Hiku Sushi Teollisuuskadulla tarjoilee lounaalla sushi-buffetia, kohta myös lämpimiä ruokia – alueen ihmisiä toivotetaan tervetulleeksi kokeilemaan!

Rolf Wirta ja Mika Laakio pyörittävät yhdessä Hiku Sushia osoitteessa Teollisuuskatu kolme. Hiku Sushi aloitti Kirkkonummella, mutta siirtyi siitä uusiin tiloihin, jotka ovat aivan sen omat. Kaksikko perusti myös Hanko Sushin vuonna 2009, mutta eivät ole enää sen toiminnassa mukana.

Omistajat ovat aikanaan valmistaneet kotona sushia, Mika Laakio asui Japanissa useamman vuodenkin. He molemmat rakastuivat sushiin ja siitä lähti harrastus. He alkoivat puuhaamaan ravintolaa.

Hiku Sushi tarjoilee sushi-buffettia. Asiakkaana käyvät ympäristön asukkaat ja työntekijät. Tällaista tarjontaa on ympäristössä paljonkin, sanoo Rolf Wirta. Siinä halutaan Hiku Sushissa pärjätä ja tarjota laadukkaista raaka-aineista tehtyjä tuotteita. 

Tiettyyn rajaan asti eroavaisuuksiakin sushi-buffeteissa löytyy, niillä voi hiukka kikkailla. Sushia voi valmistaa koneellisesti, etukäteen, sitä voi tarjoilla vaikka kylmästä ja niin edespäin.

Hiku Sushissa on tarkoitus alkaa tarjoilemaan myös japanilaistyylisiä lämpimiä ruokia. Tarjolle tulee ainakin kevätrullia, gyozaa ja jotain friteerattuakin.

Korona on jonkin verran syönyt ravintoloiden tuottoja, ja niistä puuttuu vielä iso osa, sanoo Rolf Wirta.

Kaksi kokkia aloittavat jo aamulla kuuden aikaan lounastarjoilun valmistelemisen. Olisi tarkoitus, että tuotteet valmistettaisiin juuri ennen kuin ne laitetaan buffettiin tarjolle. Kaikki on valmistettu saman päivän aikana.

Vielä vuonna 2009 joutui jonottamaan sushia, joskus peräti tunteja. ”Hanko Sushissa saimme tätä muokattua, tuotteet tulivat nopeammin. Tilaukset saatiin heti pöytään”, sanoo Rolf Wirta.

Oikeastaan sushi ei kuuluisi buffetiin, mutta helppokäyttöisyyden perässä Suomessa on muotoutunut tällainen sushi-kulttuuri. Sushi-lounas on nopea, tilausta ei tarvitse jäädä odottelemaan. Asiakas hoitaa maksun, syö mitä haluaa ja poistuu, kommentoi Rolf Wirta.

Mahdollisuuksien mukaan käytetään kotimaisia raaka-aineita, lohi tulee norjasta, muitakin kalalajeja käytetään. Jotakin tuodaan Japanistakin.

Sisustus Hiku Sushissa on japanilaisvaikutteinen, yksinkertainen, myös hiukka skandinaavinen. Siinä on käytetty vaaleampaa puuta, valkoista ja mustaa. Puusepät ovat valmistaneet pöydät ja penkit.

Erityisesti Rolf Wirta toivoo, että Kallion ja Vallilan ihmiset löytäisivät tämän tyyliset paikat, että täälläkin on tällaisia ravintoloita ja että tulisivat tutustumaan, käyttämään Hiku Sushin palveluita.

Hiku Sushi on auki maanantaista perjantaihin yhdestätoista seitsemääntoista. Buffet maksaa 13,90 euroa. Myös Wolt ja Foodora palvelevat, jos haluaa tilata ravintolasta ruokaa – tällä hetkellä nämä tilaukset kattavat noin 20 prosenttia kaikista tilauksista.

Hiku Sushissa on viitisenkymmentä asiakaspaikkaa ja se lounasaikaan, varsinkin 11-12 -maissa, saattaa olla aika täynnäkin. Työpäivän jälkeenkin kerkeää noutamaan sushia kotiin.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.