Optima Siivous on erikoistunut erikoispuhdistuspalveluihin ja toimii Kalliossakin, missä voi olla kurjiakin kohtaloita

Optima Siivous toimii pääkaupunkiseudulla sekä Tampereen ja Turun talousalueilla. Se on erikoistunut erikoispuhdistuspalveluihin kuten kalma- ja rikospaikkoihin, erilaisiin hajunpoistotoimenpiteisiin ja hajukartoituksiin. Kalliossa sen toimipiste on Harjukatu nelosessa.

Sen edustaja siivoustyön esimies Sami kertoo, että siltä saa nopeasti ja ketterästi palvelua Kallion alueella, se tekee kiireellisiä muuttosiivouksiakin.

On uusi trendi, että edellisen vuokralaisen muuttaessa pois asunnosta viikonloppuna, on hän jättänyt huolehtimatta siivouksesta ja uudet asukkaat olisivat muuttamassa viikonloppuna jo sisään. Silloin omistaja on paineessa tilata nopeasti muuttosiivous.

Kaikesta trendikkyydestään huolimatta Kallio kätkee sisään myös huonompia kohtaloita. Nuorten tai vanhustenkin yksiöt voivat olla napaan asti täynnä roinaa kuten takeaway-ruoka-astioita, pizzabokseja tai roskat voivat olla viemättä monelta viikolta tai kuukaudelta.

Tosinaan asukkailla ollut tapana tilata siivous ja jättää lasku maksamatta.

On vaikka käytetty veruketta, että asukas on muuttamassa työpaikan perässä Jyväskylään, että asunto on pikkaisen täyttynyt roinasta, voitteko tulla auttamaan, maanantaina pitäisi olla jo Jyväskylässä.

Puhelu on tullut vakka perjantaina, että yksiö pitäisi raivata viikonloppuna. Kun siivoajat menevät paikalle, he huomaavatkin, ettei sieltä kukaan ole muuttamassa. Asiakas olisi halunnut kaikki roinat roskalavalle, palaa asuntoon ja jättää laskun maksamatta.

Nykyään Optima siivous on näissä aika tarkkana ja yleensä siivoaa vain isännöitsijän, huoltoyhtiön, asunnon omistajan tai sosiaaliviranomaisen toimeksiannosta. He saattavat tehdä maksusitoumuksen tai osoittaa että rahavarat tilaukseen on asiakkaalla olemassa. Toki joskus myös asianomaisen pyynnöstä, mutta tässä ollaan entistä tarkempia.

Palveluntoteutuksella on monesti kiire eikä kohteisiin keretä tutustua etukäteen, asiakasta ei keretä tapaaman.

Siivoajille valkenee ehkä vasta kohteeseen mennessä, että joka nurkassa on ulosottoviraston kirjeitä. Siivoajat soittavat asunnosta, että mitä tehdään, mutta töitä on vaikea keskeyttää, kun paikalla on jo viitisen ihmistä raivaamassa ja lava on tuotu jo pihaan. Välttämättä asiakas ei tässä vaiheessa enää vastaa puheluihinkaan.

Näin käy paljon nuorten asuttamissa kaupunginosissa kuten Kalliossa tai Itä-Helsingissä, ei niinkään hienostoalueilla.

Jos tehdään tupakkapesuja tai ratkotaan hajuongelmia, voi jälkeä verrata tulipalovahinkoihin saneerauksen määrässä. Haju pitää saada asunnosta pois,

Aina pelkät pesutoimet ei riitä, vaan joudutaan kapselointimaalaamaan ja tekemään asunto hajuttomaksi ja mauttomaksi saneeraustoimin. Optiman saneeraustiimi toteuttaa vaikeat korjauskohteetkin mutkattomasti ja tyytyväisyystakuulla, jolla hajuttomuus taataan aina.

Vilkkaissa kaupunginosissa kuten Kalliossa on myös paljon ilkivaltaa, on ulostettu tai oksennettu rappuihin, näin etenkin viikonloppuisin tai juhlapäivinä kuten vappuna tai festivaali viikonloppuina.

Kaikenlaista on vuosien saatossa nähty.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.