MoccaMate kauppahallissa myy runsaasti tee- ja kahvilajikkeita – kahvipavuissa aromikkuus säilyy kun ne jauhetaan juuri ennen käyttöä

Sari Virtanen pyörittää Hakaniemen kauppahallissa MoccaMatea, joka myy kahveja, teetä ja makeisia. Hän osti toiminnan vuonna 2018 siirtomaatavarakaupalta, joka oli aloittanut toimintansa kauppahallissa vuonna 1914.  Hän oli ollut tätä ennen puodissa työntekijänä kaksikymmentäviisi vuotta.

Puodin perusrunko on samanlainen kuin vanhalla kaupalla ja hän jatkaa sen perinnettä. Puodilla on oma kanta-asiakasporukkansa jotka ovat saattaneet käydä siellä jo lapsena. Turistit kävivät paljonkin asioilla kauppahallilla.

MoccaMatessa on laaja valikoima papukahveja. Ne joko jauhetaan paikan päällä tai ihmiset jauhavat niitä omissa myllyissä jos löytyy. Aromikkuus kahvissa säilyy paremmin jos se keitetään juuri jauhettuna.

Siellä myydään myös pienpaahtimoiden kahvia papuina omien kahvien lisäksi – Holmen Coffee, Kaffe Obscura, Samples Coffee, Mokkamestarit ja Helsingin kahvipaahtimo. Sesonkien mukaan Espanjasta tuodaan kuivahedelmiä jouluksi ja pääsiäisenä herkulliset tryffelimunat.

MoccaMatesta löytyy irtoteetä monta sataa sorttia. Mustat teet, vihreät teet ja maustetut teet. Mustat teet tulevat aika pitkälti Assamin alueelta Intiasta. Kaupassa on myös Villiä gruusialaista teetä, jonka teelehdet on rikottu. Myös Sergejeffin venäläistyylistä teetä.

Luomuteetä tulee Kiinasta, Japanista ja Koreasta. On myös rullattua ja valkoista teetä, keltaista teetä, kukkia ja helmiä. Niittytilan yrtit ovat kotimaisia.

Hintahaitari kulkee noin 48 eurosta kilolta yli sataankolmeenkymmeneen euroon.

Sesongin mukaan myös puodissa myytävät tuotteet vaihtelevat. Ystävänpäivänä myydään erilaisia kahvisekoituksia, konvehteja ja kaikkea sydämenmuotoista.

”Moni kokeilee erilaisia teetä, ostavat mistä tykkäävät. Se on samalaista kokeilua kuin kahveilla, välillä haetaan samaa ja välillä vaihdellaan”, kertoo Sari Virtanen.

Jos haluaa pysyä hereillä voi juoda pelkkää robusta-kahvia. Moni juo myös paljon kofeiinitonta kahvia. Kahveissa on monenlaisia paahtoasteita. Arabialaista ja intialaista robustikahvia. Robustikahvi on voimakkaampi ja kofeiinipitoisempi kahvi.

Karkkeja tulee Suomesta monesta paikkaa, nyt on myynnissä Kouvolan ja Kuusankosken lakua. Granholmin marmeladit tulevat Vessööstä. MoccaMatessa on myynnissä myös gluteiinittomia fudgeja ja nekkuja.

Yhteensä tuotteita kaupassa on Sari Virtasen mukaan noin tuhatkunta. Teessä on myyntiaikaa parikin vuotta mutta kahvia kannattaa käydä hakemassa parin viikon välein että saa varmasti tuoretta, hän neuvoo.

Joulunaika meni puodissa hyvin tilanteeseen nähden. Sari Virtanen mietti, että mitä jos tulee uusia kovia rajoituksia, mutta näin ei käynyt. Lattialle merkattiin nuolet että mihin suuntaan pitää kulkea. ”Toivotaan että ensi vuodesta tulee erilainen, saadaan turistit takaisin”, hän toivoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.