Barbers and Beer Company palvelee Suonionkadulla – se on herrasmiesparturi jolla on myös anniskeluoikeudet

Barbers & Beer Company palvelee osoitteessa Suonionkatu 3. Se on miesten
parturi, jossa saa nauttia anniskelusta parturoinnin lomassa. Sitä pyörittävät
aviopari Marianna ja Aku Ojala. He perustivat ensimmäisen samantyyppisen
liikkeen Jätkäsaareen pari vuotta sitten ja Suonionkadun liike avautui viime
vuoden joulukuussa. Jätkäsaaren liike oli kolmas parturiliike Suomessa, joka sai
anniskeluoikeudet.


Liikkeeseen toivottaa tervetulleeksi portsari neljätoistavuotias Frank-koira.


Kalliossa liike sijaitsee hiukka syrjemmässä, ei millään pääkadulla, sanoo
Marianna Ojala. Asiakaskuntaa on kertynyt hiljalleen aina vain lisää, moni käy ohi
kulkiessaan pällistelemässä paikkaa.


Anniskeluoikeudellisia parturiliikkeitä ei ole Kalliossa muita, pienpanimo-olut
puolella löytyy tottakai tarjontaa vain ihan vähän matkan päässä.
Barbers & Beer Company on erikoistunut klassisiin herrasmiesparturi-palveluihin,
oheistuotteisiin ja pienpanimo-oluihin.


Anniskelussa on pääasiassa vain kotimaisia pienpanimo-oluita, kahvin saa toki
terästettyä kirkkaalla Koskenkorvalla tai erilaisilla Jaloviinoilla. Eniten heillä
myydään parturiliikkeen omia oluita, jotka ovat Stadin Panimossa valmistettu, nyt
valikoimassa on kolmea omaa olutta. Omia oluita on Stadin Panimolta tilattu pari
kertaa aiemminkin, tuotteet vaihtuvat kausittain.


Stadin Panimolla on olutreseptejä kymmeniä, ellei satoja, selittää Aku Ojala. Siitä
jokainen voi maistella itselleen oman suosikkinsa. Aku Ojalan mukaan ei ole tarpeen
keksiä pyörää uudestaan, heillä on reseptihommat hyvin hallussa. Ihmeellisiin
kreisibisseihin he eivät ole halunneet lähteä, vaan oluiden on oltava maukkaita,
sovittava erilaisiin tilanteihin mutta silti erotuttava valtavirrasta. ”Jos teet jonkin
sitruuna-salmiakki-tripla hopatun IPA:n, niitä menee yksi joskus, mutta ei niitä
myydä sen verran että siinä olisi järkeä”, hän kommentoi.


Barbers & Beer Company Vattu-olut oli ensimmäinen minkä he ottivat, vehnäolutpohjainen,
joka on hapatettu vadelmapyreellä. Kotimaisilla mustikoilla
maustetaan BBC Mustikka-lageria, joka on marjoiltaan melkein superfoodia.
Uutuutena on tullut BBC Rapea, joka on hieman hapokkaampi, runsaammin
humaloitu ja täyteläisempi lager.


Tarkoitus ei ole tarjota ihan peruskamaa, vaan jotain erikoisempaa,
maisteluoluita, kommentoi Aku. ”Siinä aikaa kun istutaan ja laitetaan kuontalo
kuosiin, voi fiilistellä yksi tai kaksi hyvää olutta ja sitten jatkaa päivää. Mitään
kippolaa tai keskikaljajuottolaa ei tässä olla tekemässä, se ei ollut alun perinkään
meidän tarkoitus”, hän jatkaa.


Barbers & Beer Companyssa on seitsemän ihmistä töissä, jokainen tekee töitä
sopimusyrittäjänä. Parturit vuorottelevat Kallion ja Jätkäsaaren paikan kanssa,
vähän riippuen siitä missä asiakkaat sattuvat olemaan.

”Me olemme saaneet tähän todella hyvän tiimin, jolla on oikea meininki”, kommentoi Marianna Ojala.


Barbers & Beer Company on auki arkisin kymmenestä kahdeksaan ja lauantaisin
kymmenestä kolmeen. Sopimuksen mukaan otetaan ihmisiä sisään, pidetään
yksityistilaisuuksia kuten polttareita tai synttäreitä. Juuri liikkeessä oli vieraillut
kahdentoista hengen polttariseurue.

Jokainen vuorollaan parturipenkissä, ottivatpari bisseä, kuuntelivat musiikkia ja pelasivat pelejä, kommentoi Aku Ojala. Sisään voi tulla milloin vain, mutta ajanvarausta suositellaan, että partureiden liikkeitä pääsisi koordinoimaan helpommin.


”Olemme erikoistuneet miesten klassisiin parturipalveluihin ja tuotteet ovat myös
räätälöity miesten tarpeisiin. Toki naiset ovat myös erittäin tervetulleita mukaan
maistelemaan oluita”, sanoo Aku Ojala.


Liikkeen sisustuksessa on haluttu hiukka old schoolia, Aku Ojalakin on vanhan
liiton skeittari.


Hän on syntynyt parin korttelin päässä Toisen linjan ja Porthaninkadun kulmaan
ja oli kiva tulla takaisin omalle synnyinseudulle. Jätkäsaareen he ensin päätyivät,
koska löysivät sopivan liikehuoneiston läheltä silloista kotia. Siellä liike palvelee
osoitteessa Länsisatamankatu 23.


Jätkäsaaren liikkeestä on haluttu rentouttava. Siellä on Mariannan suvun metsistä
tuotua puuta käytetty sisustuksessa, pala Pohojanmaata, ”puusaluunameininkiä”,
kommentoivat omistajat.

Barbers & Beer Companyssa tehdään näinä aikoina paljon parranmuotoiluja ja
amerikkalaisia parranajoa. Parturituotteiden kanssa trendeittäin hieman
hifistellään, mutta myös old school – ja klassiset hiustenleikkaukset ovat edelleen
pinnalla.


Lyhin hiustenleikkuu liikkeessä vie 40 minuuttia, omistajat ovat halunneet
panostaa laatuun ja kiireettömyyteen, että asiakkaalle ei tulisi olo, että on
mentävä nopeasti sisään ja ulos. Voi rauhassa katsoa olutvalikoimaa ja jutustella,
kommentoi Marianna Ojala. Lyhin parrantrimmaus vie puoli tuntia. Tarjolla on myös
hiuspohjan ja kasvojen hierontaa rentouttavine hauteineen.


Itse Kallio on paljon muuttunut Aku lapsuusvuosista. Isä ei aina päästänyt häntä
kävelemään kadullekaan, Kallio oli -70 ja -80-luvulla vähän villimpi, hän kommentoi.
Kyseistä aluetta hän pitää ikuisena taiteilijakorttelina, jossa näkee ravintola-alan
ammattilaisia, taiteilijoita ja oikeita elämän duunareita, vaikka hipsterit ovatkin
paikan ottaneet omakseen.


Korona hieman haittaisi laajenemissuunnitelmien aikataulua. Tarkoitus olisi
laajentua johonkin muuallekkin Suomeen. Ravintoloita koskevat rajoitukset ovat
haitanneet myös Barbers & Beer Companyn toimintaa. Omistajat toivoisivat että
illanistujaisia voitaisiin pitää pian taas enemmän.


Tuotteita on parturissa koitettu viedä pidemmälle, omiin parranhoitotuotteisiin,
partashampooihin, partaöljyihin ja hiusvahoihin sekä fanituotteisiin. Tarkoituksena
on tuoda asiakkaille kaikki saman katon alta, kommentoi Aku.


Omistajat halusivat vaikuttaa tapaan, jolla suhtaudutaan alkoholikäyttäytymiseen.
Jos aamulla otat oluen, pidetään ihmistä joka alkoholistina tai ruotsinlaivalta
tulleena. Näin ei tuumata missään muualla maailmassa, ei Euroopassa,
Yhdysvalloissa tai Brasiliassa. Oluen tai kaksi voi juoda muutenkin kuin
humaltumistarkoituksessa.


”Yhden, ensimmäisen, oluen alkoholipitoisuus on niin pieni, että se sulaa pois
tunnissa. Suomessa lounaallakaan ei voi oikein ottaa yhtä olutta ruokailun
yhteydessä, ettei kolleegat katsoisi vinoon. Asiat muuttuvat hiljalleen, meille voi
tulla aamukymmeneltä jo tulla parturiin kysymään onko jotain uusia oluita”, sanoo
Marianna Ojala.

Toki parturista saa myös alkoholittomia ja gluteenittomia oluita, sekä
Kaffa Roasterin, pienpaahtimokahveja.


”Laadukkaat parturipalvelut ja kotimaiset pienpanimo oluet, hetki kiireetöntä aikaa
ja rentoa fiilistä, siitä on Barbers & Beer Company tehty”, sanoo Aku Ojala.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.