Pikseli on virtuaalipelipuisto Redin Viihdemaailmassa – paikalla saa VR-lasit päähän ja saa pelata yksin tai muiden kanssa, pelivalikoimassa kosolti pelejä

Redin Pikseli sijaitsee Viihdemaailmassa. Siellä on neljätoista VR-lasia ohjaimineen pelitilassa, jossa voi valita monista eri peleistä juuri sen mitä haluaa pelata.

Se on sijainnut Redissä noin kolme ja puoli vuotta. Ensimmäinen Pikseli Suomeen avattiin Flamingoon vuonna 2016, lisäksi yksi sijaitsee Isossa Omenassa ja yksi Tampereella. Pikselin operatiivisena johtajana toimii Mirka Löfman ja myyntipäällikkönä Maija Ignatius.

Perustaja Jan Hursti oli kokeillut VR-laseja Yhdysvalloissa ja tuumi, että tässäpä olisi kivaa viihdettä, Suomessa vielä ennennäkemätöntä.

Kun asiakas tulee Pikseliin ja laittaa lasit päälleen, hän saa nähtäväkseen pelivalikon, mistä voi valita noin kolmestakymmenestä eri pelistä, mitä haluaa pelata. Voi lähteä vaikka merenpohjaan sukeltelemaan, katsomaan kaloja kuten valaan uintia tai kiipeillä Mount Everestin juurelta huipulle, lentää pilvenpiirtäjien kattojen yli, kävelemässä siellä lankulla tai ampumalla jousipyssyllä örkkejä ja zombieta, kuvailee Maija Ignatius.

Pelitilassa voi pelata myös ystävänsä kanssa, kaikki eivät ole pelkkiä yksinpelejä. Lasien sisällä voi yhdistää moninpeliin johon voi liittyä koko kaveriporukka. Myös erilaiset firmatilaisuudet ovat suosittuja.

Pikseliä suositellaan kouluikäisistä ylöspäin, mutta se sopii kaikenikäisille, on paikalla käynyt pelaamassa 94-vuotiaskin. Pikseli ei olekaan pelkkä pelipaikka nuorille, kertoo Mirka Löfman, kaikille löytyy joku kiva elämys tai peli, hän vakuuttaa.

Pikselin nettisivuilta voi käydä varaamassa itselleen peliajan, jota erityisesti viikonloppuisin suositellaan. Jos ei varausta tee ennakkoon, ei välttämättä pääse heti pelaamaan.

Pakohuonepelejäkin pääsee pelaamaan Pikselissä virtuaalilaseilla. Jokaiselle osallistujalle laitetaan lasit päähän ja pelihuoneesta yhdistetään virtuaaliseen pakohuoneeseen. Pakohuonepelejä on Pikselissä kolmenlaista, voi päästä kadonneeseen pyramidiin tai Kreikan luolastoon.

Pelkässä pakohuoneessa ilman virtuaalilaseja pääsee ratkomaan pulmia, kuten miten saada lukko auki, mutta virtuaalilaseilla voi kaataa seiniä ja hivuttautua ylös.

Yleensä Pikselissä varataan tunnin peliaikaa kerrallaan, siinä voi vaikka vuorotella jos saapuu kaverin kanssa. Yhteispelissä tarvitsee kuitenkin osallistuja omat virtuaalilasit, kertoo Mirka Löfman. Puoli tuntia voi Pikselissä mennä nopeasti ohi, hän sanoo.

Puolen tunnin peliaika maksaa kaksikymppiä, tunnin 38 euroa. Pakohuoneissa on 15 minuutin ohjeistus ja se maksaa 42 euroa.

Pikselissä järjestetään paljon synttäreitä, bilepakettiin kuuluu että pääsee Pikselin omaan salakapakkaan, sinne voi mennä kaljalle tai kahville, kuittaa Mirka Löfman.

Redin Viihdemaailma kerää kiitoksia, siellä on kaikki näppärästi aika samassa paikassa, Fööni vain on hiukka kauempana. Cinamon-elokuvateatterin korvaava Bio Rex avautuu kohta ja se vetää alueelle taas leffakävijöitä. Mirka Löfman: ”Tässä on kaikkea monipuolisesti, kun on pienemmille lapsille vaikka kiipeilyä.”

Korona-aika kohteli Pikseliä vähän vaihtelevasti. Välillä on oltu kokonaan kiinni, välillä pelattu rajoitusten mukaan, nyt vasta ollaan normaalisti auki.

Pikselissä on käytössä HTC VIVE Pro-lasit ja niihin kuuluvat ohjaimet: ”Ne on todettu erittäin toimiviksi ja niillä pääsee hyvällä laadulla kokeilemaan”, sanoo Maija Ignatius.

Uudempiakin laseja on, mutta ne ovat vähän hifistelykäyttöön, ei niinkään pelipuistoon, selittää Maija Ignatius.

”Kun nyt on laadukasta, hyvin huomaa jos joku on kokeillut vanhoja laseja vaikka 90-luvulla, ihmiset ovat positiivisesti yllättyneitä miten hyvä resoluutio nykyään on ja pelit ovat kehittyneet”, sanoo Mirka Löfman.

Jotkut pelit ovat kuin piirretystä, toiset kuten Google Earth on tehty oikeista 360-asteen valokuvista. Se on aidonnäköinen, pelissä näkyy jos vaikkapa joku ihminen on sattunut kävelemään kadulla.

Job Simulator, joka on Pikselin suosituimpia pelejä, on tehty vähän lapsellisesta grafiikasta. Mount Everest taas tavoittelee aidon oloista ympäristöä, vaikka onkin täysin koneella luotu. Mirka Löfman: ”Jos joku on käynytkin Everestillä ja kokeillut meidän lasejamme, he ovat sanoneet että on ihan aidonnäköistä.”

Pelejä tekevät pelistudiot, ulkomaiset ja kotimaiset. Joku studio on tehnyt enemmän pelejä, toiset taas vähemmän. Pikseli tekee yhteistyösopimuksia pelistudioiden kanssa saadakseen pelit käyttöönsä. Pikseli maksaa pelistä lisenssimaksun mukaan.

Lasien lisäksi pelitilassa on ohjaimet. Ne ovat identtiset, että kummallakin kädellä voi tehdä mitä tahansa, selittää Maija Ignatius. Pelin sisällä voi teleportata eteenpäin tai vaikka lentää. Ohjaimet voivat olla myös hakkuja, jousipyssyjä nuolineen tai jotain ihan muuta.

Jotkin pelit soveltuvat paremmin Pikselin kaltaiseen ympäristöön, joitain on kivempi pelata kotona rauhassa. Pikselin pelien pitää olla helppoja päästä sisään, sanoo Maija Ignatius.

Halflife on tunnettu kotipeli, mutta siitä on tehty myös maailman parhaaksikin kehuttu VR-peli. Siinä on mukaansa tempaava tarina, sanoo Maija Ignatius.

Mirka Löfman kehottaa ihmisiä rohkeasti kokeilemaan VR-pelaamista. Moni Pikseliin tullut kokeilija on sanonut kokemusta huikaisevaksi. Laseja ei pidä pelätä ja Pikselissä onkin henkilökunta aina neuvomassa ja auttamassa.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.