Sointi Jazz Orchestran solistivieraana norjalais-trumpetisti Mathias Eick

Sointi Jazz Orchestra ja Mathias Eick konsertoivat 28.-29.2.2024 kahdessa konsertissa Savonlinnassa ja Espoossa.

Kuva: Colin Eick

Palkittu norjalais-trumpetisti ja säveltäjä Mathias Eick saapuu Sointi Jazz Orchestran solistivieraaksi helmikuussa. Arvostetun ECM levy-yhtiön talliin kuuluva Eick on julkaissut omalla nimellään viisi sooloalbumia sekä tehnyt yhteistyötä lukuisten huippuartistien ja -yhtyeiden kanssa aina Trondheim Jazz Orchestrasta Chick Coreaan.

Sointi Jazz Orchestran ja Eickin yhteistyö alkoi syksyllä 2022, jolloin Eick vieraili yhtyeen solistivieraana G Livelab -konserteissa Helsingissä ja Tampereella. Suuren suosion saavuttaneet konsertit saavat nyt jatkoa kahden lisäkonsertin verran. ”Yhteistyö Eickin kanssa oli todella hedelmällistä! Hänen persoonallinen trumpetti- ja laulusoundi ja Sointin sointivärikylpy sulautuivat erinomaisesti yhteen”, taustoittaa yhtyeen taiteellinen johtaja Rasmus Soini. ”Aivan kuin Eick olisi aina ollut osa yhtyettä. Mahtavaa, että pääsemme jatkamaan tätä yhteistyötä!”

Konserteissa kuullaan pääosin Eickin sävellyksistä tehtyjä värikylläisiä sovituksia, joissa SJO:n erityinen instrumentaatio kohtaa Eickin ainutlaatuisen soundin. Sovitettujen kappaleiden alkuperäisversiot on julkaistu Eickin oman kvintetin Ravensburg-albumilla (2018). Lisäksi konserteissa kuullaan Aleksis Liukon ja Oskari Siirtolan tätä yhteistyötä varten kirjoittamat sävellykset.

Vuonna 2013 perustettu Sointi Jazz Orchestra tunnetaan persoonallisesta ja yllättävästä big band -perinnettä uudistavasta soundistaan, joka syntyy epätavallisesta instrumentaatiosta ja tuoreista vaihtosoittimia hyödyntävistä sovituksista. Yhtye toteuttaa vuosittain uusia juuri sille räätälöityjä konserttikokonaisuuksia, joiden solisteina on vieraillut omaäänisiä taiteilijoita aina Juhani Aaltosesta Aili Ikoseen ja Anders Jorminista Maria Faustiin. Yhtye pyrkii ennakkoluulottomasti tekemään asioita toisin eikä se kaihda ilmaisussaan eri tyylilajien luovaa yhdistelyä. SJO:n konsertit vievät kuulijan musiikkimatkalle, joka pitää otteessaan ensiminuuteista viimeiseen sointuun asti.
 

Mathias Eick & Sointi Jazz Orchestra
ke 28.2.2024 klo 18 @ Savonlinnan Kulttuurikellari
to 29.2.2024 klo 19 @ Louhisali, Espoon kulttuurikeskus

Konserttien kesto n.1h 40min

Lisätietoja: Savonlinnan Kulttuurikellari ja Espoon kulttuurikeskus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.