fbpx

Linkki verkkokauppaan

Jumissa tekee kehonhuoltoa Viidennellä linjalla – hieronta seuraa asiakkaan toivomuksia, ei ole tarkoitus runnella mutta ei toisaalta silitelläkään

Kehonhuolto Jumissa tarjoaa kehonhuoltoa Viidennellä linjalla. Yhteensä hoitoloita on neljä, joista muut sijaitsevat Hyvinkäällä, Riihimäellä ja Lahdessa. Ketjun toimitusjohtaja Liisa Ovaska kertoo että he etsivät pitkään Helsingistä hyvää paikkaa hoitolalle. Ennen paikalla sijaitsi Kauneus Anna.

Silloin kun heillä ei vielä tiloja Helsingissä ollut, tuli paljonkin soittoja että milloin oikein laajennatte Helsinkiin. Kävi niin että Kauneus Annan omistaja laittoi viime hetken ilmoituksen että nyt muutamme Espanjaan ja tilaan tarvittaisiin uusi vuokralainen. Liisa Ovaska meni paikalle ja siinä ei mennyt montaa minuuttia kun hän totesi sen haluavansa. He olivat halunneet hoitolan juuri kivijalkaan. Pari viikkoa myöhemmin hoitola jo avautuikin.

He eivät ole joutuneet katumaan paikalle muuttoaan. Koronaa kyllä, sanoo Liisa Ovaska ja välillä katu oli täysin auki kun Hämeentietä ja Viidettä linjaa remontoitiin. Saattoi tulla ilmoitus kaksi päivää ennen että vettä ei tulisi koko päivänä. Nyt katu on ummessa ja rauha maassa, kommentoi Liisa Ovaska. Se on rauhallinen paikka, silti keskellä kaikkea ja edessä on omat parkkipaikatkin.

Asiakkaita on kaikenlaisia. Alkuun hoitajat ajattelivat että asiakkaaksi tulevat vain lähistön asukkaat mutta nyt asiakkaita tulee kauempaakin, myös Vantaalta ja Espoosta. Miehiä ja naisia käy varsin tasapuolisesti, nuorista yhdeksänkymppisiin. Puolentoistavuoden aikana on kertynyt kanta-asiakkaita jotka suosittelevat hoitolaa mielellään eteenpäin.

Kuvassa: koulutettu hieroja ja osteopaatti-opiskelija Satu Halttunen

Palveluvalikoimassa on klassista ja urheiluhierontaa. Lisäksi yksi hieroja on nyt puolessa välissä osteopatian opintoja joten Osteopatian harjoitushoitoja Jumissa -liikkeestä saa myöskin.

Kallioon hoitolan avaamisen jälkeen moni on kiittänyt että nyt Kalliosta saa vihdoin kunnollista hierontaa. Hierojat ovat tunteneet olonsa erittäin tervetulleiksi. Yksi hierojista muutti Hyvinkäältä Helsinkiin ja samalla siirtyi työskentelemään Viidennelle linjalle Hyvinkään sijaan. Hyvinkää menetti hyvän hierojan mutta Helsinki sai paljon.

Puolen tunnin hieronnan hinta alkaa kolmestakympistä, kahden tunnin hieronta maksaa 82 euroa. Helsingissä suosituin hoitopituus on tunnin hieronta.

Moni tulee hoitolaan purentalihashierontaan, johon paikalliset hammaslääkäriasemat suosittelevat tulemaan. ”Ihmiset ovat stressaantuneita ja purevat hampaita paljon yhteen, on mm. päänsärkyjä”, kertoo Liisa Ovaska.

Hoidot räätälöidään asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Jos tulee vaikka selkähierontaan ei se tarkoita että pelkästään hierottaisiin selkää. Tilannetta kartoitetaan kuulemalla asiakkaiden ongelmat ja toiveet. Tehdään myös magnesium- ja muita erikoishierontoja.

”Meillä ihmiset otetaan ihmisinä eikä tehdä sarjatuotantona. Se on meillä erottava tekijät verrattuna moneen muuhun paikkaan. Emme lupaa että saat aina samanlaista hoitoa tulet kenelle tahansa meistä. Me hoitajat olemme yksilöitä, persoonat ovat erityyppisiä ja kädenjälki on erilainen. Tämä on käsityöammatti”, sanoo Liisa Ovaska. Hoitolasta saa niin urheilu- että klassista hierontaa.

Urheiluhieronta ei tarkoita että välttämättä hierottaisin kauhean kovaa, tekniikat eroavat verrattuna klassiseen hierontaan. Asiakkailta kysytään etukäteen minkälaisesta hieronnasta he pitävät. Jotkin kohdat voivat olla kireämpiä kuin toiset. Ketään ei haluta runnoa, mutta ei täällä silitelläkään, sanoo Liisa Ovaska.

Päätavoite hieronnalla on hoitaa asiakkaan ongelma kuntoon, oli se päänsärkyä, stressiä taikka ylikuormitusta. Se on hieronnan päätehtävä.

Liisa Ovaska on itse syntynyt samoilla kulmilla. Hän antaa pisteitä Kallion yrittäjille että he ovat toistensa kanssa tekemisissä ja tilaavat toistensa palveluita. Näin ei muualla nykyisin enää välttämättä ole, Kalliossa on säilynyt tämä kivijalkojen ajan henki, hän sanoo. Toisissa kaupungeissa koetaan muut kivijalat aina vain kilpailijoina.

Jumissa-hoitoloiden verkkokaupasta löytyy korona-aikana myös itsehoitokursseja kotiin ja sieltä voi ostaa myös erilaisia itsehoito tarvikkeita. Osa tuotteista on Suomessa käsityönä tehtyjä itsevalmisteita. Tuotteita voi käydä noutamassa myös hoitolasta, ei tarvitse aina hakea postista. Viidennen linjan hoitolassa on myös pieni valikoima itsehoitotuotteita aina valmiina.

Syksystä alkaen verkossa on myös vedetty suosittuja Online venyttely -tunteja mikä on helpottanut ihmisten tekemistä kotona, kun usein asiakkaat ilmoittavat että kehonhuoltoa ei ole taaskaan tullut tehtyä ja siksi ollaan näin jumissa.

Hoitolassa on haluttu olla tarkkoja ja hygieenisiä koronan alusta alkaen, maskit vedettiin päähän jo maaliskuussa. Hoitoloissa tehdään pesut ja desinfioinnit ja muu sellainen tarkkaan, ettei asiakkaalle tulisi mahdollisuutta altistua eri taudeille.

www.jumissa.fi

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *