Teija-Liisa Ranta tarjoaa Viidennellä linjalla Cambridge-valmennusta, parisuhde- ja seksuaaliterapiaa sekä työnohjausta

Teija-Liisa Ranta toimii osoitteessa Viides linja 1. Hän on parisuhde- ja seksuaaliterapeutti, työnohjaaja sekä Cambridge-valmentaja.

Vuoden 2020 alussa hän kävi tässä liikehuoneistossa pudottamassa painoaan ja opettelemassa painonhallintaa Cambridge-valmentajan, -ohjelmien ja -tuotteiden avulla. Silloinen valmentaja oli lopettamassa toimintaansa ja ehdotti, josko Teija-Liisa olisi halukas jatkamaan tässä liiketilassa. Asiaa piti hetken miettiä, mutta viihtyisä tila, mihin hän ihastui sekä sopivasti ajoittuva valmentajakoulutus saivat päätöksen muuttamisesta Kallioon syntymään. Parisuhde- ja seksuaaliterapeuttina Teija-Liisa Ranta on toiminut parikymmentä vuotta, työnohjaajana toistakymmentä vuotta ja nyt pari vuotta myös Cambridge-valmentajana.

Cambridge ohjelma on käytössä n. 30 maassa. Suomeen se tuotiin vuonna 2003. Suomessa on myös kehitetty hyvin toimivat ohjelmat avuksi laihtumisen toteutukseen. Laihtuminen on helppoa sekä turvallista ja ohjelmien käyttö suunnitellaan yhdessä valmentajan kanssa yksilöllisesti.

Valmiita ohjelmia ovat esim. Lyhytohjelma, joka kestää neljä viikkoa ja painoa putoaa n. viisi kiloa tai Kymppi pois -ohjelma, jossa olo kevenee kymmenen kiloa kymmenen viikon aikana. Edellytyksenä on ohjelman noudattaminen. Valmentaja kertoo mitä teet, ei tarvitse itse miettiä.

Valmennukseen voi hakeutua on tavoitteena sitten 5 tai 50 kilon pudotus ja tavoitteen voi määritellä itse. Terveyshyötyjä ylipainon pudotuksella on erittäin paljon. Elämäntapamuutosta tarvitaan, jotta päästään laihdutuksesta lautasmalliin. Laihdutuksen aikana opetellaan, opitaan ja oivalletaan paljon itsestä ja suhteesta ruokailuun. Valmentaja tsemppaa, kannustaa ja tukee, jotta tavoite saavutetaan ja siinä pysytään.

Cambridge-ohjelmien pohjana on ns. taso-ohjelma. Painonpudotuksessa käytetään tasoja 1-5 jataso 6 on painonhallintataso. Tasolla 1 jätetään pois kaikki ruoat ja entiset tottumukset eli irrottaudutaan kaikesta vanhasta. Alkuun käytetään vain Cambridge ateriankorvikkeita, keittoja, pastaa, puuroja, pirtelöitä, smoothieita, patukoita. Tasolla 1+ otetaan marjat mukaan, tasolla 2 kasvikset ja proteiinit, tasoilla 3 ja 4 syödään jo lautasmallin mukaisia aterioita ruoankalorimäärää edelleen rajoittaen. Laihtumiseen tarvitaan pitkäkestoista kalorivajetta, jotta se onnistuu. Kalorivaje tarkoittaa, että syö vähemmän kuin kuluttaa.

Tuotteet sisältävät kaikki tarvittavat kivennäis – ja hivenaineet sekä proteiinit, hiilihydraatit ja rasvat sopivassa suhteessa. Ei väsähdä, kun laihtuu, vaan olo on energinen. Työtilan eteisestä saa ostettua ateriankorvike-tuotteet mukaansa paikan päällä käydessä.

Painonpudotuksen voi aloittaa myös ylemmiltä tasoilta, jos alku tuntuu liian rajulta. Tuloksia syntyy, kun yhdessä tehdään suunnitelma ja sitä noudatetaan. Laihduttamaan voi tulla yksin, yhdessä puolison tai ystävän kanssa tai jopa pienellä porukalla ryhmässä.

Cambridge-ohjelmiin, tuotteisiin ja valmentajaan tutustumiseen voi varata ilmaisen ajan netistä ja lisätietoa sekä onnistujien kokemuksia voi lukea sivuilta www.one2onediet.fi. Virallinen nykyinen nimi ohjelmalle on The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan.

Ohessa kuva onnistujasta Sannasta, joka pudotti vuoden aikana lähes kolmekymmentä kiloa ja koko ajan opetteli samalla pysymään saavuttamassaan painossa.

Parisuhde- ja seksuaaliterapiaan voi hakeutua yksin tai yhdessä. Asiakkaat haluavat oppia enemmän parisuhdetaitoja, jotta vuorovaikutus- ja tunnetaidot sujuisivat paremmin. Suhteen seksielämän kysymykset ovat toisinaan kyseessä tai yksilölliset omaan seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset pohdituttavat. Kaikki ovat tervetulleita vastaanotolle. Erot parisuhteista sekä petokset suhteissa ovat syitä, jolloin on tarpeen hakea apua.

Nykyisin ihmiset onneksi hakeutuvat terapiaan nopeammin kuin uran alkupuolella. On tiedostettu, että asioille voi tehdä jotain löytämällä vastauksia kysymyksiinsä. Terapeutin tehtävä on auttaa ja tukea matkalla omaan itseensä tai parempaan parisuhteeseen.Tyytymättömyys suhteeseen tai omaan itseensä on merkki siitä, että jotain kannattaa tehdä eli hakea apua.

Työnohjauksessa keskitytään työhön liittyviin kysymyksiin, jotta kehittyy työssään ja osaa huolehtia omasta jaksamisestaan tai selviää muutoksista, joita tämän päivän työelämässä on jatkuvasti. Tapaamiset ovat yksilö- tai ryhmätyönohjauksia.

Lisää tietoa parisuhde- ja sesksuaaliterapiasta sekä työnohjauksesta saa sivuilta www.teija-liisaranta.fi.

Työtilan sijainti Viidennellä linjalla on erinomainen. Bussi- ja ratikkapysäkit ovat lähellä samoin Hakaniemen metroasema. Kadunvarsipysäköinti on mahdollista, jos liikkuu omalla autolla.

Asiakkaita Teija-Liisa tapaa enimmäkseen ja mieluiten livenä tässä tilassa. Etävastaanotot ovat toki myös mahdollisia laihdutukseen, terapiaan sekä työnohjaukseen.

Ajan laihdutus valmennukseen, parisuhde- ja/tai seksuaaliterapiaan sekä työnohjaukseen voi netin lisäksi varata myös soittamalla p.0504030303 tai sähköpostitse teijaliisa.ranta@gmail.com tai teija-liisa.ranta@cambridgeohjelma.fi

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.