Paperikauppa Putinki Fleminginkadulla on ketjun pienin, valikoimaa löytyy silti – suomalainen design todella myy!

Fleminginkadulla sijaitseva Putinki-paperikauppa myy monipuolisesti tuotteita kuten kortteja, kalentereita, toimistotavaraa, muistivihkoja, lahjatavaroita ja kyniä.

Putinki-liikkeitä on Helsingissä kolme. Töölössä Runeberginkadulla on kaikkein vanhin ja isoin, toinen on Korkeavuodenkadulla. Kallion liike on kaupoista pienin joten valikoimaa on hieman vähemmän kuin muissa Putinki-kaupoissa.

Putinki aloitti vuonna 1973 Hakaniemen kauppahallissa ja on toiminut myös paperi- ja korttialan tukkuliikkeenä. Runeberginkadun myymälä avautui vuonna 2013 ja Putinki teki paluun paperikauppana.

Myyjä Sari Manninen aloitti Putingissa kymmenisen vuotta sitten, oli ensin töissä varastolla ja sitten Töölöön myymälässä.

”Kalliossa iso osa asiakkaista on nuoria aikuisia ja lapsiperheitä, sen lisäksi asiakkaita löytyy niin lapsista vanhuksiin kuin turisteihinkin” hän kertoo.

Nuoret lapsiperheet ostavat lastenkutsuille kortteja ja pieniä lahjojakin.

Sari Manninen: ”Kulkijoita on paljon ja paljon tulee ihmisiä että onpas teillä kivannäköinen ikkuna, tulin sen takia sisään.” Fleminginkadun myymälä on ollut paikalla jo vuosi ja kaksi kuukautta: ”Vieläkin tulee ihmisiä jotka ihmettelevät  että mikäs tämä on, emme ole aikaisemmin huomanneet tätä kauppaa” hän jatkaa.

Töölössä ihmiset ovat osanneet aina käydä, kauppa on ollut samassa paikassa kauan ja siksi ihmiset tuntevat sen paremmin.

Jotkut asiakkaista haluaa palvelua, toiset haluavat kierrellä kauppaa rauhassa. Jos haluaa, voi myyjän kanssa yhdessä miettiä mitä tuotteita kannattaisi ostaa.

Vielä Putingista ei osteta joululahjoja jouluaatoksi vaan enemmän joulukalentereita. Joulun hittituotetta ei vielä voi tietää, sanoo Sari Manninen. Moni tykkää itse tehdä adventtikalentereita ja myös pikkujoululahjoja ovat haluttuja.

Putinki tukkuliikkeenä tekee ison osan tuotteistaan itse. Letterpress-kortit painetaan Hämeentiellä kahdella vanhalla Heidelbergin painokoneella, mutta muut tuotteet painetaan muualla. Suurin osa liikkeistä myytävistä kalentereista on heidän tekemiään. Kaksiosaisista avattavista postikorteista suurin osa tuodaan Iso-Britanniasta.

Suomalaista tuotantoakin on paljon ja se myy. Suomalaisen Kehvola-designporukan tuotteita menee paljon. Sari Manninen sanoo olevansa iloinen että suomalainen design myy niin hyvin.

Turisteja käy kaupassa yllättävän paljon. Japanilaiseen turistioppaaseen oli painettu maininta Putingista. Kallio on nousemassa turistialueena. Ilmeisesti Kalliossa on myös paljon Air-BnB -paikkoja, arvelee Sari Manninen.  

Sari Manninen: ”Postikorttien mallien vaihtuvuus on suurta, sillä asiakkaat toivovat usein uutuuksia, mutta samaan aikaan on klassikko-kortteja, joiden suosio ei hiivu.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.