TV7 kauhoo positiivisesti vastavirtaan

Taivas TV7 16.9.

”Olet arvokas, siksi teimme sinulle kanavan”, kertoo kristillinen televisiokanava Taivas TV7 noin sadan bussin voimin syyskuussa pyörivässä markkinointikampanjassaan pääkaupunkiseudulla. Jos päivystäisi Sörnäisten kurvissa, näkisi niistä varmasti monia.

Samoille nurkille, yhteen Helsingin solmukohdista on TV7-kanavakin majoittunut. Kohta 18 vuotta toiminut kanava muutti Pasilasta Sörnäisten rantatien ja Vilhonvuorenkadun kulmaan vuonna 2007. Ennen sitä, vuonna 2003 tapahtui jotain ihmeellistä. Kummallinen läpimurto: tyhjästä perustettiin uusi kristillinen tv-kanava. Nyt kanava on laajentunut mediataloksi, joka lähettää ohjelmaa suomen, ruotsin, viron ja venäjän kielellä.

Työ on laajentunut paljon. Miten on tultu tähän, kanavan perustaja ja toimitusjohtaja Martti Ojares?

”Olen yksinkertaisesti noudattanut Jumalalta saamaani kutsua. Jumala kehotti minua perustamaan kristillisen tv-kanavan, jotta mahdollisimman moni kuulisi evankeliumin ilosanoman. Monet askeleet, kuten uusien kanavien perustaminen, on vaatinut rohkeutta, mutta olen luottanut Jumalan johdatukseen ja edennyt sen mukaan.”

Moni on mukana iankaikkisuusbisneksessä

Mistä kanavalla on siis kysymys? Suorista rukousohjelmista, ajankohtaisohjelmista sekä Lähi-idän uutislähetyksestä. Raamatunopetusta on tarjolla monenlaisesta kristillisestä näkökulmasta ja jumalanpalveluksia eri tunnustuskuntien seurakunnista. Viikonloppuiltoja viihdyttävät elokuvat, dokumentit sekä nuortenillat.

Kaiken tämän parissa, ja vähän muunkin, hommailee Sörnäisissä reilut 30 ihmistä. Matkan varrella mukaan on tarttunut monia muitakin: esiintyjiä, sisarkanavien päälliköt sekä vapaaehtoisia. Tosiasiassa jokainen ohjelman juontaja ja vieras, joka ei kuulu kanavan henkilökuntaan, toimii vapaaehtoisena.

Evankelista Paavo Järvisen voi nähdä kanavalla monissa ohjelmissa. Paavo, miksi olet halunnut antaa aikaasi vapaaehtoisena TV7:lle?

”TV7 on ainutlaatuinen kanava, jonka kautta ihmiset kuulevat Jeesuksesta ja voivat tulla uskoon. Kun kerään varoja ohjelmissani, ne menevät kaikki TV7:n työhön. Kanava ei saa tukea muualta kuin yksityisiltä ihmisiltä, joten on hienoa, että he voivat tukea työtä.”

Suur-Helsingin kristillisen koulun rehtori Jan Cedercreutz juontaa kanavalla ohjelmaa Jumala puhuu vaimonsa Joyn kanssa. Jan, mitä Jumala haluaa sanoa meille juuri nyt? ”Uskon, että Hän haluaa rohkaista meitä jokaista sanomalla: Olet mittaamattoman arvokas ja elämälläsi on iankaikkinen tarkoitus!”

Vironkielisen Taevas TV7 -kanavan päällikkö Päivi Pitko johtaa kanavaa Tallinnasta käsin. Päivi, millaisen muutoksen TV7 on elämääsi tuonut?

”Kanavapäällikkönä vastaisin, että lähes kaikki on muuttunut TV7:n myötä. Muutin Suomesta Tallinnaan perheeni kanssa perustamaan ja rakentamaan vironkielistä kristillistä kanavaa ja olemme tätä pioneerityötä tehneet tiimimme kanssa lähes 12 vuoden ajan. Katsojana sanoisin, että monesti ohjelmassa kuultu ajatus on kantanut arjessa usean päivän ajan.”

Lohjalla ryhmä TV7:n ystäviä ja vapaaehtoisia ovat tehneet ohjelmia ja jakaneet tietoa kanavasta koko sen olemassaolon ajan. Lohjan tiimiä johtaa tuottaja Raimo Rissanen.

”Haluamme tukea TV7-kanavaa eri keinoin. Kanavan vaikutus on merkittävä, koska melkein jokaisella on kodissaan tv. Kanavan katsominen lisää Raamatun tuntemusta sekä luottamusta Jumalan johdatukseen ja apuun elämän haasteissa.”

Lukemisen ja kristillisten arvojen puolesta

TV7:n toimiston suojista löytyy myös kirjoja ja muita myyntituotteita. Kaupan esimies Anitta Heikkilä häärää uuden kuorman kimpussa ja vastailee välillä puhelintilauksiin. Apuna ja markkinoinnin ja myynnin parissa työskentelee Nina Kärpänen.

Miksi tarvitaan kristillistä kirjallisuutta, Anitta?

”Raamattu on kristityille Jumalan antama ohjekirja elämäämme. Muu kristillinen kirjallisuus puhuttelee tässä ajassa ja eri elämäntilanteissa elävää lukijaa. Sielunhoidolliset kirjat sekä elämäkerrat auttavat pohtimaan oman elämän kysymyksiä. Hyvä kristillinen kirjallisuus tuo esiin Jumalan rakkautta meitä ihmisiä kohtaan ja opimme kiittämään ja ylistämään kaiken Luojaa.”

Kanavan toinen perustaja Mirja Ojares on ollut naistenlehti Christinan päätoimittajana kolme vuotta. Tilauskanta on kasvava. Miten kristillisiin arvoihin nojaava naistenlehti eroaa muista markkinoilla olevista erikoislehdistä?

”Lehti käsittelee eri-ikäisten naisten elämää kokonaisvaltaisesti, kun kukin haastateltava kertoo omista elämänkokemuksistaan. Heidän elämänsä ei jää kysymyksiin, vaan saamme kuulla, miten he ovat löytäneet vastaukset, ratkaisut ja ilon elämäänsä. Mitä usko on heille merkinnyt erilaisissa vaiheissa?”

Asiat muuttuu, TV7 pysyy Sanassaan

Maailma on muutoksessa, Suomi on muutoksessa, jopa Hämeentie on ollut muutoksessa. Miten TV7:llä tästä eteenpäin, Martti Ojares?

”Nyt kun mietin kulunutta 18 vuotta, voin sanoa, että tämä on ollut pitkänmatkan juoksu, pidempi kuin maraton. Sadan metrin juoksijoiden ei kannata vaivautua. Aion jatkaa kohti samaa päämäärää kuin tähänkin asti. Uskon, että TV7 kasvaa ja näkyy tulevaisuudessa eri maanosissa yhä useamman ihmisen ulottuvilla.”

Kuka kanavaa sitten katsoo? Aika monenlaiset ihmiset, sillä esimerkiksi netti-TV kerää noin 70 000 katselijaa kuukausittain ja muutama vuosi sitten tehdyn katsojatutkimuksen mukaan noin 200 000 katselee kanavaa televisioruuduilta.

Miten kutsuisit ohjelmien äärelle ihmistä, joka ei vielä tunne TV7-kanavaa, Ristin Tuen toiminnanjohtaja ja neljän lapsen äiti Maarit Korhonen?

”Sisustuksessa vilahtelevat usein sanat ’enjoy life, peace, joy’, joita ihmiset kaipaavat elämäänsä. Nykypäivän elämänrytmi kuitenkin tekee sydämemme levottomaksi. Meiltä vaaditaan sitä, että

pyrimme eteenpäin ja näytämme menestyneeltä ja hyvinvoivalta. Mutta miten todellisuudessa voimme? TV7:n ohjelmat johdattavat sen sanoman äärelle, josta löytyy todellinen rauha. Rauha on sitä, ettei meidän tarvitse ponnistella ollaksemme parempia ihmisiä, koska siihen emme pysty. Kun annamme elämämme Jumalalle, meistä tulee uusi luomus ja Hän muuttaa meidät sisältä käsin.”

Teksti: TV7 toimitus

Lisätietoja: elina.savolainen@tv7.fi (markkinointi) martti.ojares@tv7.fi (toimitusjohtaja ja kanavan perustaja)

www.tv7.fi

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.