hän sanoo että he ovat ”hyviä tyyppejä”. The Storeissa on paljon porukkaa työntekijärotaatiossa, mutta keskimäärin myyjiä on noin kolme-neljä myyjää per liike. Rekrytointi on auki koko ajan ja avoimia paikkoja voi hakea Cybershopin kautta.

Riku Nissilä on itsekin asunut Kalliossa. Kallio on hänen mukaansa hyvä mesta, jossa on hyvää jengiä. Meininki on avointa. Kalliolaiset myös tykkäävät vierailla kivijalkaliikkeissä. ”Kun on kaikkea vähän erikoisempaa sälää esillä niin paljon tulee kanssa ihmisiä ihmettelemään”, kertoo Riku Nissilä.

Kun uuden liiketilan näyteikkunat saatiin auki, on liikkeeseen tieltä enemmän näkyvyyttä ja moni poikkeaa käymään.

Toiset The Storen tuotteet kestävät paremmin kuin toiset, vesipiippujen lasin paksuudessa ja laadussa voi olla paljonkin eroja. Tuotteilla ei ole varsinaista takuuta. Käyttäjä ne käyttöön ottaessaan ottaa sen riskin, mutta varaosia kyllä löytyy, kertoo Riku Nissilä. Joissain tuotteissa kuten vaporisaattoreissa on tehdastakuu.

Asiakaskuntaa The Storessa on laajalti, se kattaa kaikki sosiaaliset asteet. Kyseessä on kuitenkin erikoiskauppa, huomauttaa Riku Nissilä. Kävijöitä on juuri kahdeksantoista vuotta täyttäneistä kahdeksankymppisiin.

Hämeentien remontti on vaikuttanut myyntiin, vanhaan myymälään ei oikein päässyt kulkemaan. Lisäksi yksi vanha puhjennut viemäriputki aiheutti tulvan ja vanhalla sijainnilla ollut liike jäi melkein tulvan alle. Uuden tilan edelliselle pitäjälle taas tulva oli myös ehkä viimeinen niitti lähteä paikasta.

Aiemmin The Store oli pikkuinen kauppa UFF:n vieressä mutta nyt roolit ovat vaihtuneet.

Ennen Neljännen linjan ja Porthaninkadun kulmassa oli vesipiippubaari, Helsingissä taitaa olla vielä Kontulassa yksi jäljellä, epäilee Riku Nissilä. Byrokratia tupakkapaikoissa on vaativaa, hän sanoo, ilmastointi ja muu. Voittoa ei voi tehdä ja homma menee enemmän paperinpyörittelyksi.

The Storeen eivät pääse sisään alle kahdensantoistavuotiaat. Riku Nissilä sanoo katsovansa papereita asiakkailta harva se päivä. Aikuiset ovat tervetulleita liikkeeseen ostoksilleen ja tekevän tuotteilla mitä lystäävät. Asiakaskunta ei ole kuitenkaan mitenkään siivotonta ja heiltä tuntuu löytyvän tilannetajuakin, sanoo Riku Nissilä.

The Store on auki arkisin 10-21, lauantaisin 11-20 ja sunnuntaisin 12-18.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.