Vieno Puustjärvi lukee käsistä Hakaniemen kauppahallissa – se lukeutuu rajatieteisiin, jotka ovat peräisin Kreikasta – kannattaa varata aikaa!

Vieno Puustjärvi tekee käsistäluentaa eli kirologiaa loosissaan Hakaniemen kauppahallissa. Samoissa tiloissa hän myy puukoruja ja muita puutuotteita, joita hän on valmistanut itse. Ihmisen käsissä on erilaisia viivoja ja kukkuloita, joita voidaan lukea.

Kirologia kuuluu vanhoihin rajatieteisiin kuten astrologia, numerologia ja grafologia. ”Näissä tutkitaan ihmisen persoonallista elämänsuuntaa”, hän kertoo.

Käsistäluenta on kotoisin Kreikan suunnalta, mutta myös muun muassa Aleksanteri Suurella oli oma käsistälukija

Vallitsee epätietoisuutta siitä, mitä kirologia on. Kädet ovat kuin nauhuri, joka nauhoittaa elämää sitä mukaan kun me sitä elämme. Kämmenemme viivat eivät anna faktoja, vaan suuntaviivoja. Yksittäinen merkki saa merkityksensä vasta kun se yhdistetään muihin merkkeihin ja käden ominaisuuksiin.

Vieno Puustjärvi on kymmenien vuosien kuluessa huomannut, että ihmisten ongelmat näkyvät käsissä, kuten kuinka ihminen on henkisesti itsenäinen ja ajattelee itsenäisesti. Myös käyttääkö ihminen tunteitaan vai järkeään, sillä on suuri merkitys, hän sanoo.

Kun näkee kuinka kaukana sydänviiva on pääviivasta, voi päätellä onko hän objektiivinen ja näkeekö asiat toisten ihmisten kannalta. Jos nämä viivat ovat lähellä toisiaan, niin ihminen äärimmäisen subjektiivinen, voi sanoa suorastaan ahdasmielinen, kertoo Vieno Puustjärvi.

Hänen mukaansa psykologit ovat todenneet, että ensimmäisen kuuden ikävuoden aikana ihminen rakentaa näkemyksensä ja tavoitteet elämälleen. Joku voi olla vaikka tosi kiinnostunut taloudellisista asioista.

Joskus vanhempien voimakas vaikuttaminen ajaa ihmisen sellaiselle alueelle, joka ei tee häntä onnelliseksi, kertoo Vieno Puustjärvi, sekin on nähtävissä kädestä.

Japanissa ja muualla idässä lapset viedään käsistälukijalle ja hänelle tehdään astrologinen kartta. Selvitetään mihin lapsella on lahjoja ja annetaan hänelle mahdollisuuksia, selittää Vieno Puustjärvi, suuntaan hänet oikealle elämänpolulle.

Mitä enemmän viivoja ihmisen kädessä on, sitä herkempi hän on. ”Jos on vain 3-4 viivaa, tunteet ovat kontrollissa ja ei tunne asioita niin voimakkaasti kuin ihminen, jolla on kädessä paljon viivoja”, sanoo Vieno Puustjärvi.

Hän vertaa kämmentenviivoja mustekalalonkeroiksi, joilla ihminen ilmaisee tunteitaan toisille, hän kertoo.

Asiakkaita hän saa ihmisten suosituksista. Aina kokemusta ei kykene välittämään, vaikka joku sanookin jotain positiivista.

Käsistäluentaa on hänen mukaansa vaikea yksinkertaistaa tai myydä, sillä huomioon täytyy ottaa miljoona erilaista asiaa. Ihmisillä on myös erilaisia ennakkokäsityksiä, häntä harmittaa, kun ihmiset jotka hyötyisivät kaikkein eniten, eivät tule käsistäluentaan. Mikään povari ei Vieno Puustjärvi ole, hän painottaa.

Joskus käsistäluennassa voi näkyä, onko ihmisellä vaikka taipumusta muistihäiriöihin, mikään lääkäri Vieno Puustjärvi ei halua olla, mutta vähän kuin pöytälaatikkopsykologina hän itseään pitää.

Aikanaan hän oli täysin tunneihminen, hän sanoo, siitä kaikki lähti. Ajan oloon on vähän pitänyt opetella käyttämään järkeäkin. Passiivisesti tunteitaan käyttävät unelmoivat ja haaveilevat, eivätkä ehkä tarvitse kontaktia läheiseen ihmiseen.

Vieno Puustjärvellä on paljon alaan liittyvää kirjallisuutta loosissaan. Hänellä on ollut fiksuja ja kielitaitoisia apulaisia, jotka ovat kirjoja kääntäneet. Kokoelmaa hän pitää ihan kullanarvoisena.

Kun asiakas istuu alas luentaan, hän tarjoaa aina käsiään kämmenet ylöspäin. Luenta aloitetaan kuitenkin käden toiselta puolelta. Moni unelmoi miljoonista tai unelmiensa miehestä, sanoo Vieno Puustjärvi.

Intiassa luetaan aina naisen vasempaa kättä, koska se on emotionaalisempi. Miesten taas toista, sillä hän tuo leivän kotiin.

Ihonpinta kertoo emotionaalisesta herkkyydestä. Mitä hienompi iho, sitä herkempi ihminen. Vasen käsi näyttää potentiaalin, jonka kanssa on synnytty, ja oikea mitä olet sen päälle rakentanut. Vasenkätisten käsiä pitää lukea samantasoisesti kumpaakin, selittää Vieno Puustjärvi.

Älykkäillä ihmisillä sormet taipuvat helposti taaksepäin. Tällainen ihminen oppii nopeasti ja mukautuu tilanteisiin, joilla on hirveän helppo puhua omista asioistaan.

Joustavasormiset ihmiset ovat ulospäinsuuntauneita ja oppivat nopeasti, jäykkäsormiset pitävät kiinni luotettavista asioista, jotka opetettiin ehkä jo lapsena. He ovat myös suojautuvampia.

”Tulkinnoissa tulee aina esille, että ihmisten pitäisi tarpeeksi puhua omista tunteistaan toisilleen. Mitä enemmän ihminen puhuu, sitä helpommin toisen on ymmärtää”, sanoo Vieno Puustjärvi. Suuri osa porukoista voi olla suojautuneita.

Mitä pidempi sydänviiva on, sitä enemmän ihmisellä hallitsevat tunteet, viivojen suhde toisiinsa on tärkeää. Jos miehellä on pääviiva vahvin ja materiaalisesti suora, hän miettii paljon vaimo saa palkkaa, onko kämppä maksettu. Jos naisella on kaunis kaareva viiva, sydänviiva nousee ylöspäin, niin hänelle tunneasiat oavt tärkeämpiä.

Käsistä voi sanoa myös paljon seksuaalisuudesta. Venuksen kukkula on rakastamiskyvyn indikaattori, mitä isompi se on, sitä lämpimämpi ihminen on. Jos se on taas litteä, niin ihmisellä ei ole aktiivisia tunteita toista kohtaan.

Jos ihmiset eivät tuntisi vetoa toisiaan kohtaa, niin elettäisiin kylmässä ja tunteettomassa maailmassa, sanoo Vieno Puustjärvi.

Ihminen, jolla ei ole aktiivisia tunteita, voi käyttää tunteitaan passiivisesti ja olla enemmän kiinnostunut hengellisistä asioista.

On hyödyllistä käydä kirologiassa jo itsetuntemuksen kannalta. ’Meissä kaikissa on puolia, joita on mahdollisuus tuoda tulkinnassa esiin, puolia jotka antavat ihmiselle mahdollisuuden kehittää itseään”, sanoo Vieno Puustjärvi.

Ennen kaikkea se avaa erilaisia lähestymiskeinoja itseensä. Ihminen on kuin ruukku, on katsottava, mitkä ovat ihmisen kauniit puolet ja missä on säröjä. Vieno Puustjärvi haluaa ohjata ihmisiä kuulemaan omaa sisäistä ääntään. Se ei muusta lähde kuin että opetetaan ihminen rakastamaan myös itseään. Ainoastaan ihminen joka osaa arvostaa ja rakastaa itseään pystyy kuuntelemaan sisäistä ääntään.

”Hyvät teot eivät tee ihmisestä hyvää. Hyvät ihmiset tekevät hyviä tekoja”, sanoo Vieno Puustjärvi.

Käsistäluentaan kannattaa varata aikaa, Oikea tulkintaa kestää kaksi tuntia, mutta hän tekee myös 50 minuutin tulkintoja. Kahdessa tunnissa ehtii jo enemmän, ehkä jo 50 minuutissa, minkä ihmiset yleensä itselleen ottavat.

Vieno Puustjärvi toivoo, että ihmiset tilaisivat ajan ennakkoon, jotta hän voi asetella kaiken valmiiksi. Kun luentaan tulee asiakas, Vieno Puustjärvi voi sulkea verhoja ja keskittyä vain asiakkaaseen.

Vieno Puustjärven kirologia maksaa 50 euroa 50 minuutilta ja kaksi tuntia sata euroa.

https://www.vienopuustjarvi.com/category/8/kirologian-lahjakortit

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.