Peloton Cycling Eatery Suvilahdessa ei ole pelkkä pyöräkahvila – pyörittäjät tekivät ennen fine diningia Suomen kuuluisimmissa ravintoloissa

Peloton Cycling Eatery on avautunut Suvilahdessa 17. päivä toukokuuta. Sen omistaa Ángel Layos ja Joonas Heino toimii Eateryn ravintolapäällikkönä ja Sam Stanfiel Cyclingin kauppiaana. Peloton Cycling Eatery on sekoitus ravintolaa, polkupyöräkauppaa ja workshoppia. Mutta myös sosiaalinen tila, jossa voi käydä kahvilla tai syömässä ja juomassa viinejä tai olutta.

Peloton on ranskankielinen pyöräilytermi, joka tarkoittaa kirjaimellisesti pyöräilevää joukkoa. Jos pyöräilykilpailussa syntyy pääjoukosta karkaava porukka, puhutaan etäisyydestä pelotoniin. Ángel Layos halusi nimeksi Peloton myös sen suomenkielisen merkityksen vuoksi.

”Virallisestihan tämä on pyöräilykahvila, muta halusimme nimeksi Eatery, etteivät ihmiset luule että täältä saa vain kahvia ja pullaa. Tämä on enemmän kuin pelkkä kahvila”, sanoo Ángel Layos.

Alkuun oli paljon tekemistä saada paikat valmiiksi, mutta Peloton Cycling Eatery avautui vain hiukan suunnitellusta ajasta jäljessä. Ihmisiä on käynyt paljolti, vaikka paikka onkin uusi, kertoo Ángel Layos.

Ángel Layos tuli Suomeen töihin ja jäi tänne. Hän on työskennellyt sommelieerina Savoyssa, mutta myös Olossa ja Askisissa. Moni nykyisen Peloton Eateryn työntekijöistä on työskennellyt juuri Olossa. He kyllästyivät tekemään fine diningia ja halusivat tehdä jotain muuta, yksinkertaisempaa mutta laadun säilyttäen.

Ravintolassa työskentelee ihmisiä eri maista, Espanjasta, Yhdysvalloista, Turkista ja Ranskasta.

Ruokalista Peloton Cycling Eateryssa ei ole kovin pitkä. Tarjolla on paljon kasvisruokaa. Leipä leivotaan paikan päällä ja Peloton Cycling Eatery hyödyntää paikallisia tuottajia.

Peloton Cycling Eateryssa myydään kaikkea pyöräilyyn liittyvää kuten kypäriä, lukkoja, laseja. Pyöriä myös huolletaan. Myytäviä pyöriä on kaikenlaisia, lastenpyöristä aloittelijoiden pyöriin, myös kalliimpia maastopyöriä. Nyt kahdessa viikossa on myyty kolme pyörää kappalehintaan neljätuhatta euroa, mitä Angel Layos pitää hyvänä määränä.

Joitain pyöriä Peloton Cycling Eatery tuo maahan, mutta myynnissä on myös suomalaisia pyörämerkkejä. Saksalaista vaatemerkkiä Malojaa Ángel Layos kehuu, se on värikästä ja laadukasta kuosiltaan.

Angel Layos haaveili tällaisesta konseptista jo pitkään, mutta itse projektissa kesti noin puolitoista vuotta. Hän halusi muutosta elämäänsä ja tehdä jotain itse. He aina tähtäsivät Suvilahteen. Ennakkomaine alkoi kasvaa ja pian Peloton Cycling Eatery tarvitsi jo isommat tilat.

Ennen tiloissa toimijat eivät ole niinkään onnistuneet, osin jo covidin ansiosta, sillä varsinkin keikkapaikkoja se niitti ankaralla kädellä. Peloton Eatery tekee yhteistyötä Suvilahden festivaalien kanssa. Joskus he haluaisivat laajentua Tampereelle, Turkuun, Jyväskylään tai Lappiin.

Viinilistaa on tarkoitus laajentaa, että olisi tarjolla enemmän salaisia aarteita. Peloton Cycling Eateryssa työskentelee monta viinien asiantuntijaa. Sisällä on istumapaikkoja kuutisenkymmentä ja ulkona sijaitsee viidenkymmenen paikan terassi.

Ángel Layos: ”Toivon, että voimme edelleen sytyttää kipinää Suvilahdessa, että muutkin yritykset menestyisivät. Tämä ainutlaatuinen tila on lähellä keskustaa, se on vanha rakennus ja suojeltu. Emme olisi voineet pyytää parempaa paikkaa.”

Peloton Cycling Eatery on auki tiistaista lauantaihin kello 11-23, lounasta tarjoillaan 11-14.30. Tämän jälkeen keittiö on tunnin kiinni illan valmisteluja varten, mutta avautuu taas illaksi ja on auki 21.00 asti.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.