Tonefest Guitar Gallery ei ole pelkkä soitinkauppa vaan myös showroom, lifestyle-putiikki ja kahvila – näytillä olevat kitarat ovat myös myynnissä

Helsinginkadulle avautui maaliskuussa Tonefest Guitar Gallery. Yksi kitaragallerian perustajista on markkinointialan yrittäjä Petri Matero, joka kilpaili myös Nelosen Diilin uudella tuotantokaudella.

Kyseessä ei ole pelkkä kitarakauppa, vaan liike yhdistelee showroomia, lifestyle-putiikkia, kahvilaa ja soitinkauppaa. Liikkeen missiona onkin tarjota ”Sellaisia soittimia, joita ei missään muualla Suomessa voi kokeilla”, kertoo Petri Matero.

Vaikka showroomissa onkin näytillä harvinaisia kotimaisia ja ulkomaisia kitaroita, ovat soittimet myös myynnissä. Tonefest Guitar Gallery on Petri Materon mukaan jo kivasti löydettykin. ”Siellä on toki kalliimpaa keräilykamaa, mutta myös ihan käyttökamaa”, hän kommentoi.

”Toivomme, että tietty elämyksellisyys olisi läsnä kaupassa ja se erottuisi jo sisustukseltaan muista alan toimijoista”, Petri Matero kertoo.

Liikkeen taustajoukoissa häärivät myös Knucklebone Oscar -taitelijanimellä bluesia roimiva Oskari Martimo sekä Weird Antiques-yritys, jonka vinksahtanutta antiikkitavaraa on liikkeessä myynnissä.

Kitaragallerian aloitus oli luonteva jatkumo Helsinki Tonefest -tapahtumalle, joka jäi nyt 2021 koronan vuoksi järjestämättä, kertoo Petri Matero. Se on Kulttuuritalolla kolme kertaa järjestetty, Pohjoismaiden suurin kitaroihin keskittyvä soitintapahtuma. Helsinki Tonefest kerää yhdessä päivässä yli 3000 alan harrastajaa paikalle.

Yksi Guitar Galleryn osakkaista on kotimaisia kitaroita valmistava Arvo Guitars, jonka taustalla toimivat Petri Materon lisäksi Juha Tolonen ja soitinrakentaja Teemu Korpi.

”Suomessa on soitinrakentajia väkilukuun suhteutettuna todella paljon. Ikaalisissa on hyvää koulutuspohjaa, joka on taannut tekijöiden riittävyyden. Suomalainen soitinrakennus on ehdottomasti maailmanluokkaa, ja haluammekin tuoda näitä upeita soittimia kaikkien kitaristien ulottuville nyt liikkeen muodossa ensimmäistä kertaa Suomessa”, kertoo Petri Matero.

Liikkeessä on myynnissä kasvava valikoima vahvistimia ja pedaaleja, joita on tarjolla yhteistyössä Nordsound-liikkeen kanssa.

Matero keräilee itsekin kitaroita ja kauppa on ollut jo hänellä pitkään pienenä haaveena.

”Olen keskittynyt 50-60-lukujen taitteen Gibsoneihin ja Fendereihin, mutta vielä ei ole rahkeet riittäneet ”holy grailiin” – 1959 Sunburst Les Pauliin, joiden hinnat liikkuvat jo yli 200 000 euron paremmalla puolella.”

Petri Matero soittaa itsekin kitaraa. Hän on julkaissut viime vuosina Matero-nimellä raskaampaa suomenkielistä musiikkia. Hänen musiikkiharrastuksensa ja oman työn rajapinnassa hän tekee myös musiikkimarkkinointia ja promootioita  itsenäisille artisteille.

Kitaragalleriassa tullaaan järjestämään myöhemmin tänä vuonna striimikeikkoja ja pienimuotoisia klinikoita. Niihin myydään lippuja tosi pienelle porukalle. Kitaragalleria tulee täydentämään Helsingin muuta tarjontaa, mutta siinä kitarat ja kitarointi ovat pääosassa. Samalla tarjotaan näyteikkuna kotimaisille kitaristeille.

”Toivomme, että sekä alan tyypit että muutkin musadiggarit löytävät paikan. Mikäs sen mukavampaa, kuin tulla istahtamaan kupposelle hyvää kahvia, ja ihastelemaan upeita soittimia”, evästää Petri Matero.

Petri Matero on itse asunut muutamia vuosia sitten Alppilassa, Aleksis Kiven kadulla, mutta juuri Helsinginkadun kulmat herättävät hänessä suurkaupungin tuntemuksia.

”Särmikkyydessään tämä on vähän kuin New York, välillä vilahtaa ambulanssi tai poliisi ohi puiden reunustamaa Helsinginkatua. Paikka ei ole missään nimessä kuin muu Helsinki”, kertoo Petri Matero tuntemuksiaan.

Tonefest Guitar Gallery on auki sopimuksen mukaan, mutta myös ainakin torstaisin ja perjantaisin 12-17 sekä lauantaisin 12-15. Tiskin takana häärii Ben Granfelt, hän on yksi Suomen tunnetuimpia ja arvostetuimpia kitaristeja. ”Asiakkaat ovat siis hyvissä käsissä”, kertoo Petri Matero.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.