Boka Hämeentie 20:ssa tarjoilee balkanilaisen keittiön aarteita, joille vaikutteita tulee monelta suunnalta

Emir Dzafcen omistama ravintola Boka on avautunut Hämeentie 20:een heinäkuun lopulla. Helsingin Boka on Dzafcelle jo toinen, sillä perheomisteisen Bokan tarina alkoi viitisen vuotta sitten Kuopiosta, jonne Dzafcen perhe perusti ensimmäisen ravintolansa Suomessa.

Boka tarjoaa balkanilaista ruokaa. Balkanilaisessa keittiössä on paljon eri vaikutteita, muun muassa turkkilaisesta ja kreikkalaisesta ruokakulttuurista. Balkanin alueella tehdään paljon ruokaa uunissa. Bokassa on tarjolla muun muassa erilaisia liharuokia, salaatteja, juustoja, pitaleipää ja dippejä. Makeaa herkkua baklavaa unohtamatta.

Emir Dzafcen mukaan Helsingin Boka on lähtenyt pyörimään hyvin, ihmisiä on riittänyt tasaiseen tahtiin. Kävijöitä on monenlaisia, nuoresta vanhaan. Alkuun tehtiin remontti koko ravintolalle. Sisustus on moderni, ei perinteinen balkanilainen. Musiikkina pyörii balkanilaisen musiikin soittolista.

Emir Dzafce itse on kotoisin Skopjesta, Makedoniasta. ”Skopje on pieni pääkaupunki, mutta sieltä löytyy paljon erilaisia ihmisiä – turkkilaisia, albanialaisia, makedonialaisia. Siellä on paljon eri kulttuureja ja erilaisia keittiöitä”, hän kertoo.

Helsingin Boka haluttiin perustaa nimenomaan Kallioon. Kallio on Dzafcen mielestä hyvä kokonaisuus ja Hämeentiellä liikkuu paljon ihmisiä. Kallion Bokassa on neljä työntekijää, Kuopiossa kahdeksan. Helsingin ravintolaan haetaan nytkin työntekijöitä, joiden on oltava ammattilaisia.

Boka haluaa tarjota jotain uutta Kalliossa. He tekevät yrityksessään kehitystyötä omalla tekemisellään. Helsingissä on kuitenkin enemmän mahdollisuuksia kuin Kuopiossa.

Bokasta saa lounasta arkena yhdestätoista kahteen. Lounaan jälkeen ja lauantaisin ravintolassa on a la carte -tarjoilu. Arki-iltoina ravintola on auki yhdeksään, viikonloppuna kello 22:een. Kalliossa on asiakaspaikkoja parikymmentä, Kuopion ravintolassa vielä kymmenisen lisää.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.