Ahako myy toimistokalusteita – korona-aika mylläsi markkinoita melkoisesti, suosituin tuote sähköpöytä, jonka korkeutta voi säätää

Ahako Oy myy toimistokalusteita kuten sähköpöytiä, työtuoleja, satulatuoleja ja ergonomiatuotteita. Ahakon omistaa kaksikko Ari Kolehmainen ja Ari Hartikainen. Se on perustettu vuoden 2011 lopussa ja viettää nyt kymmenvuotissyntymäpäiviään.

Ari Kolehmainen on kotoisin Keski-Suomesta ja asunut Kuopiossa, jossa molemmat työskentelivät tahoillaan 90-luvulla. Ari Hartikainen on puolestaan Vantaan Martinlaaksosta. Firman perustamisesta sovittiin yksi iloinen ilta Vaasankadulla.

Ahakon kivijalka sijaitsee osoitteessa Aleksis Kiven katu 76, joka on nykyisin avoinna sopimuksen mukaan. Aikanaan toki kivijalassakin oli myytäviä tuotteita näytillä. Yrityksen varsinainen varasto sijaitsee Vantaan Kivistössä.

Ari Kolehmainen sanoo pitävänsä Alppilan kulmista. Hän itse asuu Kurvissa Vaasanaukiolla. Mitä hän siitä tykkää? ”Eikö se ole elämänmenoa”, hän vastaa.

Alkuun Ahako teki lähes pelkkää yritysmyyntiä. Korona mylläsi markkinoita melkoisesti. Yrityksille käytävä kauppa sukelsi, mutta ihmiset alkoivat sisustaa kotitoimistoja ollessaan etätyössä. Siispä Ahako päätti perustaa verkkokaupan osoitteeseen www.sahkopoydat.fi. Varsinaisen kotisivun osoite on www.ahako.fi.  

Ahakon myymien tuotteiden hinnat lähtevät parista-kolmestasadasta.

Tällä hetkellä selkeästi myydyin artikkeli on pieni sähköpöytä. Sen korkeutta voi säätää, joten työpäivän voi helposti tehdä joko istuen tai seisten tai niitä vaihdellen.

Ari Kolehmainen: ”Että työkorkeuden saa vaihdettua työpäivän aikana mahdollisimman monta kertaa, olisi suositus. Staattinen istuminen lyö läjään.”

Myynnissä on myös tuoleja, jotka eivät ole ihan perinteisiä tuoleja, eivätkä satulatuoleja, vaan jotain siltä väliltä. Ne ovat ergonomisesti parempia istuttavia, perinteinen työtuoli alkaa olla jo vähän out, kommentoi Ari Kolehmainen.

Yrityksille myydään hiukka isompia sähköpöytiä, mutta Kalliossakin kun kämpät ovat niin pieniä, myydään eniten metristä kantta.

Ahako toimittaa tuotteitaan omasta varastosta pääkaupunkiseudulle itse ja muualle suomen kotiin saakka kannettuna eri kuriireja käyttäen. Toki on kokeiltu myös kuljetus- ja asennuspalvelun tarjoamista kehyskuntiin, mutta siihen ei löytynyt asiakkailta kiinnostusta. On myös kokeiltu outlettia ja noutoa, mutta Ahako on päätynyt tällä hetkellä ilmaiseen kotiintoimitukseen, selittää Ari Kolehmainen.

Mistä hän oikein asiakkaansa löytää ja kuinka myynti on sujunut korona-aikana?

”Pienellä markkinointibudjetilla mennään, pääsääntöisesti käytössä sähköiset markkinointikanavat. Puskaradio toimii myös kun yritetään aina hoitaa hommat hyvin loppuun asti”, vastaa Ari Kolehmainen.

Kalusteita tullaan myös valmiiksi asentamaan. Hintana on viisikymppinen lisää, mutta jostain syystä asiakkaat eivät ole tätä mahdollisuutta vielä löytäneet. Ehkä korona-aikana kukaan ei halua asentajia kotiinsa, tuumii Ari Kolehmainen. Asentajat vievät myös vanhat pöydät mennessään ja vievät ne kierrätykseen, tämän palvelun voi ostaa tarvittaessa. Roskaakaan ei synny.

Suurin osa tilatuista tuotteista saapuu asiakkaalle muutamassa päivässä, jos se on varastosta löytyvää peruskamaa. Jos teetetään tehtaalla jotain erikoisempaa kuten spesiaalisti muotoiltua kantta, siinä voi mennä pari viikkoa. Toimitus sitten saattaa enää riippua, kuinka kiireinen asentajaporukka on.

Ahakon rungot ostetaan osina, ne kootaan ja laitetaan kansi päälle. Osa tuodaan Kiinasta, mutta pöydänkannet ovat täysin kotimaisia. Kannet tehdään Suomessa sahateollisuuden jätteistä, perustana on lastulevy ja siihen melamiini-pinta päälle, jotka ovat päästöluokaltaan luokkaa M1. ”Ne ovat minun mielestäni tosi järkeviä ja kestäviä”, sanoo Ari Kolehmainen.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.