Hattarasalonki Sompasaarenlaiturilla haluaa olla perinteinen parturi-kampaamo – nyt laitetaan tukkaan raitoja, moni nuorimies tulee kuvan kanssa, että tällaista laitetaan

Hattarasalonki on palvellut osoitteessa Sompasaarenlaituri 4 tämän vuoden marraskuussa jo kohta kaksi vuotta. Hattarasalonki haluaa olla ihan perinteinen parturi-kampaamo. Sen omistaa Viivi ja vuokratuolilla tekee töitä Laura.

Viivi oli ennen vuokratuolilla Mannerheimintie 19:ssä. Kalasatamaa hän kuvailee kivaksi paikaksi, parturi-kampaamo-yrittäjiäkin on tullut alueelle lisää. Hattarasalongin tilat ovat varsin aurinkoiset.

Lauran asiakkaita puolet ovat miehiä, perushiustenleikkaus kustantaa 28 euroa. Yleensä he haluavat klassisen leikkauksen, sivuilta lyhyempi ja päältä pidempi. Joku miesasiakas on uskaltautunut permanentinkin ottamaan. ”Nuoret miehenalut tulevat usein kuvan kanssa, että tällaista pitäisi olla, milloin toiveena on mulettia, milloin ”pottaa”, milloin mitäkin”, kommentoi Laura.

Nyt tehdään paljon raitaa hiuksiin, se on Hattarasalongin suosituin palvelu tällä hetkellä. Viivi erikoisalaa ovat ompelupidennykset, niitä tekee vain harva. Hattarasalonki haluaa kuitenkin tehdä sitä, mikä näyttää hyvältä, ei sitä mikä on muodissa, kommentoi Viivi.

Hattarasalongin kokonaisella seinällä on taideteos, jonka tekijän tavoittaa Instagramista nimellä @ollygood.

Korona-aikoinakin ihmiset ovat kiitettävästi käyneet, paikka on niin pieni, että sinne uskaltaa tulla, kommentoi Laura. Yleensä asiakkaat ovat hiukka nuorempia kalasatamalaisia, joskus on käynyt ihan kahdeksankymppisiäkin.

”Olemme siitä onnellisessa asemassa, että ihmiset ovat uskaltaneet käydä”, kommentoi Laura, ”Tulevat ehkä siksikin että pääsevät pois kotoa.”

Viivi asuu itsekin Kalasatamassa, nyt Sompasaaressa. Entinen kämppäkin oli Kalasataman puolella, mutta se kävi liian pieneksi. Kalasatamaa hän kuvailee rauhalliseksi alueeksi, nyt vain Sompasaunan lähtöbileet ovat aiheuttaneet melua.

Hattarasalonki on sopimuksen mukaan auki. Ajan saa varattua sen kotisivuilta, Timmasta, liikkeen oman somen kautta, soittamalla tai ihan vaan piipahtamalla ovesta sisään.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.