Rediin on tullut ja tulee uutta – millainen on uusi kauppakeskusjohtaja Tanja Linsiö?

Tanja Linsiö on hiljattain aloittanut työn Redin uutena toimitusjohtajana. Hänen edeltäjänsä Aleksi Salminen siirtyi töihin Fiskarsille. Tanja Linsiöllä on tosi pitkä historia vähittäiskaupassa, muotikaupassa hän on ollut töissä jo opiskeluaikoina.

Hän oli pitkään töissä Bestsellerillä, jonka kauppoja ovat muun muassa Vero Moda ja Jack&Jones ja Vila. Hän toi uusia merkkejä Suomeen ja hoiti myös Baltian ja Venäjän markkinat.

Koulutukseltaan hän on tradenomi ja tekstiilisuunnittelija, ammattikorkeatutkinnon tehnyt tuplana.

Viimeiset neljä vuotta Tanja Linsiö on ollut töissä ruotsalaisella design- lattia -firmalla, jossa hän on tehnyt töitä arkkitehtien ja suunnittelijoiden kanssa. Se oli hyvä pohja nykyiseen työhön, sanoo Tanja Linsiö. Hän tuntee hyvin myös yrityksen, joka tuottaa kauppakeskusjohtamisen Redille.

Tanja Linsiö asuu itse Teurastamon rinteessä ihan Redin vieressä.

Itse Redissä ollaan tekemässä paljonkin uutta. Iso S-Market avaa syyskuussa kellarikerrokseen, joten nyt kaikilla isoilla ketjuilla on oma kauppansa Redissä.

Second Hand -market kerää kiertotaloustoimijoita Rediin, mukana ovat ainakin Kierrätyskeskus ja Fida sekä UFF.

Cinamon Redi joutui lopettamaan ja tiloihin on nyt tullut Bio Rex, se avautui kesäkuussa. Tätä Tanja Linsiö tervehtii ilolla, Triplassa homma toimii ja nyt on naapurustossa elokuvateatterikin.

Bio Rexin toimitusjohtaja Aku Jaakkola kuvaa projektia mittavaksi, kun uudistetusta elokuvateatterista on kyse: ”Halusimme remontoida sen Bio Rexin laatutason mukaiseksi. Tämä tarkoitti sitä, että jouduimme tekemään parannuksia kaikissa saleissa niin esitystekniikkaan kuin penkkeihin ja kulkuihin. Aulat ja yleiset tilat rakennettiin kokonaan uusiksi”, sanoo Aku Jaakkola.

Redi on Aku Jaakkolan mukaan osa kolmen laatuelokuvateatterin verkostoa Helsingissä, hän kertoo. Triplan Bio Rex on avautunut viime vuonna ja ensi vuonna aukeaa Kampin Kulttuurikasarmiin uusi teatteri, ne muodostavat Aku Jaakkolan kanssa kattavan tarjonnan Helsingin alueelle.

”Uskomme että jokaisella teatterilla tulee olemaan omat kävijänsä. Redin alueella olemme jo alussa huomanneet vahvaa yhteisöllisyyttä ja tämä lähialueen väki onkin ensisijainen kohderyhmämme”, hän sanoo.

SRV:n Asuntoliikennetoiminnan PKS -yksiön johtaja Jorma Seppä kertoo, että torneja Redin ympäristöön SRV rakennuttaa yhteensä kahdeksan. Niistä seitsemän tulee asuinkäyttöön ja yksi toimitilakäyttöön.

Alkuvuonna ovat käynnistyneet neljännen tornin Vision rakennustyöt. Nyt työmaalla tehdään runkotöitä.

Kolmas torni Lumo One on myös valmistunut ja muutot ovat käynnistyneet kahdessa vaiheessa. Alimmat kerrokset ovat jo asukkaiden käytössä. Viimeistelevät sisävaiheen työt jatkuvat vielä elokuun puolelle, ennen kuin ylempien kerrosten asukkaat muuttavat torniin.

Jorma Seppä: ”Helsingin Kalasatamaan rakennettavat kahdeksan tornitalot tarjoavat ensimmäisenä Suomessa mahdollisuuden elämiseen pilvenpiirtäjässä. Tornit rakentuvat hyvän sijainnin, upeiden näköalojen, helposti saatavilla olevien palveluiden ja monipuolisten liikenneyhteyksien varaan.”

Hän jatkaa: ”Kyseessä on ainutlaatuinen rakennusprojekti, jossa luodaan täysin uudenlaista kaupunkikuvaa.”

Juuri Rakenteilla olevaan Visioon tulee tilat päiväkodille.

Kalasataman ja Pasilan yhdistävä ratikka on rakenteilla, nyt töitä tehdään Leonkadulla. Ratikka tulee aikanaan yhdistymään Kruununsillan kanssa. Reitti tulee olemaan 4,5 kilometriä pitkä ja jatkumaan ihan Nihtiin asti. Liikennöinnin odotetaan alkavan vuonna 2024. Se tulee kulkemaan uusiutuvalla sähköllä.

Nyt työmaalle tuodaan katutaidetta, jota on nähtävillä vaikka Itäväylän alla Kalasatamassa. Avoin taidekoulu on tehnyt taidetta työmaa-aitaan ja lisää on tulossa.

Ruokamaailmaa uudistetaan sitäkin, paikalle tulee parisen kymmentä toimijaa.

Redi ei ole Tanja Linsiölle ihan perinteinen kauppakeskus. Se vaikuttaa Helsingin siluettiinkin torneineen. Redillä on oma fanipohjansa, jos tietää mihin kulkea, löytää tiensä helposti ja nopeasti, sanoo Tanja Linsiö.

”Redin alue on mielenkiintoinen ja kasvava. Olen asunut Helsingissä, olen kotoisin Töölöstä, tämä on yksi mageimmista paikoista Helsingissä, missä kauppakeskus voi olla”, sanoo Tanja Linsiö.

Alue on ikoninen ja Korkeasaaren ja Mustikkamaan yhteydessä, liikenteellisesti loistavalla paikalla, Redistä pääsee nopeasti kantakaupunkiin, hän sanoo.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.