Vinolito Vaasankadulla tarjoilee viinejä ja tapaksia – olutkadulla löytyy tilausta omistajan mukaan myös viinibaarille

Vinolito Vaasankatu kahdeksassa on avautunut viime helmikuussa. Vinolitossa tarjoillaan espanjalaisia viinejä ja tapaksia. Tarjonta on hintatietoisesti laadukasta, ”price and quality”, kuten omistaja Luis Mariño sanoo.

Luis Mariño piti aiemmin Cafelito -kahvilaa Harjutorilla, mutta uudesta vuokrasopimuksesta ei päästy sopuun liiketilan vaihtuneen omistajan kanssa. Kahvilalle ei löytynyt sopivaa uutta liiketilaa ja ajatus viinibaarista syntyi.

”Vaasankatu tunnetaan edullisena ”olutkatuna”. Se ei haittaa. Uskomme, että alueella on kysyntää muullekin ja että kun konseptina on ’ruoka & viini’, löytyy kyllä asiakkaitakin”, sanoo Luis Mariño.

Suomessa olutkulttuuri on tosi tärkeä, toisin kuin Espanjassa, missä arvostetaan enemmän viinejä, sanoo Luis Mariño. Madrid on Luis Mariñon mukaan iso kaupunki ja varsin kuuma kesäaikaan.

Vinoliton viinit tulevat Espanjasta, joskus on guestwinea kuten nyt itävaltalaista oranssiviiniä. Viinien lisäksi tarjolla on myös vermuttia ja sherryä. On Stadin Panimon tekemä oma lager-olutkin. Mutta myös viinicocktaileja, kuten sangriaa tai tinto de veranoa.

Viinit ovat omistajien maistelemia ja hyväksi todettuja. Suomessa on joitain maahantuojia, jotka tuovat maahan viinejä, ja valikoimme heiltä suosikkimme, mutta suureksi osaksi luomu-, vegaani- ja natural-viinejä, sanoo Luis Mariño.

Espanjalaisia viinejä saa ympäri Espanjaa ja suomalaiset ovat kuulemma hyvin tietoisia, mistä saa parasta. Suomalaisille maistuu parhaiten kuiva valkoviini.

Hinnan ja laadun takeeksi halutaan Vinolitossa tarjoilla myös erikoisuuksia.

Tapaksia voi myös jakaa useammalle. Vinoliton tapakset ovat aika klassisia, mutta esimerkiksi boquerones, etikkamarinoidut kalafileet, tehdään silakasta tai muikusta ja ne ovatkin ’muikkurones’.

Vinolitossa on 20 asiakaspaikkaa. Ulkona parkletilla on viistoista asiakaspaikkaa lisää. Kesäisin parkletille paistaa aurinko aina.

Kaikkia Vinoliton viinejä saa ostaa laseittain. On Vinolitossa tosin pari harvinaisempaakin viiniä, jos joku sellaisen omana pullona haluaa. Keskustan paikoissa viinilasi saattaa maksaakin euron tai kaksi enemmän.

Vinolito on auki tiistaista lauantaihin kello 16-24, mutta aukiolo riippuu asiakasmäärästä.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.