fbpx

Linkki verkkokauppaan

Satu Silvon Silvoplee on toiminut nyt jo 21 vuotta – se tarjoaa kasvisbuffetin jossa elävä ravinto on tärkeä osa, leivonnaiset leivotaan paikan päällä

Nykyinen Silvopleen ravintolapäällikkö Päivi Tiainen aloitti työssään, kun uutta Silvopleeta alettiin suunnitella syksyllä 2019. Silvopleen omistaa näyttelijä Satu Silvo. Hän perusti Silvopleen vuonna 1999 juuri samaan taloon, johon nyt on palattu. Välillä ravintola sijaitsi kuusi vuotta kivenheiton päässä Toisella Linjalla, mutta joutui muuttamaan purku-uhan vuoksi.

Uusi Silvoplee aloitti mahdollisimman hankalaan aikaan, juuri kun korona iski. Rakentamiseen liittyvät kulut juoksivat. Välillä tehtiin pelkkää take awayta ja oltiin muutama viikko suljettunakin.

”Olemme Grappon Tiina Aaltosen kanssa rakentaneet uudet kotisivut, luoneet verkkokaupan ja aloittaneet yhteistyön Woltin kanssa ruokien kotiinkuljetuksesta ja lisäksi kehittelemme Silvoplee-Cateringia. Nyt muutaman viikon olemme myyneet ennakkotilauksella kotiruokakasseja, jotka saa noutaa Silvopleesta perjantaisin. Joten kyllä tässä on tehty kaikenlaisia käännöksiä, että tämä laiva saadaan pysymään pystyssä”, kertoo Päivi Tiainen hymyillen.

Uuden Silvopleen sisustussuunnittelijana on toiminut Hanni Koroma. Sisustuksena on käytetty kotimaisia laatutuotteita, kuten Nikarin kalusteita, Lumirin akustiikkaseinät luonnonmukaisella massalla, Inni Pärnasen mobile-taideteos katossa, Katariina Sourin maalaus seinällä. Juoma- ja ruuanlaittovesi on suodatettua, suomalaisen yrityksen Aqvan toimesta.

Päivi Tiainen sanoo, että Silvoplee on edelläkävijä kasvisravintolana, se on toiminut jo yli 21 vuotta: ”Se on pisimpään Helsingissä toiminut kasvisravintola ja on pitänyt suosionsa perustamisestaan asti, mikä ei todellakaan ole itsestäänselvyys vaihtuvassa ravintolamaailmassa.”

Silvopleessa pääosassa on monipuolisen kasvisbuffet, eli varsinaista a la cartea ei ole, mutta sitäkin harkitaan iltoihin, kun korona hellittää. Tällä hetkellä kuitenkin kokeillaan erilaisia kampanjamuotoisia lautasannoksia, kuten meneillään olevat vegaaniset bliniviikot.

Silvoplee on lähes täysin vegaaninen ja gluteeniton. Kaikki sen leivontatuotteet ovat gluteenittomia. Aina isossa roolissa on ollut myös elävä ravinto, joka on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan.

Buffetista saa erilaisia energisoivia salaatteja ja elävän ravinnon ruokia, joita ei ole kypsennetty yli 40 asteessa, kuten elävänravinnon murekkeita, kastikkeita, ituja ja versoja. Lisäksi tarjotaan monipuolisia päivittäin vaihtuvia lämpimiä ruokia, päivänkeittoa, kotoisia laatikkoruokia, sekä mausteisia makuja maailmalta, joita keittiöpäällikkö Pilvi Häkämies suunnittelee ja valmistaa tiiminsä kanssa. Asiakkaiden pyynnöstä Silvoplee julkaisee viikon lämpimät ruuat ennakkoon facebook-sivuillaan.

Satu Silvo itse sanoo Silvopleen ruokaa ilmastoruuaksi, se on pääsääntöisesti luomua ja lähellä tuotettua ruokaa. Raaka-aineet pyritään saamaan mahdollisimman laajasti kotimaisena, mutta toki talviaikaan se ei aina onnistu.

Kahvilapuolelta saa laajan valikoiman kuumia juomia, tuorepuristettuja mehuja, raakaleivoksia, kakkuja ja kauden tuotteita, kuten nyt keto-laskiaispullia ja ystävänpäiväleivoksia. Ne kaikki leivotaan paikan päällä käsityönä. Leivonnaisia voi tilata ennakkoon verkkokaupasta tai olemalla yhteydessä suoraan ravintolaan.

Vaikka uusi Silvoplee on melko pieni, niin se tarvitsee paljon osaajia taakseen. Yhteensä työntekijöitä listoilla on 15-16, mutta suuri osa näistä on tuntityöläisiä jotka tekevät vain joitain päiviä viikossa. Silvopleen ehdoton vahvuus on sen henkilökunta, jolta löytyy valtava määrä osaamista, sitoutumista ja kiinnostusta alaan. Joukossa on myös erikoisosaajia entisiltä ammateiltaan, joka on aina rikkaus, kertoo Päivi Tiainen.

Silvopleen asiakkaina on aivan kaikenikäisiä ”vauvasta vaariin” ja hyvin paljon kanta-asiakkaita, jotka käyvät päivittäin.

Loppuvuodesta Silvoplee käynnisti Mesenaatti-kampanjan jossa ihmiset saivat tukea ravintolaa hankkimalla vastikkeita, kuten ”Satu Silvon Kasvisruokaa rakkaudella-kirjan” signeerattuna ja paljon muuta. Suuri määrä ihmisiä lähti tukemaan ravintolaa ja kommentoi, että ei voisi kuvitellakaan tilannetta jos Silvopleeta ei enää olisi. ”Olemme todella kiitollisia kaikesta avusta ja viesteistä joita olemme saaneet!” sanoo Päivi Tiainen

Silvoplee pyrkii toimimaan vastuullisesti tänä maailman aikana, pintoja siistitään ja käytetään kasvomaskeja tai visiirejä asiakkaita palvellessa. Asiakkaille tarjotaan myös mahdollisuus käyttää käsidesin lisäksi kertakäyttökäsineitä, kun ottavat ruokaa buffetista. Jos kuitenkin arveluttaa tulla syömään ravintolaan, niin ruokaa voi hakea myös mukaan tai tilata Woltista, ja paljon näin tehdäänkin.

Silvopleen kotisivuilta löytyy tietoa uudesta catering-palvelusta. Vaikka isompia juhlia ei nyt voi järjestää, niin esim. pienen perhepiirin juhlaan tarjoilut onnistuvat mainiosti. Silvopleen-Catering hoitaa kaiken, menun, kakun, astiat, tarjoilun ja kuljetuksen, jos asiakas niin toivoo.

Viime vuoden lopussa kokeiltiin lauantaibrunsseja, jotka olivat kyllä suosittuja mutta korona-rajoitusten takia niistä jouduttiin luopumaan. Brunssi-ideaa ei kuitenkaan ole pysyvästi haudattu vaan ne aloitetaan uudestaan heti kun rajoitukset poistuvat.

Kun uudelle ravintolalle lähdettiin etsimään paikkaa, niin Satu Silvolle tarjottiin erilaisia vaihtoehtoja, ihan ydinkeskustastakin, mutta onneksi hieno tila löytyi samoilta kulmilta kuin aiemmin, sillä kauemmaksi ei olisi haluttu lähteäkään. Silvopleen juuret on Kalliossa. Päivi Tiainen uskookin, että tällaiselle ravintolalle on Kalliossa aina kysyntään. Se on täynnä oikeanlaista asiakasryhmää, paljon vegaaneja jotka kiinnittävät huomiota eettisiin näkökohtiin.

Päivi Tiainen: ”Nyt joudutaan menemään vielä hetki näillä säännöillä, vaikka tulevaisuuteen onkin monia hienoja suunnitelmia. Toivottavasti pian päästään laajentamaan aukioloaikoja ja toteuttamaan niitä!”

”Tervetuloa uuteen Silvopleehen Toinen Linja 3!”, hän jatkaa.

Silvopleessa on meneillään vegaaniset blini-viikot 20.2. asti.

Avoinna:

Ma-to 11-17

Pe 11-18

La 12-18

www.silvoplee.fi

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *