Putte’s Pizza Sompasaaren Aallonhalkojalla haluaa tehdä artesaani-pizzaa kohtuuhinnalla ja paikallisesti

Putte’s Pizza on juuri laajentanut Sompasaareen. Osoitteessa Aallonhalkoja 7 avautui uusin Putte’s loppusyksystä. Putte’seja on nyt kolme. Ensimmäinen, alkuperäinen on keskustassa Kalevankadulla. Sompasaari ja Espoon Niittykummussa avautunut ravintola loppukesästä kertoo Putte´s Pizzan liiketoiminnasta vastaava Anssi Justander.

Sompasaaren Putte’s haluaa tarjota artesaani-pizzaa kohtuuhintaan, paikallisesti. Kokkeja Sompasaaressa on kaksi ja baarissa on yksi työntekijä. Viikonloppuisin töitä tehdään kahdessa vuorossa.

Putte´s Pizzojen menekki on olosuhteisiin nähden ollut hyvää. Mukaan otettavia annoksia menee paljon, vaikka sisälläkin olisi tilaa istua turvallisesti. Viikonloppuisin sisälläkin käy syömässä asiakkaita.

Wolt kuljetuspalvelu toimittaa Sompasaareen ja lähialueelle annoksia asiakkaille. ”Lähettipalveluista Wolt on kantakaupungissa ja Espoossa ruokalähettipalveluista suurin – ainakin meidän osaltamme”, sanoo Anssi Justander.

Putte’sit omistavat Antto Melasniemi ja Heikki Purhonen. Omistajat ovat haalineet kaikkiin paikkoihin taidetta, jota on tarkoitus vaihtaa ja kierrättää aika ajoin.

Sompasaaren Putte’siin mahtuu normaaliaikoina kolmisenkymmentä asiakasta. Ulkopuolelle on haettu terassilupaa vastaavalla määrälle. Terassista halutaan niin iso kuin vain mahdollista, kertoo Anssi Justander.

Sompasaaressa kiertää huhu, että ravintolalaivat siirrettäisiin Hakaniemenrannasta Aallonhalkojan rantaan, Puttesin eteen laituriin, Anssi Justander: ”On kaikkien etu, että saadaan vähän lisää elämää saareen”.

Putte’s tarjoaa roomalais-tyylistä pizzaa New York -twistillä, joka on napolilaista pizzaa tiiviimpää ja vähemmän pullamaista.

Anssi Justander: ”Meillä on enemmän sitkoa ja suutuntumaa tässä meidän pohjassa ja pohja on se meidän juttu. Toki täytteilläkin on suuri merkitys mutta juuri pohja on se mikä pistää asiakkaan tulemaan toisen kerran.”

Pizza Margherita on pizzoista kaikkein suosituin, seuraava pääsee menekiltään vain puoleen siitä mitä Margheritaa myydään. ”Se on kaikkien pizzojen äiti – muut ovat siitä enemmän ja vähemmän johdettuja” selittää Anssi Justander.

Hakaniemen kauppahallissa toimiva juustoliike Lentävä Lehmä toimittaa kotimaisia juustoja suosittuun Quattro Formaggi pizzaan. ”Tämä pizza on kotimaisen työn taidonnäyte ja pesee mennen tullen kilpailijansa”, sanoo Anssi Justander.

Sompasaaren ja Niittykummun Putte’seissa saa ruokajuomaksi alkoholittomien vaihtoehtojen lisäksi olutta ja viiniä, Kalevankadulla panostetaan myös drinkkeihin.

Erityisesti Sompasaaren näkymiä Anssi Justander kehuu. ”Kun tulee bussilla tai pyörällä Redistä päin, näkyy Kruununhaan, Katajanokan rannat ja Korkeasaari. Ulkopaikkakuntalaisen silmiin kaikki tämä näyttää olevan yllättävän lähellä.”

Hänestä näyttää, että voi mennä pitkälle kevääseen ennen kuin koronarajoituksia lievennetään. ”Virustilanne on kohtuullisen hyvä tällä hetkellä ja mikäli mitään dramaattista ei tapahdu niin rajoituksia voisi kaiken järjen mukaan jo höllentää”, sanoo Anssi Justander.

Putte’s Sompasaarion auki arki-iltaisin iltapäivästä kymmeneen illalla, lauantaisin ja sunnuntaisin avataan puoliltapäivin ja ollaan auki 23:een.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.