Green Hippo tarjoaa kasvispainotteista safkaa, toinen sijaitsee Punavuoressa – Kallio on sitä muutama vuosi jäljessä, sanoo omistaja

Green Hippo avautui juuri joulun alla Fleminginkadulle. Se on toinen Green Hippo Helsingissä, ensimmäinen on perustettu Punavuoreen Fredrikintorille. Ennen sitä Punavuoressa toimi Ravintola Tori. Green Hippossa myydään paljon kasvisruokaa mutta ihan puhdas kasvisravintola se ei ole, tarjolla on lihaakin.

Green Hippo -ketjussa on neljä omistajaa. Willian von der Pahlen, ja muutama muu, jotka ovat tuoneet omat erikoisosaamisen alueensa ravintoloiden toimintaan. Yksi perustajista on toiminut pääomasijoittajanakin.

Green Hippo harkitsee laajenemista, ensin haluttaisin vielä yksi ravintola Helsinkiin, ehkä Töölöseen ja sen jälkeen ehkä Tampereelle.

Green Hippon on hiljalleen löytäneet kohderyhmänsä, markkinointia on tehty lähinnä Instagramissa. Asiakaskunta on nuorta, paljon käy naisia. Erityisesti lounaat ja aamuajat ovat suosittuja. Moni kanta-asiakas on siirtynyt Punavuoren Green Hipposta Kallioon.

Naapuriin avautunut Bar 10 ja Skiffer tiellä vastapäätä tuovat Green Hippollekin asiakkaita. Erilaiset smoothiet, pannukakut ja avokado-toastit ovat olleet suosittuja. Lounaalla ehkä avokadopastaa myydään eniten. ”Meistä on kiva että on muitakin ravintoloita vieressä, ei se ole keneltäkään pois, päinvastoin kokonaisuuden kannalta hyvä”, kertoo William von der Pahlen.

Punavuori ja Kallio ovat William von der Pahlenin mukaan aika samanlaisia. Punavuori on ehkä edellä muutaman vuoden ja se näyttää millaiseksi Kalliokin on kehittymässä. Toimistojakin löytyy kummastakin, joka tarkoittaa että käydään lounaalla.

Green Hippossa tarjoillaan lounasta klo 11-14 ja ravintola on auki 7.30-20.30. Koronan jälkeen on tarkoitus pitää paikkaa pidempään auki, maanantaista torstaihin kello 23 asti, perjantaisin ja lauantaisin puoleenyöhön. Asutusta on kuitenkin yläpuolella, sanoo Willian von der Pahlen. Nyt on tehty uusiksi äänieristeetkin.

Ruoan kanssa tarjoillaan olutta, viiniä ja drinkkejä mutta se ei ole merkittävä osa Green Hippon liiketoimintaa, kertoo William von der Pahlen. Aikanaan Green Hippon nimessä oli ”cafe” mutta se on nyt poistettu, ei sieltä korvapuusteja saa.

Suurin osa Green Hippon raaka-aineista tulee suoraan tukusta, joitain juomia tilataan pientuottajilta. Siellä pyritään käyttämään myös suomalaista tuotantoa miten pystytään, kuten marjoja ja suomalaista kanaa.

Ravintolassa näkee erilaisia asiakkaita, osa käy aamupalalla, käy ystäväporukoita, lounastajia, ehkä joku tulee kahvikupposen kanssa tekemään töitä: ”Hyvä sekoitus kaikkea, siksi täällä on porukkaa ympäri päivän, hiukka enemmän kävijäpiikeissä”, sanoo William von der Pahlen.

Kesällä Fleminginkadulle avautuu terassi, jossa hyödynnetään myös paria parklettia, Fredrikintorille mahtuu satapaikkainen terassi, joten henkilökuntaa tarvitaan enemmän. Fleminginkadulle pitäisi paistaa sekä aamuaurinko että ilta-aurinko.

Mistä Green Hippon nimi tulee?

William von der Pahlen: ”Mietittiin mikä voisi olla sympaattinen eläin, no virtahepo on oikeassa elämässä aika vaarallinen, tälleen piirrettynä se on aika sympaattisen oloinen. Vihreä sanana kuvastaa mitä tässä yritetään pitkällä aikavälillä tehdä paremmin. Tietty on vähemmän punaista lihaa ja vähemmän maitotuotteita.”

”Pyrimme miettimään hävikkejä ja semmoista niin hyvin kun pystyy, se on pitkä matka, se ei yhdessä yössä toimi, mutta ne ovat tulevaisuudessa varmaan entistäkin tärkeämpiä arvoja niin niihin panostetaan”, hän jatkaa.

Hinnoittelu on Green Hippossa tärkeä ohjaava tekijä, siellä pyritään saamaan vastinetta rahoille: ”Että jäisi semmoinen fiilis kun on syönyt että sai tarpeeksi ruokaa ja hyvää ruokaa”, sanoo William von der Pahlen.

Lounas maksaa 10,90 euroa, illallinen kaksitoista euroa. Aamupala 6-6,50 euroa. Inkiväärishotti maksaa 1,50. Avokadotoast ja pannukakut kuusi euroa. ”Me emme varmaan ole Suomen edullisin paikka mutta ei olla myöskään kalliimmasta päästä”, sanoo William von der Pahlen.

Wolt kuskaa Green Hippon safkoja, mutta niitä voi käydä noutamassa myös paikan päältä.

Kallio on William von der Pahlenin mukaan ei niin pieni paikka joka on tiiviisti asutettu, siellä on paljon hyviä ravintoloita ja puistoja. Fleminginkadullakin liikkuu paljon ihmisiä. Alue vielä kehittyykin.

Korona-vuosi on ollut hankala kaikille ravintoloitsijoille, mutta ehkä asia helpottuu rokotteiden myötä, ehkä kesää kohden, sanoo William von der Pahlen. Business Finlandin tuet, joita Green Hippokin sai, ovat hänen mukaansa edesauttaneet sitä että ravintola ylipäätään on pystyssä.

William von der Pahlen sanoo että tervetuloa vaan kokeilemaan, paikka on uusi Kalliossa: ”Matalalla kynnyksellä kokeilemaan!”

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.