fbpx

Linkki verkkokauppaan

Tempo Running Store konepajalla nojautuu Suomen juoksuyhteisöön, se ei ole mikään tavallinen lenkkitossukauppa

Joonas Laurila omistaa ja pyörittää Tempo Running Storea konepaja-alueella osoitteessa Teollisuuskatu 20. Siellä myydään juoksukenkiä, -vaatteita ja muuta juoksuun liittyviä tuotteita. Se aloitti marraskuussa viime syksynä. Hänellä on kaksi työntekijää jotka auttavat kaupan pyörittämisessä.

Mikään perinteinen lenkkitossukauppa se ei ole, vaan rakentuu Suomen juoksu-yhteisön ympärille. Nytkin korona-aikoina ainakin kerran viikossa lähdetään kaupalta lenkille. Nyt osallistujia joudutaan rajaamaan, mutta tulevaisuudessa juoksuihin voi osallistua kuka vaan. Joonas Laurila sanoo olleensa mukana rakentamassa erilaisia juoksuyhteisöä jo kohta viisitoista vuotta ja haluaa nyt tuoda Tempon kautta konseptin tutuksi entistä laajemmalle yleisölle ja yhdistää sen osaksi lähialueiden ja Konepajan yhteisöjä.

Tempo Running Storen on tarkoitus toimia hubina eri juoksuporukoille. Kamat voi jättää kaupalle ja lähteä siitä porukalla lenkille. Kevätaikaan olojen niin salliessa sisäpihan puolella terassilla voi järjestää vaikka grillibileet, selittää Joonas Laurila.

Helsingissä juoksuyhteisöstä löytyy erilaisia porukoita ja seuroja. Tapahtumia markkinoidaan sosiaalisen median kautta, se on Joonas Laurilalle jo menneiden töiden puolesta tuttua.

”Valtaosa tuotteistamme ei tule löytymään Stadiumista, Intersportista tai XXL:stä, olemme ainoa paikka Suomessa joista monia tuotteita voi ostaa, joissain ainoita jopa pohjoismaissa”, selittää Joonas Laurila.

Niitä vastaan ei ole myöskään tarkoitus kilpailla vaan tehdä asiat hiukka eri tavalla kuin muut: ”Meidän myymälästämmekin näkee että tämä ei näytä urheilukaupalta vaan joltain ihan muulta”, hän sanoo.

Kaupassa on välineet tehdä huippuhyvää analyysia ja Joonas Laurilallakin on juoksuvalmennuksia takana jo kymmenen vuotta. Tempo Running Storesta löytyy myös tuotteita jotka on tarkoitettu tosi koville juoksijoille.

Kaupassa on juoksumatto, jonka voi yhdistää näyttöön ja juoksija pääsee itse katsomaan miltä näyttää kun juoksee. Siinä voi kokeilla myös uusia kenkiä joita kaupasta haluaisi ostaa. Juoksumatto on parempi kuin analyysilaitteet joissa vaan seistään, sillä se ei ole staattinen. Paino vaihtelee sekin jalkojen välillä.

Tempo Running Store haluaa olla myös alueellinen toimija. Jos katsoo vakka pyöräkauppoja tai thriatlon-kauppoja, aika harva niistä löytyy enää keskustastakaan. Miksei näin voisi olla juoksunkin suhteen, miettivät Joonas Laurila ja hänen yhtiökumppaninsa. Asiakkaita silti riittää.

Konepaja-alueelle he halusivat sillä siihen rakentuu Helsingin uutta keskustaa Pasilan alueenkin kehittyessä. On tärkeää myös antaa yhteisölle takaisinkin, sanoo Joonas Laurila. Konepaja-alueellekin tulee enemmän kauppoja, uusi hotelli ja uusia asukkaita.

Kaupassa on juuri pidetty uuden kengän lanseeraustilaisuus. Sitä varten on kutsuttu vaikuttajia sitä katsomaan, he saattavat lähteä lenkillekin kaupan työntekijöiden kanssa.

Tarkoitus on että kaupalla saa rauhassa miettiä ja tutkia minkälaiset uudet juoksukengät haluaisi, voi ottaa vaikka alkoholittoman oluen miettiessä. Ja jutella henkilökunnan kanssa. Asiakkaat jakautuvat aika tasaisesti päivän mittaan että ruuhkaa ei pitäisi tulla. Kengän valintaa ei kannata tehdä hätiköidysti, kertoo Joonas Laurila, se on aikamoista taidetta joka kannattaa mieluummin tehdä kerralla kunnolla.

Omistajat haluavat ensimmäisen vuoden tutkia ja katsoa, mitä kenkää menee ja tehdä sitten lopullisempia päätöksiä merkkien suhteen, tällä hetkellä valikoima on jo todella laaja. Osa brändeista ja moni malli ovat sellaisia joita ei muualta Suomesta saa.

Kenkää valitessa sen käyttötarkoitus on tärkeä. Millaisella alustalla aikoo juosta, onko mahdollisesti vaivoja jotka vaikuttavat kengän valintaan. Juoksumatolla voi käydä juoksemassa ja kokeilemassa kenkiä.

Moni haluaa itselleen juuri sopivan koon, joku haluaa jättää hiukka varaa varpaille. Tempo Running Storessa pyritään katsomaan tätä yksilökohtaisesti, mitään valmiita mantroja kenkien valintaan ei ole.

Sieltä saa myös kovia vaatebrändejä maailmalta kuten Satisfy Running, District Vision ja Running Is Dead. Ne ovat materiaaleiltaan parempilaatuisia ja kestävämpiä, puuvillaketjua voi seurata ja tietää miltä pellolta ne on kerätty. Juoksukengät tehdään edelleen voittopuolisesti Aasiassa, tällä tapaa pääsee rakentamaan parempaa maailmaa, sanoo Joonas Laurila.

Ihmiset juoksevat monenlaisilla alustoilla, kaupungissa, puistoissa, hiekalla tai polulla, kengät on hyvä valita tämän mukaan. Joku saattaa juosta pari kertaa viikossa ja muuten käyttää kävelykenkänä. Jos kuitenkin juoksee enemmän olisi kiva ostaa itselleen ihan juoksukengät. Värikin ratkaisee, täysmustat lenkkarit ovat tosi suositut.

Joonas Laurila vertaa tilannetta Tukholmaan, jossa kävellään enemmän ja enemmän lenkkareilla, mutta Suomessa sitä ei vielä niin näy.

Juoksukenkiä ihmiset korona-aikoina ovat ostaneet itselleen paljon. Joona Laurila sanoo että mitä kovemmat ajat, sitä enemmän juostaan, tämä näkyy tutkimuksissakin. Jos istuu koneella kotona kaikki päivät on päivä kivasti jakaa kahteen heittämällä juoksulenkki väliin.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *