fbpx

Linkki verkkokauppaan

Teraset.net Teollisuuskadulla jälleenmyy yrityskäytöstä palautuneita vain vähän käytettyjä koneita, moni tarvitsee vain hieman laittoa

Konepajan vieressä Teollisuuskatu 21:ssä palvelee Teraset.net -niminen myymälä. Se välittää edelleen pääosin käytettyä tietotekniikkaa. Yritysten varastot täyttyvät leasingkoneista, joiden sopimuskausi on päättynyt. Useimmat myytävät koneet tarvitsevat vain pienen putsauksen, tietoturvallisen tyhjennyksen ja käyttöjärjestelmän uudelleenasennuksen sekä tehdasasetusten palautuksen.

Myymäläpäällikkö Joona Helenius sanoo Teraset.netin olleen nykyisellä paikallaan jo yli kymmenen vuotta. Itse yritys aloitti jo vuonna 2002. Nyt myymälässä on töissä neljä henkeä ja yrityksessä seitsemän yhteensä.

Yrityksiltä tulee myyntiin tietokoneita, jotka saattavat olla vain muutaman vuoden vanhoja, jotka parhaimmassa tapauksessa eivät ole koskaan työpisteeltä liikkuneetkaan. Niihin on ehkä yhdistetty vielä ulkoinen näppäimistö ja näyttö, joten ehkä koko koneeseen ei ole koskaan koskettukaan, kertoo Joona Helenius.

Yksityisiltä kuluttajilta ei koneita osteta, sillä ne ovat useimmiten kuluttajamalleja, joilla ei ole vastaavaa jälleenmyyntiarvoa. Joskus on mahdollista saada vanhasta koneesta vaihtodiili ja Teraset.net huolehtii vanhasta koneesta.

Joona Heleniuksen mukaan yrityksen koneiden kierrättäminen ei ole tappiollista toimintaa siinä mielessä, että ne ovat jo palvelleet yritystä hyvin. Teraset.net myös tukee vihreitä arvoja. ”Ajattelemme myös asiakasta siinä tapauksessa, että jos tulee jotain oikein hyvää kamaa myyntiin, niin hyvitämme myös asiakkaalle takaisinpäin”, kertoo Joona Helenius.

”Ehkä jostain saisi paremmankin hinnan vanhalle koneelle, mutta Teraset.net hoitaa tietoturvakäsittelyn suurella ammattitaidolla ja vastuulla”, kertoo Joona Helenius.

Suurin osa käytetyistä koneista tulee kotimaasta ja jonkin verran Pohjoismaista. Liikkeessä myydään myös tabletteja ja puhelimia. Brotherin tuotteita on myynnissä laaja valikoima eritoten siksi että Teraset.net toimittaa kaikkiin Suomen R-kioskeihin Brotherin tulostimet.

Tällä hetkellä kaikkiin Teraset.netin kunnostamiin koneisiin saa ilmaiseksi F-Secure -tietoturvaohjelmiston kolmeksi kuukaudeksi.

Moni asiakas, joka ostaa käytettyä haluaa usein nähdä itse koneenkin. Muuten nettikaupasta saa mitä puodissakin löytyy.

Lopella heillä on tuotantolaitos, josta tavara kuljetetaan kauppaan ja tehdään asennuksia. Yritykset voivat myös antaa koneitaan kierrätykseen. Lopen tehtaalla saadaan talteen lähes sataprosenttisesti tietokoneisiin kuuluvat osat, osa menee muovien, osa metallien kasoihin. Osia menee teollisuuden raaka-aineiksi ja varaosiksi.

Teraset.netille on myönnetty Ympäristölupa mikä Joona Heleniuksen tietojen mukaan on vain kourallisella yrityksiä Suomessa.

Teraset.netin verkkokauppa on nostanut myyntiään korona-aikana. Viime vuonna Teraset.netin liikevaihto kasvoi 26 prosentin verran, sanoo Joona Helenius.

Kun korona iski, kaikki nettikamerat myytiin Suomessa hetkessä loppuun. Kun ensimmäinen aalto iski kunnolla päälle, Teraset.netissäkin pelästyttiin ja odoteltiin isoja rajoitustoimia, mutta ei toiminta sitten kuitenkaan huomattavasti vaikeutunut.

Suurin osa käytetyistä tietokoneista joita Teraset.net myy ovat kahdesta viiteen vuotta vanhoja. Joskus konkurssipesistä tulee uudempaa tavaraa. Hintaa uuteen verrattuna on leikattu noin puoleen tai yhteen kolmasosaan.

Teraset.net tarjoaa tuotteilleen puolen vuoden takuun. Useimmiten ensimmäisenä rikki menevä osa on akku mutta uusia saa pääsääntöisesti alle sadalla eurolla. Teraset.netin tuotteet kuljettaa Posti. Yhtään lähetystä ei ole hukkunut ja toimitusajat ovat suunnilleen se mitä on luvattu. He ovat kuitenkin harkinneet omaa kuljetuspalveluaan pääkaupunkiseudulle.

Teollisuuskadun kulmat ovat palvelleet liikettä hyvin, Joona Helenius: ”Se tukee tätä meidän juttuamme aika hyvin. Me olemme arkisin kymmenestä kuuteen ja kuuden paikkeilla kaikki hiljenee, ihmiset menevät kotiin. Nyt tuohon nurkalle on tullut kerrostaloja niin on hieman elämää iltaisinkin, mutta kyllä tämä silti aika paljon hiljenee.”

Liike saa myös kehuja siitä, että se ei näytä ihan perinteiseltä käytettyjen tietokoneiden myyntiliikkeeltä.

Teraset.net aikoo markkinoida toimintaansa jatkossa hiukan enemmän: ”Koska koneita, jotka makoilevat yritysten nurkissa tai varastoissa on paljon. Valitettavasti tänä päivänäkin tapahtuu niin että heitetään ihan roskiin koneita, mikä ei ole miltään kantilta ajateltuna järkevää”, sanoo Joona Helenius.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *